Nu var det länge sen jag skrev igen.....

Fattar det inte, jag gör bara inte det..... Jag tänker så gott som varje dag att idag ska jag skriva men näää då det blir inget av det. Ja ja nu har jag lovat bot och bättring så många gånger så jag gör inte det den här gången har börjar inse att jag nog inte kommer lyckas blogga varje dag, vet inte om livet är så ointressant eller det är så enkelt att jag helt enkelt inte har tid och ork. Jag tror mer på den sista i alla fall just nu jag behöver verkligen ha min semester nu bara 17 dagar kvar......

På tal om 17 dagar så har jag följt min blivande svärmors råd och börjat använda en Detox kur nu i 20 dagar så jag började exakt 20 dagar innan semestern (då har jag koll både på hur länge jag ska hålla på med kuren och när semestern börjar). Detox kuren ska göra en piggare och rensa bort gifter ur kroppen, den ska också vara bra för personer med ett svagt immunförsvar vilket jag ju har så då tyckte jag den passade mej utmärkt. Och som min blivande svärmor så klokt sa så äter jag ju en massa mediciner varje dag och då kan ju en detox kur rensa kroppen lite på de ämnen från dessa som den inte behöver mm. Man ska blanda 12 ml detox med en liter vatten och dricka under dagen, så det gör jag så släpar med mej en vattenflaska till jobbet nu mina kollegor tycker nog jag är lite fånig men va fasen om det nu fungerar och hjälper kroppen må bra så är jag nöjd. Återkommer med en uppdatering senare om hur det går/gått.

Snart är det midsommar med härligt härligt =D Vi ska ner till B och S-E i Oxelösund efter som S-E fyller 60 på måndag.
Vi firar alltid midsommar med B och S-E och deras familj. Det har vi gjort jämt sen innan jag och Matilda fanns tror jag till och med. Vi är vart annat år i Laholm och vart annat i oxelösund. Det brukar vara mycket god mat och glada skratt. Verkligen nått att längta till! Annars hade vi nog tältat med M och A men det får vi ta senare om de vill.

Nämnde ju semestern innan  och vi kommer flänga som två dårar då så vet inte om ni ska räkna med uppdateringar under den tiden, sista veckan kommer det inte kunna bli det för då bor vi i tält i dalarna. Vi ska nämligen på O-ringen vore väl konstigt annars med tanke på att jag bor ihop med en som älskar att springa runt i skogen med karta och kompass (hoppas att han någon gång lyckas att smitta av sig lite mer av den förmågan på mej). Vi har semester 3 veckor och första veckan blir 3-4 dagar hemma själva sen åker vi ner till min familj och är där då blir det säkert lisse och sen kommer nog mamma släppa mej runt i alla närliggande tygaffärer i jakt på det perfekta tyget åt en kläning hon ska sy åt mej, hon har stora planer......
Sen åker vi hem och tvättar sen är det direkt upp till söderhamn efter att Jonas varit på Iron maiden konsert i Stockholm för han ska på nån festival med hårdrock i kilafors (?) utanför Söderhamn någonstans. Sen lämnar vi missarna där och åker vidare mot Sälen och O-ringen där vi ska tälta så jag hoppas för fullt på fin väder den veckan =D

Så som ni ser våra tre semesterveckor försvann fort skulle nog tagit 4 veckor i alla fall eftersom vi bestämt oss för att spara pengarna och inte resa i höst vi åker längre nästa höst i stället.


Ett besök i Astrid Lindgrens förtrollade värld

Igår var jag med min avdelning på dagis på Junibacken som avslutning på vårt Pippi Långstrump tema som vi arbetat med sen i februari. Kommer fortsetta med de nya barnen som kommer men vi ville ge de här barnen en upplevelse de kommer komma ihåg för livet.

Det tar ca 2 timmar till Junibacken från förskolan så vi var där lagom till lunch vid 11 tiden då det va låååååååång kö, så det va direkt in och så fick vi pippi pannkakor, saft och ett äpple.

Sen vart det sagotåget som var så otroligt fint, draken katla skrämde dock skiten ur ungarna och mej med för den delen jag trodde den där jäkla draken skulle bryta fötterna av mej! Så som den kom ut farande ett av barnen i vagnen innan mej tjöt för full hals stackaren. Gillade INTE Bröderna Lejonhjärta som barn då jag tyckte den va hemskt otäck och jag får nog säga att jag står fast vid den åsikten än idag!

Sen fick barnen leka fritt i Villa Villekulla en stund innan det var dags för pippi föreställning jätte kul !  Efter den så va jag o Kina snabba och drog tag i pippi och berättade om vårt arbete med henne i vår och så kom hon till oss och så fick barnen träffa pippi. Eftersom jag va med så kunde de ju inte tro det va jag så alla barnen är nu övertygade om att de träffat pippi, alltså precis som det ska vara =D

Sen fick de leka fritt på taken vid karlsson tills vi skulle åka hem. Var helt slut av både värmen och att ha 17 vilda barn med på en stor resa det är mycket att ha koll på tro mej både barn, föräldrar och till viss del även annan personal.....


När vi skulle gå hem vr vi helt plötsligt 18 barn och hur jag än räknade och räknade så var de 18.....så jag kollade på alla och då hittade jag ett nytt litet ansikte! Vi hade fått ett extra barn som hade gått med oss i stället för sin egen förskola! han hade bara sett de gula västar som alla våra barn hade som jag märkt med förskolans namn och vårt nummer. Så jag fick ta honom i handen och lämna tillbaka honom till hans fröken som just när jag kom med pojken märkt att han va borta och han gick med oss en bra bit kan jag ju säga..... tur det inte va vi jag hade skämts ögonen ur mej om jag tappat bort ett barn så.


Hem resan gick bra bortsett från att de fick ballonger av en kollega på tåget det kan ju bara sluta på ett sätt med skrik, tårar och ledsna miner....... suck


När jag kom hem var jag döds trött, så jag började koka min menskopp (den ska bara koka typ 5 min) så satte mej bara ner en kort stund i soffan men det räckte och jag somnade! vaknade efter en stund och det känns konstigt så gick upp och ut i köket hade då helt glömt vad som stod på spisen.....och ser menskoppen som har smält på ena sidan och är fröstörd då allt vatten kokat bort...... Så typiskt så nu är det bara att investera i en ny menskopp känns ju lite surt måste jag säga har ju bara haft den lite mer än ett år men en menskopp lönar sig ju ändå i längden med tanke på alla bindor som man slipper att köpa. Så det jag sparat får väl gå till en ny nu då antar jag....


men det var en underbar dag för oss alla det måste jag säga och alla uppskattade den så det va verkligen härligt att se barnen och deras glädje.


en söndag bland många andra

Idag har jag inga planer, lyckades sova till 11 idag jag fattar verkligen inte hur jag lyckades för i normala fall sover jag absolut inte längre än till 10 och sen jag började att jobba har det inte blivit många helger då jjag ens har legat så länge. Så igår tänkte jag att jag struntar i klockan vaknar ju ändå av mej själv i tid... jo tjena! Men katterna låg båda två och sussade sött vid min sida och de har de gjort hela natten de brukar göra det när Jonas är borta. Men den här gången har båda två nästan följt varje steg jag tagigt hemma, det är rätt mysigt att vakna och ha två små pälsbollar som ligger antigen på en eller tätt tryckt mot en och spinner för fullt.

Jag misstänker att katterna känner av att jag inte gillar att vara ensam hemma eller ensam över huvudtaget så de försöker hjälpa mej. När jag va sjuk förra året lämnade ju Clawdia aldrig min sida hemma specielt inte när jag sov så katter kan nog verkligen känna in hur vi människor mår.

Idag ska jag bara städa tänkte jag gjorde ett stor kok med mat igår så den är redan klar rätt skönt och matlådor till Jonas. Sen hoppas jag att solen kommer fram från sitt gömställe bakom molen med så jag får lite sol på kroppen med.

Lovade mamma och Gunilla (en av mina många "plast" mammor) att börja på gym för att få en riktigt snygg kropp till nästa sommar. Måste nog förklara vad jag menar med plast mamma för det är inte så att pappa har någon annan utan mina föräldrar har några vänner som jag ser som mina extra mammor (Lelle (mammas bästis Elisabeth som vi kallar Lelle), Britt och Gunilla. Jag skulle lika gärna kunna prata med dem om det va nått som med mamma för jag vet att de finns där för mej och ställer upp i alla väder.