Troligtvis bara förvärkar men i alla fall.....

Jag vet inte alls om nått händer eller om det är inbillning men jag tror att det kanske har börjat hända saker nu!

Det har hållt på några dagar med en orolig mage (trodde först det var magkattar men osäker nu), en massa oregelbundna förvärkar som är starkare än innan men de kommer verkilgen oregelbundet allt från 1 min mellan till upp till 45 min mellan och håller i sig från bara några sek till 2-3 min. Så det är svårt att veta vad som sker just nu blir så frustrerad när man bara vill att det ska hända nått nu. Har som en mensvärk och ryggvärk som vägrar släppa och den lilla trycker sig neråt känns ordentligt i mellan åt.

"Värkarna" är rätt olika i styrka med de flesta känns mer än innan men andra är så svaga att jag blir osäker på om det är förvärk eller inte då. De här började igår och höll på hela eftermiddagen, kvällen, under natten och även i morse så trodde verkligen att det skulle kunna hända nått mer idag. Men efter en stadig frukost så stannade allt av och har inte kommit igång igen sen dess mer än som innan någon förvärk här och där men oftast en bra bit i tid mellan dem.

psykiskt terror lär det bli om vi ska hålla på så här nu flera veckor då de ju inte kan göra en igångsättning pga av snittet. Läste att den här fasen (Latensfasen som jag tror/hoppas jag är inne i) kan hålla på i upp till 3 veckor vore en mardröm det men då skulle jag bara va på BF+7 om det är så i alla falll innan hon kommer om man nu ska se nått gott i eländet så kanske jag slipper gå över så länge men det här baserar jag ju bara på vad jag tror är ju måga blivande mammor som blivit liurade av kroppen innan mig så vågar inte hoppas men ska kolla med min BM om det kör igång igen snart hur jag ska göra......Får väl se var det här utvecklar sig bara att hoppas nu.

Troligaste efter som det stannat av är väl att hin stannar kvar ett tag till tyvärr men känns ju verkligen som att det blir när som nu.


ingen bra dag idag.....

Det har varit bra på flera sätt med, men rent kroppsligt så har det varit tungt idag har mest legar på soffan och kännt mig som allt annat än mig själv. Är nått sjukt trött just nu och känner mig allmänt nere. Har ordentliga samandragningar som gör grymt ont men det behöver ju inte betyda att nått händer även om det kan göra det.....Ska till barnmorskan igen den 7 har inget hänt då ska jag kolla om hon inte kan göra en hinsvepning det ökar ju chansen att det startar inom 48 tim markant så värt att pröva om den lilla inte kommer innan dess.

Hoppas verkligen det för jag är helt slut körd nu på så många sätt!
Hade inte tänkt blogga idag trots att det är mors dag och allt då jag ju är så slut men dottera min såg till att jag inte har nått val :)

Jonas låg på golvet i köket och Sonja stod och höll sig i hans byxa eller om det va tröja ja hur som så flyttade han sig en liten bit så hon stod själv och hon stod bra och stadigt (hon har varit stabil när hon står länge nu) när hon såg att han var en bit bort så tar ungen och går de få stegen dit hur bra som helt! Det var kanske 3-4 steg J trodde det var några till han såg nog bäst han hade ju henne rakt framför sig.

Blev lite paff, men samtidigt så har vi sagt nu de senaste 2-3 veckorna att det bara var frågan om en kort tid innan hon skulle börja försöka gå så det var ju inte helt otippat heller :)

Tidigare när hon stått upp helt själv utan stöd har hon satt sig ner direkt när hon insett att hon står utan stöd, men nu så gick hon hihih

Vi försökte få henne att göra om det sen genom olika mutor och att sitta nära varandra på golvet men nä inte då. Nu i kväll så gjorde hon om det i soffan hon och J satt och gosade och så ställer hon sig upp då passade han på att flytta sig så pass att hon fick ta några steg och det gjorde hon så glatt så :)

Nu ska jag i alla fall gå och dricka mer vatten (helt sjukt törstig idag) kanske blir det lite hallonblads te med ska ju få fart på värkarna annars ska vi kanske börja gå igenom alla gammla hus kurer vet ju en som J nog inte lär klaga på även om jag tvivlar på effekten sen blir det hur som soffläge resten av kvällen hur som och bara vara
försöka slappa men en sak är säker jag längtar verkligen efter ett varmt bad nu men får la bli en andra dusch idag eller nått kanske.....


En liten boll

En liten boll det var ungefär så jag såg ut i går eftermiddag och kväll hade nått så fruktansvärt ont det var så jag bara ville krypa upp i nått hörn och försvinna in i igenting det enda man kan göra då är att andas och slappna av men man går verkligen in i sig själv när det känns som att hela kroppen brinner och gör så vansingit ont eller att någon ser eller förstår hur det verkligen är fatt utom J. Han är den enda som verkligen ser mig just nu.

Men jag kämpar för att orka det här men vet inte hur länge till jag orkar, bryter snart samman det är
inte mycket till jag orkar med nu det mesta får mig att bryta samman och gråta och det är inte likt mig jag är starkare en så men inte just nu inte på långa vägar.

Hade det inte varit för Jonas hade jag nog inte orkat ta mig så här långt alls han har verkligen funnits vid min sida och stått ut med att finnas där. Igår när värken var outhärdlig låg han länge och masserade och tröstade och bara fanns där utan ord utan krav bara var. Idag var vi ute och gick i en timme min första långpromenad på flera månader har inte vågat pga av smärtan men idag sket jag i den kommer gå va dag nu och hoppas lite att det kan hjälpa mig få ut ungen snart men det är ju 14 dagar kvar......

Jag kom ju bara till v 37+4 (38) med Sonja och går in i v 38+0 (39) så redan nu har jag ju gått längre tid med detta barn. Då viste jag när hon skulle komma nu har jag ett sista datum men det är ju ca 10 dagar efter beräknat förlossningsdatum så hon skulle ju lika väl kunna komma idag som då vilket blir om 3 veckor det låter ju inte som en lång tid men just nu är varje dag en nedräkning och varje dag man klarar/orkar för mig lite närmare. Att leta tecken eller fundera över om den värk man känner är en för värk eller om slemproppen ska gå det tar på en det med att bara gå och vänta och veta att det kan sek när som nu.

Jag förstår på ett annat sett de nu som går över tiden med 2-3 veckor, har redan förvarnat J om att jag nog inte blir den roligaste här hemma om liten är kvar i magen mer än 4-5 dagar efter BF även om man inte styr över det så tar det ju på en att vänta på att nått ska ske mellan v 38 och 42 det blir ju några veckor och det räknas ju som helt normalt oavsett när det startar under denna tiden.

Att sen inte kunna leka med Sonja på det sätt hon vill och behöver gör ont i mamma hjärtat, idag kunde jag inte ens lyfta upp henne i mitt knä trots att jag satt i soffan och hon var på golvet. Det går ju inte förklara för en ett åring att mamma har en sammandragning och lilla syster ligger så tokigt att det gör grymt ont att lyfta dig. Sen vill hon ju busa när man lyfter henne vilket inte är så lätt nu gör ju både ont och sen är magen rätt bra i vägen.

Men nu är snart denna dag över och vi har kommit lite närmare att träffa vår nästa skatt jag måste se det så måste! Sen är det bara att hoppas vi slipper fler stora bakslag nu för då vet jag inte om jag fixar det denna gången......


Jag hoppas att alla får en härlig mors dag i morgon i alla fall, här blir det familje mys och sen sill och potaits till middag har längtat länge efter det nu så passade ju bra i morgon då J mest äter det för att jag gör (han fick välja annat om han ville för Sonja får ju prinskorv och potatis i stället för sill).

Lyser med sin frånvaro

solen alltså.....jag som så gärna hade velat vara ute i ett härligt väder och njuta men nä får hålla mig inne.
Regn o rusk men det var några gilpor idag med riktigt härligt väder då passade jag på att va ute och röra mig lite kommer ju inte så värst långt från huset så hinner in innan regnet ökar på allt för mycket.
Får trösta mig med att det verkar bli vackert till veckan.

Idag har jag varit på en jobb intervju för ett jobb här i stan, jag trivs super bra där jag jobbar men det tar ju trots allt 30 min enkelväg och ska jag öppna och stänga så kräver det ju att man är där lite innan om man öppnar och kanske blir sen när man stänger vilket blir svårt att få ihop med hur J jobbar. Om han jobbar borta är jag ju ensam och om han bor hemma åker han ofta 5-6 och kommer hem mellan 18-19 (eller senare) så det är helt enkelt av den anledningen annars hade tanken inte salgit mig får svar efter kristi flygare men de skulle bara intervjua mig och 2 till så det är ju pos i alla fall men det känns som att det kan gå hur som men sitter ju definitivt inte i sjön om jag inte får det.

Men jag känner mig inte alls på topp idag har haft väldigt ont hela dagen annars brukar eftermiddagen vara värre men idag har det varit lika illa hela dagen lite därför jag i alla fall försökt vara så aktiv jag kan blir nästan värre om jag suttit stilla en stund samtidigt så måste jag ju moment 22 där :(

Men helgen blir lugn hade tänkt åka till kolmården men som ni förstår är det ju bara att glömma med tanke på hur jag mår så blir kanske senare i sommar annars tar vi det nästa sommar helt enkelt med 2 som kan uppskatta det då är de ju 1 och 2.

Så nu blir det en lugn hemma helg, vet i tusan vad jag ska fylla den med brukar ju städa på helgen om jag jobbar men nu tar jag eller jonas lite var dag. Baka nja vet jag inte om jag blir så poppis om jag gör och dessutom så kommer jag snart vilja gå ner de kg jag gått upp nu och då är det lika bra att inte ha frestelser hemma. Trädgården vill jag men det går inte så jag blir nog helt enkelt tvungen att spendera helgen om vädret tillåter med dottern på lekplatsen som ligger typ 5 meter från vårt hus gissa om jag kommer lida då ;) och med den bok jag jsut nu sträckläser (Död mans fotspår av peter james) han skriver riktigt bra böcker så läs dom om ni inte har det. Har ca 100 sidor kvar så det läser jag klart idag kanske lite kvar i morgon sen blir det Jeffery Deavers det trasiga fönstret hans böcker har jag ständigt koll på de är så grymt bra!!! Så det blir boken som får följa med till BB måste ju ha nått att göra när lill hjärta sover.

Trevlig helg nu =)

Går av på mitten snart!

Jag har så fruktansvärt ont i mina fogar nu det går bara inte att beskriva hur ont det gör från ryggen och fram över magen och fogarna fram där ligger det lilla livet nu och trycker på en nerv ner i höger ben så att det viks rätt som det är! Nu när hon fixerat sig och sjunkit ner så pass långt att jag riktigt känner hur hon trycker på ner och det är inte skönt på nått sätt speciellt inte när hela magen blir som en sten. Jag hoppas bara att det kanske betyder att den lilla vill komma snart men det har jag ju förstått nu att detta kan hålla på ett bra tag med innan det är på riktigt men eftersom det blir mer och mer av dessa förvärkar/samandragningar så är det ju svårt att inte hoppas med. Jag är nämligen så fruktansvärt trött nu på att vara gravid eller kanske inte gravid men på att ha så ont som jag har, även om jag är van att ha ont är det här smått outhärdligt nu, mycket värre än med Sonja tyvärr :( En sak som är bra dock är vågen trots att jag äter kakor, bullar och annat onyttingt nu så står vågen bara på + 11,5 kg so far gick upp 12 kg med Sonja men tappade bara 7 vid förlossningen resten hann jag aldrig jobba bort så blir intressant och se om jag landar på 55 kg (som jag vägde som start vikt) eller 50 som jag vägde efer allt illamående och den vikt BM räknar viktuppgången från....

En sak till jag insett är en skillnad denna gång mot med Sonja och det är att jag springer på toa som en galning har typ världens minsta blåsa just nu, inte kul alls när det är en mindre mardröm att ta sig upp från sängen, soffan eller var jag nu sitter. Nå ja idag är det 16 dagar kvar tror jag eller om det är 17 i alla fall snart under 14 dagar.

Läste igår då jag surfade lite att de flesta barn kommer på 40+2 blir intressant att se om det blir så.

Idag var vi och köpte färrg till uterummet (vit där träet är omålat nu), stor handlade och passade på att mysa med lite glass på Suprise i nyköping. Sonja fick för första gången en egen glass en kula med jordgubb blev det mumsit var det! Annars har vi grillat och njutit av uterummet och diskuterat hur det ska se ut som färdigt.

Morgon dagen går nog åt till att få iväg en del till tippen och helgen har vi för ovanlighetens skull inga planer bara så synd att vädret inte kommer tillåta solning bli väl inne liv och om kroppen tillåter (inte troligt) lite fix i trädgården men det blir nog att blunda för det några veckor till.

nya rutiner?

Smärtan från igår sitter i lika mycket och det riktigt bränner i sidan sitter snett vilket klart inte är att föredra med min onda rygg men det är det enda som går nått så när just nu. Det känns verkligen och det börjar ta på orken då jag ju haft den här värken flera veckor nu men det blev lite bättre kortvarigt under veckan och under lördags kvällen kom det tillbaka med full kraft om inte mer än innan :(
Men försöker fokusera på hur kort tid som är kvar, men det kan ju bli en hel månad till +- någon dag det är rätt långt till, BF är ju bara 18 dagar kvar till i alla fall.

Sonja har varit jätte dutkig sen i lördags då hon insåg att det här med sovmorgon är rätt okej. Nu vaknar hon vid 6 och typ gnäller till sen somnar hon om och sover till 9-9.30 vilket mamma och pappa klart uppskattar. När jag är gravid blir jag glaet trött och då är det underbart att få sova ut, men samtidigt så är det skönt att ha en liten väckarklocka som ser till att man är uppe och igång vid 7-8 med föredrar nog nästan det i alla fall. Men vi får väl se hur länge den här sov vannan håller i sig det kan ju slå om fort, det är alltid lite otäckt när hon sover så länge man kan inte undgå att undra om hon är okej.

Nu när jag börjar släppa räddslan för att psd med henne så kommer det börja om men nå ja då får jag koppla av igen om ett år för så tätt vägrar jag få nr 3 även om vi sett nu att kondom inte alltid skyddar till 100%.

Nu har J precis damsugit klart så nu ska jag strax duka fram lite fika då vi får kompisar över vid 13 som ska fira Sonja lite. I övrigt blir dagen lugn vilket känns rätt skönt måste jag säga.

Ha en skön tisdag nu alla goa!

Smärta

nu är ju jag i vecka 38 och magen med den lilla har ju verkligen sjunkit ner men nu under dagen har smärtan i sidan kommit tillbaka värre än någonsin! Så nu har jag en bebis i magen som lyckats få in en fot under höger revben och håller ett konstant tryck på lungan smärtan är snudd på outhärdlig nu känns som jag ska syp ungefär av värken som nu strålar ut i sidan och ryggen. Magen är helt spänd där hon ligger och det hjälper inte med nått jag gjort inte sitta, inte stå, inte gå jag vill verkligen inte mer nu det här tar hårt på mig men försöker tänka att 90% föds mellan v 38 och 42, alltså +/- 2 veckor så bebis skulle ju kunna komma snart men även dröja........

Enligt sista mens så är det den 28 maj som är BF men enligt UL den 11 juni har trott mer på 28 fram till nu men nu tvivlar jag lite då det visserligen gör ont och trycker på men inte så farligt att det kan tolkas som att nått är på väg att ske.


Just nu hoppas jag att ungen kommer snart men har lite som ska hinnas med denna vecka inget som inte går att boka om i morgon kommer vänner och firar Sonja, sen ska hon på 1 års koll+ spruta på ons, torsdagen är fri men på fre är det en grej jag inte kan boka om skriver inte mer här (har ni mig på msn ser ni där) men kan behöva en lycko spark i alla fall :)

Nu ska jag ta en bit kladdkaka och försöka hitta någon ställning som inte gör att det känns som att jag ska gå sönder......och vänta på att en unge i minuten ska börja. 

Uterum

För att dela upp helgen så tar jag uterummet för sig det är ju trots allt det minst viktiga som sket i helg om man säger så.

David, Jonas lillebror var här och hjälpte oss bygga även denna helgen när de började så såg det ut så här:


Trodde jag hade fotat sist han var här men tydligen inte här är det ni sett redan från början i alla fall.

Killarna har slitit hårt nu under 2 helger som ni vet och än är det inte klart. Men lägger in bilderna först så tar vi det sen en del lär ni se.







 golvet är så fint och skönt att gå på härligare än betong eller vad säger ni?





 D rev den tröskel som var och byggde en ny i samma trä som golvet blev kanon det!

 helt plötsligt har jag en trädgård som känns
100 % större och mer lockande att använda båda gräsmattorna inte bara den lilla delen. ´

Nu återstår bara alla planer för trädgården mar massor jag vill göra med nya rabatter, vad som ska planteras och sånt så just nu är det lite frusterande att inte ens kunna rensa ogräset själv vill ju vara där och pilla men 20 dagar till BF idag.......



Som ni ser på några av bildera så ska det målas vilket är det som är det största just nu och så ska golvet oljas in. Efter det är det mest små pill kvar vad gäller bygget, det ska till en list men det är nog allt den kommer dit någon dag när D har tid att bara åka ner här en sväng innan han far hemåt.

Det blev så otroligt mycket öppnare och härligare när väggen kom ner och vi fick dit dörrarna sen nu när lite hål blev tätade och golvet kom på plats så blev det ju ett riktigt härligt rum!

Stolarna har svarta dynor som inte är på plats, sen ska det upp lite ljusstackar på väggen och funderar på om det ska upp en hylla där eller bara någon form av blommkruka som går att fästa på väggen. Jag vill ha en växt som ringlar ner på väggen som typ murgröna eller nått likande. Sen kommer det att bli någon större blomkruka på golvet med när jag hittat någon jag gillar.




p.s Missa inte inlägget här under med helgen och hur Sonjas 1 års dag var!


1 år, ett helt underbart år! Varing för många bilder :)

Tänk vi gjorde det! Vi har nu varit mamma och pappa i 1 år och 2 dagar som jag sagt innan så många gånger innan har jag aldrig varit med om att ett år har gått så fort som detta år har gjort.

Det går att skriva hur mycket fyndigt som helst om det här, det går att skriva om det jag lärt mig men jag vet inte riktigt i vilken ända jag ska börja i så fall då det är så otroligt mycket att skirva om i så fall.

Så jag tror jag nöjder mig med att berätta om helgen som varit! Lill strumpa föddes ju den 20 maj så det var ju på fredagen så dagen började självklart med att mamma,pappa och farbror D kom in med paket och frukost på sängen (nå ja nästan i alla fall en vällingflaska) och sjöng vi möttes av en något förvånad tjej som nog undrade vad för galningar som kom in och sjöng med paket.



Paketen vägrade hon desutom att ens pilla på! Inte ens snörena var av intresse då. Av oss fick hon en bobby car som hon bara skriker om hon sitter på men att hålla i den och putta framför var rätt kul (lära gå vagnen hon har för det vägrar hon ju använda) och av farbror fick hon ett pussel och badleksaker, pusslet hade en bit med ett lamm på som hon tog hela tiden och gav mig då skulle vi sjunga bä bä vita lamm.

Efter det flöt födelsedagen på lungt vid 16 kom Sonjas pojkvän R med sin mamma och pappa hit så var det mat, tårta och en väldigt trevlig kväll. Båda barnen åt maten med god aptit (lite förvånad då det var kyckling i en soja sås) Men Sonja har hela denna vecka ätit samma mat som oss vuxna så nu duger inte burkarna mera. Har gått jätte bra flera saker jag varit osäker på hur hon skulle regera på men allt går bara man delar noga.

 Så här kul var det att inviga sin bobby car



På bättre humör med frukost i mafen och nya kläder (kolla in tungan)

 Inviger Farbrors present hade fyllt det rosa badkaret med vatten så fick hon plaska bäst hon ville. Vi satt och myste på en filt ute när pojkarna byggde för fullt på vårt ute rum så underbart skönt var det!










  Bjuder på 2 magbilder med från vecka 37 nästan 38 (går in i 38 idag och bilden togs i fredags)



Det var bilderna från födelsedagen på Eftermiddagen/kvällen fick kameran vila men Sonja fick en helt underbar sjömansklänning och lillasyster fick en likadan så de kommer bli farligt söta ihop!!

Nu går vi över på lördagen och den stora fest dagen. Hade sagt 14 till alla men farmor och faster kom vid 11-12 tiden så då mötte vi upp dem i nyköping för lunch då grabbarna byggde för fullt fram till dess. Jag hade redan tagit fram allt och gjort klart med dukningen mm så ingen stress alls. Mer än över tårtan som inte blev så hög som jag ville (gjorde den fre kväll) utan fick i panik göra två bottnar när jag bara skulle haft en, tur J stoppade mig från att slänga den i alla fall (var MYCKET nära) för alla uppsakttade den tack och lov. Sen droppade alla gäster in mellan 14 och fram till 16 tiden.

 Så här söt var vår gull rumpa när det skulle komma folk och fira henne!


 Jag kan krypa på alla fyra jag är inte rädd.......
Nu kryper hon mer så här än att hon kör sin egen stil.

 TITT UT MAMMA !! Så underbar bild, tycker ni inte? Mitt hjärtas solsken!!

 love <3



 här börjar snöret bli kul men var nog mest faster som lockade :)

 Några av alla goa vänner och släkt som var på plats Tusen tack alla!




Missade tyvärr att fota tårtan och hennes fina födelsedagståg som hon fick i dopgåva av mina fastrar med fam, tog även fram ettan som M hade i sitt tal på vårt bröllop (om att en blir två mm) lite fyndigt. Men som sagt alla uppskattade tårtan inte minst huvudpersonen för dagen!


 två stora bitar klipte hon + sylt kakor och kolakakor. Med grädde runt munnen och saft hon skvätt i håret var hon rätt nöjd vårt busfrö.



 A med sin underbara lilla docka till dotter sötisen



på promenad med M




 gäsp börjar ta ut sin rätt att jag inte sov middag känner jag, inte sova inte sova......



ZzZzZz tar en date med John Blund efter en låååång dag av många roligheter

Hon fick en hel del sommarkläder, flera pekböcker (två vanliga och en som man sätter in egna kort i), ett halsband med ett S och en fjäril, en spargris, pengar, pussel och andra fina saker.

Så igen vill jag/vi tacka alla som kom :)




Får man vara glad?

Ligger i soffan nu och pustar ut, inte för att jag gjort massor men kroppen tål ju inte så mycket nu utan att börja värka och göra ont.

Dagen började med en sovmorgon tack för det snäckan hon la sig först 8 i går så hon sov till 8.30 i stället för 6.30-7 som hon brukar. Efter det så bar det av till ortopeden för undersökning av min halgus valgus och efter en stunds funderande från läkaren/kirurgen så bestämde hon sig för att genomföra operationen pga av hur ont jag har då den är precis på gränsen till när de vill göra nått åt den. Att jag har så ont i den att det är svårt att stå länge, att jag vaknar på nätterna av att stortån värker eller när jag sitter och vilar med den i högläge som nu värker den i alla fall. Med det yrke jag har när man både står och går mycket utan så mycket pauser så känns det skönt att hon lyssnade på mig. Båda läkarna har mest menat att de inte brukar göra detta ingrepp innan personen är runt 50 men när jag undra om jag skulle ha ont i 24 år till så kan de ju inte säga mer än att jag borde ha fotriktiga skor men hon idag tysnade i alla fall när hon såg att jag faktiskt har tänkt på det redan *suck*

Blev något förvånad dock när hon sa att operationen troligtvis blir av om 6,5 vecka eller där omkring i alla fall hade gått fortare om hon inte ska ha semester 5 veckor nu. Hade nog väntat mig att få vänta i alla fall 3-4 månader innan det blev min tur. Känns bra att det blir under tiden som vi båda ska va försäldralediga så att J är hemma för hade det blivit av under tiden som bara jag är föräldraledig så hade han fått va hemma i alla fall jag kan ju omöjligt ta hand om 2 små och samtidigt hoppa på kryckor liiite svårt om man säger så! Sen är det kanske inte så kul att göra det här ingreppet om jag är nyförlöst (är ju 4 veckor kvar som längst nu, då vi har en snitt tid den 21 om det inte startar av sig själv innan då blir det ju en vaginal födsel).

Så känns skönt men lite skrämmande smatidigt ska ju bli sövd och allt det innebär.....

Fick svar om förskoleplats till Sonja till hösten, då omplaceringskön till de kommunala förskolorna vi sök (2 kommunala och 1 privat) är så lång så kommer vi inte få plats där i höst heller (de går före) så nu har vi att välja på en plats på den förskola vi verkligen inte ville ha men nu måste ta och sen sätta henne i omplaceringskö eller/och hoppas på plats på den privata. Fan med att vi inte satte henne i kö där tidigare som vi tänkte från början men drog ut på det då de inte verkar va ute så mycket som jag önskar (minst 1 ggr/dag).
Så vi får bara hoppas att det blir den privata tar som sagt oss 5 min att gå dit med så vore ju perfekt ur det perspektivet.

Föresten! Idag för ett år sen var min sista hela dag som gravid =) för 13.53 den 20 maj så såg vår lill strumpa dagens ljus för första gången. Det känns helt overkligt att det redan har gått ett helt år, ett år där denna lilla underbara tjej har gett oss så otroligt mycket glädje, skratt, tårar och kärlek bortom alla möjliga gränser! Att älska någon så högt och varmt är en helt otrolig kännsla.

Du älskade lilla mirakel vad vi är glad att just du valde att komma till oss, du är mamma och pappas allt!

Lovar att vara flitig med kameran så kommer det en uppdatering med bilder sen! Kan dock inte lova nått under helgen då J och D ska fixa med uterummet i morgon så får jag och Sonja roa oss själva (=ingen blogg tid direkt), sen får vi gäster, lördagen så kommer alla 14 så innan dess ska jag hinna baka tårtan och så ska vi duka och pynta här hemma =)  Söndagen kommer nog bli en bygg dag med så länge som D hnner innan han ska åka upp till jobbet igen. Han är bra go han =)

tryck

Den lilla busen jag har i magen försöker mer och mer göra sig redo för sin entré och trycker på mer och mer neråt nu. Blandande kännslor för det då jag vill att det gärna får vara någon mer vecka mellan dem samtidigt som jag ärligt känner mig så färdig på det här med att va gravid nu som man bara kan på ett bra tag framöver! Vist det är underbart när ungen sparkar där hon ska men eftersom hon lyckats få in en fot under revbenen så är ju de sparkarna är snud på tortyr ibland ett under att inget revben gått sönder än.........


Dagen idag har vi varit på öppna förskolan men där var det så tomt som det bara kunde var en mamma och bebis till där så fanns ju någon att snacka skit med så fick J passa barnen ;-)
Sen var jag med på ett möte på jobbet på kvällen drog upp riktlinjerna lite grovt för hösten så det gäller ju sånt som rör mig då jobbar ju jag igen *inte tänka på det, inte tänka på det......*

I morgon är det ortopeden igen tack vare en vimsmaja som inte vågade säga om de kunde operera min fot (halgus valgus) eller inte. Orsaken min ålder och att knölen är precis på gränsen i hur sned den ska va innan de gör nått. Att jag har så ont att jag vaknar på nätterna, inte kan stå så länge pga av värk det var inte viktigt sånt skulle jag bara stå ut med i flera år till de de inte vill operera mig som är så ung de flesta de gör det på är 50+ så "bara" 24 år kvar tills de vill göra nått då. Skulle i alla fall träffa en mer erfaren läkare i morgon så håll en tumme!

Sen blir det hem och städa och fixa både inne och ute (maskroser ska bort o gräset klippas). För vi får vänner + svåger på besök på fredagen (eller svågern D kommer imorgon de ska blygga hoppas de hinner klart bara) sen kommer släkt och sonjas vänner från öppna förskolan på lördagen. Så får hoppas kroppen håller för städning, trädgårds fix och bakning en kladdkaka på tors och sen en maräng tårta på lör som jag aldrig gjort innan så lite modigt av mig och nervöst, men har en plans b om det krisar i alla fall!

Så resten av den här veckan känns som att den har alla de förutsättningar som krävs för en riktigt lyckad vecka/helg!

25 dagar....?

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 2 fulla dagar (v36+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 11 jun 2011
Du har 25 dagar kvar till beräknad förlossning.

Idag var det åter barnmorske kontroll som stod på schemat för oss. Då magen fullkommligt exploderat under den senaste veckan spec under helgen så har jag inte varit det minsta orolig för hur lill hjärtat har växt då det för både mig och alla som ser mig sett mig ser med hur stor skillnaden är. Men när min BM mätte magen så var hon inte nöjd utan tyckte fortfarande jag var oroande liten så det blev ett ultraljud vi inte räknat med. Men det visade precis som jag redan viste, bebisen mår kanon där inne och har växt bra nu ligger hon (de kollade könet igen idag så nu kan vi vara 100) på -10% under sin kurva, hon borde väga 2,8 kg och väger 2,6 kg så det tycker jag är helt okej med tanke på att hon inte legat närmare normalkurvan någon gång denna graviditet.  

Jag har i ungefär i en vecka nu känt av en massa förvärkar och i natt var det nästan att jag trodde det var nått på G då jag fick fruktansvärt ont och vaknade vid 3 av värk och kramp den höll i sig i 30 min sen släppte den tack och lov men vid 5 började allt om ingen och höll i sig i en timme med pauser i mellan som varierade i längd. Men eftersom jag är i v 37 så är det ju inte onormalt med förvärkar och vore ju inte så konstigt om hon kom nu heller allt mellan grav vecka 38-42 anses ju normalt.

Men jag är av den åsikten att ungen mer än gäna får titta ut nu då BM idag konstaterade att hon krypt under revbenen på mig, hade gissat det då sparkarna där gör nått så Jä***a ont nu man tror man ska gå av kan inte sitta rak utan sitter nu jämt lutad åt nån sida. Men hon får inte komma denna vecka utan får snällt vänta som jag sagt innan.

Sonja måste ju få fylla år först, inte klokt att hon blir 1 på fredag! Igår fick vi plats på en förskola för Sonja men tyvärr inte alls där vi önskade vi har 3 st innom 5 till 10 (Max 15) min gång avstånd så känns det ju lite halv pissigt att vi fått plats på en som kräver bil i vardagen att ta sig till då det tar 4 min att köra, men det tar runt 45 min att gå pga av hur stan ser ut.
Så just nu vet vi inte om vi ska tacka nej och vänta och hoppas på plats innan september då jag börjar jobba annars får J klara 2 barn själv, ta platsen och sätta henne i omplaceringskö eller bara ta den och vara nöjda. Men har mailat handläggaren i staden om vad reglerna säger just här hittar inte de på nått ställe om vad som sker om vi tackar nej vill ju inte att hon förlorar sin plats samtidigt vill jag inte att det ska ta super lång tid innan vi får plats. Hoppas ju att vi senast har plats i alla fall under okt-nov men man vet ju inte. En av förskolerna vi sökt är privat så de har ju sin engen kö men dit sökte vi på tok för sent så lär inte få plats där......

Bjuder på en liten bild av skruttan när hon "övar" inför sina kalas fre och lör *mys*

 Sonja på Majas ett års kalas <3



trött mössa

Igår hade vi en mycket trevlig dag nere på oxelömarknad med A och M och A hade sina små gullungar med sig så klart. Så det blev en hel del karuseller som skulle åkas men det blev tillsist lite för mycket för den lilla herren som blev rejält åksjuk stackaren vet precis hur det känns. Sen gick vi tillsammans och tittade runt på marknaden men det var inte allt för mycket som känndes lockande att köpa direkt även om det var mysigt att gå runt och titta i det underbara vädret. Bara lite trist att vi lyckades tappa bort varandra hela tiden inte lätt att gå på marknad med en barnvagn (har en mie thai sele med men den vill hon inte sitta lika mycket i längre) så den som hade vagnen kom ju bakom oss andra hela tiden tur det finns mobiler =)

På eftermiddagen så satt jag i vardagsrummet och det bara small till ordentligt ute från uterummet, såg nått som föll till marken och trodde någon av våra katter fått ett ryck och hoppat in i en av dörrarna där ute. Men går ut för att se vad som orsakat smällen och får då till mig förvåning se en rovfågel ligga på marken trodde först det var en liten hök då jag tyckte den såg ut så men efter lite efterforskning är jag inte säker för den var mindre än vad det står att tex en duvhök är men den liknar fåglen bäst på bild. Men den låg lite otäckt så trodde stackaren var död! Så efter att ha ropat ner J som total vägrade att ta i den så fick jag återigen ta på mig handskarna och agera den modiga här hemma. Var lite rädd att den skulle bita mig, en mus är lungt men en relativt stor fågel (som en kråka typ) känndes så där. Men tog upp han/hon och slängde försiktigt upp den i lunften när jag såg att den levde. Den kunde flyga men landade någon meter bort i vår häck så kollade med den igen om den var skadad, då hade vi ju behövt fixa vård. Men när vi gått in så flög den efter bara någon min tack och lov men den blev jagad av två skator som inte såg ut att vara så snälla mot den. Skönt att det löste sig i alla fall!

Senare på kvällen var det  eurovision som gällde men jag orkade knappt hålla mig vaken till saade så när det var runt bidrag 15-20 nått så sov jag sött i soffan. Så jag la mig och sov sött tills klockan var runt 8 i morse sen kom familjen in och vi låg och busade i sängen en stund. Kan ju tillägga att jag var nått galet trött efter dagen med marknad i 5 timmar och hade riktigt ont i både rygg, fogar och över magen.

Tack och lov lite piggare idag men det är inte helt som det ska i alla fall men nu slipper jag i alla fall panik kännslor för att det gjorde så galet ont. Blir lugnare idag i alla fall, en vän kommer nog över om en stund och sen ska jag fixa med Sonjas kläder storlek 80 börjar bli förliten på henne nu så spec alla byxor så det är hög tid att byta även om hon kan ha kvar lite av 80 med så just nu kommer hennes gaderob att vara en blandning med 80, 86 och några byxor i 92 (!)

Trevlig söndag alla!

Sällskap

Igår var jag ut i vårt föråd en snabbis för att slänga ner lite kakor i frysboxen då jag bara skulle det så hade jag inte koll på dörren just då. Dumt kanske men hade inte sett någon av våra katter ute så tänkte inte på det, men som ni nog förstår borde jag ha haft koll. Lake smet tydligen in där när jag hade ryggen till då jag inte sett honom så råkade jag låsa in honom! Så i morse letade J efter honom och hittade en katt som var jätte hungrig stackaren! Så idag har han blivit tröstad med stekt stömming nått lär han ju få.

Den andra lilla kissen Clawdia hon bestämde sig för att vara promenadsällskap med mig bort till affären (tempo) som ligger ca 250 m från vårt hus. När jag kom för långt före jamande hon förtvivlad så det var bara att stanna (vet att hon inte skulle våga sig in i affären så var inte allt för orolig). Men när vi var vid baksidan av affären där en av förskolorna vi sökt plats på ligger by the way så kom det en stor pudel som bara var glad o nyfiken men det viste ju inte C så hon spran iväg och satte sig flera meter bort.
Damen med hunden var helt fashinerad av att C gått med mig, men det bruka hon göra men hon går aldrig med längre än till affären än i alla fall. När jag handlat klart så trodde jag C gått hem redan men nä, första huset jag pasarar kommer det en katt som skjuten ur en kanon och som sen gick nära nära hela vägen hem.

Idag har jag haft galet ont på eftermiddagen/kvällen ordentliga samandragningar som gjort duktigt ont, haft ett bra tryck neråt men som inte det va nog så känns ryggen som den ska gå av (haft grymt ont i den nu i flera dagar blir bara mer o mer) och så ligger hon och trycker sig ner och åt höger vilket är aj aj aj!

Nästan så jag börjar känna mig lite smått orolig över hur länge hon blir kvar i magen även om det inte känns som att nått är på G just nu eller så. Men börjar känna mig lite små stressad över allt som ska fixas förlossningsbrevet ska fixas det sista, vaggan bäddas (ja jag vet man ska inte men är inte så skrockfull) sängkläderna ska tvättas i alla fall, väskan packas både oss + bebis och Sonja, är nog nått jag glömt nu känns så lite mot allt vi fixade innan S men det är ju mycket som är klart redan, kläderna ligger och väntar på plats, skötbordet är uppe mm

MEN det lilla pyret i magen får vackert vara kvar där i alla fall tills efter nästa helg! Sonja fyller ju år på fredag så vi måste ju hinna fira henne under fre/lör och sen söndag blir nog inte pappa glad om det blir mitt under hockey finalen. Men sen är det fritt fram idag är det ju 29 dagar kvar bara om man ska gå på ultraljudet, men går man på det jag tror (sista mensen mm) är det 15 dagar den som lever får se eller nått.

I morgon blir det marknad då det är oxelödagen här i stan så det blir en tur ner sen får vi se hur läge jag orkar tar det lungt så blir det nog bra i alla fall.


                                                     

Nej ska inte åka lovar! Men marknader och tivoli är lite synonymt håller ni inte med?

TÅRTA!

Idag fyllde en kompis till Sonja 1 år så dagen började med ett års kalas vid 11 tiden. En STOR hello kitty tårta bjöds det på och jag och Sonja fick en rejäl bit att dela på. Men snuttan tog med god aptit si så där en 5-6 tuggor och sen ville hon inte ha mer (rätt skönt) så det blev mycket för mamma att smälla i sig, vist man kan låta det vara men den var riktigt god (trots motivet hehe) så ingen själv diseplin där inte. Trevligt var det och glada barn och en söt liten ett åring som for runt, Sonja fick en kalas hatt (en sån som ser ut som en strut med band under hakan) trodde hon skulle slita av den men den fick snält sitta kvar. Tror hon hade fullt upp med att kolla på alla som tog kort utan att det var på henne hehe lite kul det där hur lilla fröken är så van att vara i centrum. Nu fick hon snällt vara i bakgrunden, men är ju bara 8 dagar kvar tills det är hennes tur. Hon får ju desutom 2 kalas ett då hon fyller på fredagen med en vän från öppna och farbror och sen med släkt och vänner både stora och små på lördagen.

Trött var hon efter dagen i alla fall och däckade i bilen på väg hem, så nu sover gumman sött.
När vi går över parkeringen så möter vi en granne som med har 2 katter (och en hund). Han undrar om vi sett hans ena katt som tydligen är försvunnen sen igår kväll då han och vår Lakrits hamande i ett REJÄLT slagsmål. Inte första gången de bråkar, L haltar sen 8 veckor tillbaka eller haltar han vägrar sätta ner tassen om han sitter men går som vanligt annars har han kommit in med flera sår ett som var rätt ordentligt.
Men igår satt jag och kollade på tv klockan var runt 21-21.30 och det riktigt small i kattluckan när L kommer infarande som skjuten ur en kanon. Gick dit för att kolla läget och ser då en katt som jag uppfattar som rädd, han var tyst men uppburrad svans och gick undan när jag kom fram utan att morra eller likande. När jag öppnade ytterdörren för att se vad som vad som var orsaken till hans oro ser jag en katt springa ut från gården som både kan ha varit Clawdia (som kom in efter en stund) eller grann katten de är rätt lika om man tittar fort. Sen har jag inte tänkt mer på det hela. Men nu visar det sig att deras kisse  (som ser ut som C) är försvunnen sen igår kväll och att en annan granne sett katterna (Inte C) slåss riktigt ordentligt så att tussar flög i går kväll. 
Våra är ju kastrerade och brukar ha lätt för andra djur så vi får hoppas att det här löser sig och att hugo som grann katten heter dycker upp snart hemma hos sig igen!

 


Underbara unge!

Just nu är min ork inte alls det den har varit, framförallt inte på den mentala sidan jag bryter totalt ihop för minsta lilla just nu.

Som att det inte skulle räcka att vara helt slut psykiskt så har min kropp verkligen sagt ifrån nu. Igår kväll hade jag så fruktansvärt ont i ryggen att jag nästan trodde förlossningen skulle stara att bara sätta ena foten framför den andra var så att ögonen tårades. Nedre delen av ryggen känns som den ska gå av vet inte om det har att göra med att liten i magen bestämt sig för att sjunka ner lite så nu med ca 31 dagar kvar så har jag helt plötsligt fått värsta stora magen. Visserligen underbart för revbenen men som sagt så tar ryggen stryk av det tyvärr men lite lättare är det av att man ser målsnöret i alla fall men var dag är en kamp på många sätt just nu.

Så utan den trollunge som är på rätt sida magen dvs utanför så vet jag inte om jag hade orkat just nu. Hon är den glädje som gör att jag orkar lite till och som ger mig de stunder av lycka när man bara vill stoppa tiden och njuta.

Idag gav hon oss sovmorgon till 9 föresten, men ville upp först 9.30 (me like, inte för att jag tar henne på morgonen men i alla fall. Kan inte bära ner henne för trappan). Sen var vi på öppna fsk och lekte när vi kom hem skickade jag maken att shoppa småbröds formar skulle baka syltkakor och han kom hem med bullformar (han ringde hem o kollade men vi missförstod varandra). Men när han kom hem med de formarna så fullkommligt bröt jag ihop och började gråta det blev bara en sak för mycket just då, det är nämligen det ena efter det andra just nu med bråk, stora räkningar som vi inte riktigt räknat med mm mm och som grädde på moset så har vi ju alla gravid hormoner och alla kännslor och oro kring det nu med.

Men under tiden som J var till affären så hade jag fått en cd på posten med radical flatts som jag satte på men Sonja blev lite rädd för musiken (pop/country) så tog upp henne och dansade runt i köket och som hon njöt av det och jag med för den delen, att det gjorde ont det fick vara det var det värt av att ha ett barn som var helt avslappnad och njöt av min närhet.

Att höra henne skratt och att se henne le när hon ser mig det är sånt som värmer i hjärtat. När jag bar henne från bilen idag så kännde jag bara en härlig kännsla.

I helgen gjorde hon en så underbar sak, hon kröp på govet och hittade en kudde. Den tog hon upp och höll framför ögonen/ansiktet och så tittade hon fram och skrattade massor och vi tjoade titt ut var gång hon tittade fram så hon satt så där en rätt bra stund och lekte titut helt spontant och själv. Jag önskar verkligen att jag hade haft kameran nära just då, ville inte gå ifrån eller störa henne. Men ett minne jag nog alltid kommer bära med mig så otroligt underbar som hon såg ut. Det var sann glädje att se hennes ögon stråla så det får de flesta att smälta.
Jag tror en viss pappa här hemma får ta jägarexamen på små vilt eller nått för att hålla alla pojkar borta sen.


Ytterligare ett lååångt inlägg när jag bara skulle skriva om titut leken från början. Men det är jag i ett nötskal så är det bara!

Nu ska jag ta en syltkaka och en kopp te i alla fall. Hade inte tänkt baka mer än bullar och kolakakor först (har en jordnötskaka i frysen med) men fick ett sånt bakryck så det fick bli syltkakor med av bara farten, de är ju så ruskigt goda! Så nu måste det räcka i alla fall tycker jag bara tårtan kvar men den bakar jag ju inte förens på lördag morgon (gästerna kommer 14 så hinner ju lätt kanske gör botten dagen innan men då har vi med gäster så får se). I alla fall ömmar fötterna, ryggen, magen så nu är jag värd lite mys tycker jag!


En vecka sen sist

En vecka med fullt ös har det varit och jag har helt ärligt ingen ork kvar när lill strumpa väl har somnat vid 18-19 den räcker bara till att slö titta på tv eller slö surfa. Sånt som att blogga, eller brodera eller läsa går bort trots att jag så gärna vill hinna med broderiet och den bok jag läser innan nästa srutt kommer.

Men nu har jag tagit tag i mig i alla fall =)
I torsdags så var vi på tillväxt ultraljud igen och nu hade hon växt från att ligga på -25% till att ligga 15% under det hon borde. Så hon borde väga 2,5 kg men vägde runt 2,2-2,3 om jag minns rätt. Så nu är vi frisläppta ytterligare en gång och det är upp till min barnmorska att ha koll på läget. Men det var otroligt skönt att hon växt till sig så bra för fick veta efter ul hos min barnmorska att om hon inte gjort det så hade jag inte fått föda vaginalt utan då hade de behövt ta ut henne snart. Men nu när allt ser tipp topp ut så fanns det inga hinder som det ser ut idag i alla fall.

Annars så har våran lilla dam bestämt sig för att hård öva sig på att gå här hemma, men hon har dock missförståt lite för hon vill gärna släppa och gå själv men det blir ju inte ens ett helt steg innan hon druttar på ändan. Innan har hon varit arg och ledsen när hon står upp själv på golvet och vi hållt henne i händerna och visat att det inte alls var nått kul att försöka gå om hon inte fick hålla oss i kläderna då gick det helt ok. Men nu vill hon att vi ska hålla henne så hon får gå mest hela tiden och hon kan gå låååångt (för att vara henne) 4-5 meter om inte lite till när hon går som längst.
Hon kom på det under helgen mer och mer ibörjan gick hon med antingen med myr steg eller elefant steg, så trösklar var inte helt lätta. Men nu är de ingen match längre hon fixar dem så fin fint så =) Så det märks att hon tar stora steg nu i utvecklingen för nått är det som spökar hon sover på ett annat sätt, vägarar äta som vanligt och är en riktig gnällis just nu, vi har lärt oss vid det här laget att hon blir så här innan en utvecklingsfas och runt 1 år det ju en del som sker med gång och tal kanske mest men hon har ju "bara" 2 tänder med så de andra borde ju snart komma är ju 2 mån sen de första kom nu........

Har fixat och donat inför hennes födelsedag kommer bli en härlig dag på fredagen (när hon fyller) kommer en kompis till Sonja och oss från öppna förskolan och på lördagen kommer familjen och vänner till oss och Sonja från öppna fsk. Så det är en dag att se fram mot nu ska jag bara fundera lite mer över vad hon ska få vi har en grej klar (en bobby car) men skulle vilja ge henne nått hon kan ha glädje av hela livet som inte är ett smycke (hon fick så många vid dopet dock inget av oss).

Nej nu ska jag ta och försöka få i mig lite kvällsmat tror jag innan jag fasnar i de desperata hemma fruarnas värld och tadera träsket! Trevlig kväll!  

Fick en fråga idag

Vi var på öppna förskolan idag som jag skrev att vi skulle i förra inlägget det var klart lika trevligt som vanligt. Pratade lite med två mammor som jag och J lärt känna och de undrade lite över vilka skillander det varit på mina graviditeter och det var en riktigt bra fråga måste jag säga. Men tänkte att jag verkligen fick tänka efter så var det inte helt lätt men tänkte i alla fall försöka göra en jämförelse så gott jag kan och minns. 

Sonja:     
             
Mådde väldigt illa i början och var helt sjukt trött

gick ner 5 kg pga av illamående

mådde mest illa på morgonen efter frukosten

illamåendet släppte runt vecka 13-14

Moderkakan satt fram så sparkarna känndes utanpå magen runt vecka 22 i magen kännde jag runt vecka 14-15 svagt sen öka det mer och mer.

Klarade inte av att äta eller käna doften av fisk i början mådde galet illa men vid slutet av grav så var det bara sallad och fisk jag kunde äta. I början var det bara kött och potatis som gick att äta, frukt var nått som jag åt i MASSOR under hela graviditeten.  

Hon följde sin kurva även om hon hela tiden låg på den lägsta av kurvorna.

La sig tidigt med huvudet ner

Foglossning och sjukskrivning 5-6 mån innan förlossning

smärta mellan skulderbladen och fogarna

låg och tryckte på min högra sida av magen

Sjukt ont i brösten

Nu: 

Mådde väldigt illa i början och var helt sjukt trött

gick ner 5 kg pga av magsjuka

mådde mest illa under hela dagen 

illamåendet släppte runt vecka 16

Moderkakan satt bak och kännde sprattlet i magen runt v 13-14 och utanpå svagt 18-19 (tror jag det var, veckorna smällter ihop)

Denna gång har jag inte haft någon mat jag inte kunnat äta men haft mat jag varit helt galet sugen på. Hela tiden har det varit lätt mat som sallader och mer åt det nyttiga hållet som väckt mitt sug. De första veckorna var det dock salta kex som var min räddning men även nu så är salt behovet stort tror jag för jag är galet salt sugen jämt så det har blivit en hel massa salt godis här hemma och annanas med salt på nått jag fick i Thailand och det är så gott när det är varmt. Nått jag verkligen inte klarat av denna gången är vissa typer av lukter som J´s parfym brukar verkligen älska den men ibörjan fick han gå och tvätta av sig stackaren när han satt på den för min skull eftersom jag älskar den. Frukt är även denna gång en stor favorit och det går massor.

Hon är liten i magen och ligger just nu 25% mindre än vad hon borde som lägst men får veta mer om hur det ser ut nu på tors.

La sig tidigt med huvudet ner

Foglossning och sjukskrivning 5-6 mån innan förlossning

smärta i ryggen , fogar och  benen

låg och tryckte på min högra sida av magen ännu värre än vad Sonja gjorde, ligger och trycker galet mycket mot
revbenen och vägrar flytta sig.

Ont längs hela högra sidan

Sjukt ont i brösten

känner bebisen utdligare utanpå kan ta bättre tag i olika kroppsdelar.

mindre mage denna gång även om det inte är en super skillad så märks det att det är en liten bebis.

Mår mer illa på slutet för att hon ligger och trycker mer på de innre organen än vad Sonja gjorde.

Kan inte andas helt normalt då hon ligger och trycker på revbenen så hemskt.




Finns helt klart saker jag glömt nu men då får det va så helt enkelt. kanske kommer en kompletering sen.
Men just nu ligger jag här på soffan med min hårda sneda onda mage och sida och funderar på hur jag ska få min skatt att förstå att det gör riktigt ont på mamma om hon fortsätter att ligga och försöka ta sig ut genom min sida och revben och inte den väg hon ska. Magen ser ut som en alpin skidbacke ungefär så sned är den så synd att den inte blir bra på bild och filmer har jag inte klurat ut hur man lägger ut här än.

Men just nu lever jag på hoppet att ungen börjar sjukna neråt snart för det är hemskt att ha henne trycka på så under revbenet det gör riktigt ont. Fogarna har ju med sagt upp sig helt nu kan inte ens gå kortare sträckor längre men försöker intala mig själv att det är så kort tid nu och att jag orkar de sista veckorna.
Nu ska jag ta en av de bullar jag bakade igår och ligga på soffan och bara ta det lungt för är helt slut och då har vi som sagt bara varit på öppna J var den som hade koll på dottern när jag satt och pladdrade med andra mammor så borde ju inte va så däckad som jag vatit nu flera veckor. Jag bara hoppas jag hittar lite energi i någon gömd vrå snart men var lika trött på slutet med Sonja så det får bli avslutningen på detta långa inlägg.

Orken finns inte helt just nu

Tänker att idag ska jag blogga men orken och tiden räcker inte helt till just nu.
Jag blir alltid helt slut av att vara gravid och till råga på det så har vi allt pollen och medicinen mot det som nog kan däcka en häst!

Nu sitter jag här i vårt vardagsrum och ser på när J städar, Sonja sover lunch så det är rätt lungt här, jag försöker samla ork att gå och fixa håret (astman bråkar med mig idag kan ju va därför jag är så seg med) så ska vi åka ner till öppna förskolan de öppnar 13 så är ju en stund dit. Annars blir det lungt idag i går var jag duktig och bakade nästan 90 bullar prövade ett nytt recept med mandelmassa i fyllningen och det blev mums!! Så nu har vi både kakor och bullar tills lilla älsklingen fyller 1 om 17 dagar så bara tårtan kvar känns helt ok för min del!
I morgon blir det öppna med sen ska vi till huddinge på kvällen för en information om deras förlossnings avdelning. Vi har redan kollat vart vi ska åka, parkera och likande, det känns overkligt att det bara är 5 veckor kvar nu!

Igår så tittade jag igenom alla kläder i storlek 50 (nyfödd) även om det bara var ett år sen de användes nu så blev jag nästan gråtfärdig av vissa plagg speciellt de som hon hade på sig som helt nyfödd. Det var nästan overkligt att hon bara för ett år sen var så liten, att hon varit så liten överhuvud taget.

Nu har vi börjat använda nya vagnen mera och jag är glad vi inte tog en bredare för det är på milimetern att den går in genom en vanlig standard ytterdörr till vårt föråd o då måste man öppna dörren till max så ingen kant från dörren är i vägen. På valborg hade jag och J bjudit hem vänner, så grillade vi och hade det trevligt, S hade inte sin vagn med till sin dotter så då satte vi på syskonsitsen på vår vagn vilken skillnad det blev det blev mycket tyngre men det kom ju klart på 10 kg till men vagnen blev mer lätt körd med 2 även om den var tyngre då.
Hoppas bara vår skrutt inte växer allt för fort nu för sitsen på vagnen tål bara 15 kg men det brukar de ju vara runt 3 år när de väger och då är det ju ändå läge att se över hur mycket man behöver vagnen. Kanske blir ståbräda eller en sulky då som de får turas om i det får vi se när någon av dem spränger 15 kg gränsen.......

På torsdag ska vi föresten till huddinge igen för att mäta den lilla och se hur mycket hon växt. Jag skriver inte om hon växt för vill inte tänka tanken att hon inte gjort det, då skulle jag oroa ihjäl mig men tro mig när de gör undersökningen så ser man siffrorna och även vilken vecka de uppskatas vara så jag ligger alltid där och tittar och försöker tolka ut vad de ska säga men det är inte helt lätt även om jag får ett litet hum om saker. Skönt i alla fall att det bara är någon dag dit nu.