Får man bete sig hur som helst?

Igår på på bussen kom det på en man som gormade och skrek och var mycket arg över att bussen var 20 min sen. Men det var ju snor halt så det var inget som var konstigt var ju så för alla bussar hela veckan. Men han var riktigt otrevlig så jag mitt dumma nöt kunde ju inte hålla truten utan sa ifrån att han skulle gå och sätta sig och låta bussföraren vara han gjorde ju så gott han kunde! Men han fortsatte så då stannade chauffören bussen och öppnade dörrarna och sa åt honom att gå av han tog då upp sin mobil och skulle ringa polisen osv men han satta sig i alla fall, så vi kunde åka vidare. Sen ¨så kommenterade tjejen brevid mig att han inte skulle gå på oskyldiga personer så hårt som bara gör sitt jobb så då var ju gubben igång ingen! När han började  så sa jag till honom att i alla fall klaga på rätt ställe om han nu tycker det är så dåligt med bussarna så ska han ju ringa SL men det gick inte in i hans huvud att busschaufförerna gör sitt jobb så gott de kan. Inte deras fel att det händer saker som spräcker tidtabellen som tex halkan. Tycker det är bättre de är lite sena om det är för att de kör försiktigt jag.


Idag var vi i Lina hage kyrka för en advents gudstjänst med alla tvåor och ettor. Det var en fin gudstjänst och mina elever var väldigt glada över att de kunde 2 av sångerna vi sjöng i kyrkan då vi övat på dem i klassen. 
Tvyärr var det många ettor som hade stora svårigheter att sitta stilla utan att klätra över stolarna och vara tysta så jag kännde mig mer eller mindre som en jojo i kyrkan. Jag hade två av mina mest pratsamma pojkar på varisn sida om mig för att ha extra koll på dem. Det som sårade mig lite var att läraren i trean som vet hur han är och som har mer erfarenhet tyckte att han skulle sitta med henne och jag hade redan sagt åt honom att han skulle sitta vid mig så jag sa ju att jag hade koll vilket jag hade med, så när hon sa att då skulle han lyssna på mig med, då vart jag lite besviken jag har koll på den killen men det känndes inte som att hon litade på det.  När vi skulle gå hem sprang eleverna lite hur som helst fast båda Y och jag sa till dem. Sen har vi haft mys i klassrumet vi har skrivit och målat kot till tomten som jag ska posta i nästa vecka har jag lovar.

Ska bli kul i nästa vecka med advent som börjar ska blir roligt att se barnens förväntningar och längtan till jul tänk att det bara är 3 veckor kvar.......... helt galet jag tycker ju att jag precis började arbeta på Helenelundsskolan och nu har det snart gått en hel termin!

Håller för övrigt på att bli tolig här! Jonas frågade mig för ca en timme sen om vi gjorde nått den 10/12 och då svarade jag att det gör vi inte det ända extra är att jag har mitt sista utvecklingssamtal den dagen (jippi) . Då säger min kära fästman/sambo bra då ska vi åka på en hemlig resa då! Jag undra klart med vem och det är bara han och jag som ska åka. Så han har hittat på nått men vägrar säga mer än så, trorde det var nått band han ville se men det enda jag har lurat ur honom är att det är nått båda vill göra men mest jag så det är det ju inte då och att det är i en annan stad och att vi ska åka direkt då han kommer hem efter att han bytt och vi inte ska sova borta..........
Blir ju tokig jag klarar inte av att vara nyfiken i 12 dagar till!!!! Jag är inte gjord för det så är det bara!! Jag kommer ju explodera av nyfikenhet men på de 2½ år vi har varit ett par så är det här första gången han är så här hemlighetsfull......inte bra hur ska det gå?? Inte snällt av dej jonte kan ju få en liten ledtråd bara en pytte =)


Trevlig helg!

oj oj en vecka sen sist nästan.....

Tiden går fort, lite för fort.
Förra veckan var jag ju hemma sjuk eller jag arbetade månagen sen gick jag hem och började jobba i måndags igen.
Så därför var jag ju hemma i fredags, Jonas skulle ut till Bosön och mäta ut en fotbollsplan, så jag följde med honom. Jag satt i bilen och läste och kände mig så stolt när jag såg honom arbete med sina mätinstrument. Jag tycker verkligen att han är duktig och blir så glad för hans skulle men också för att han är min =)

Efter att han var klar så hade åkte vi in till historiska museet i Stockholm. Jag har en stor kärlek till att gå på museer och får med mig Jonas på både det ena och det andra. Det var en utställning om vikingarna som jag ville se, men vi gick över hela det var en som hette drömmen om kvinnan där de stälde ut sina finaste madonnaskulpturer och hade låtit fotografer, musiker och konstnärer ge sin bild av Maria  Det var intressant och många var otroligt vackra, det var även reliker och skatter från kyrkor runt om i landet bla Sveriges äldsta bok ( den var öppen och det gick inte förstå ett ord). Jag tyckte dock det var lite hemskt att alla dessa underbart vackra konstföremål som är en otrolig kultur skatt inte får vara där de hör hemma nämligen i kyrkan. Även om jag som troende kristen inte är super troende så tycker jag ändå det är nått speciellt med att komma in i en kyrka med gamla föremål.  Viking utstälningen var verkligen intressant det var nog den bästa som jag gått och tittat på, till och med bättre än Birka. Men det som ändå fångade både mitt och Jonas intresse mest och som var absolut roligast att se var Söderalaflöjeln. Jag gick och tittade lite bakom Jonas när jag hör hur han ropar att jag ska komma och titta och då hade han fått syn på den. Jag har hört talas om Söderalaflöjeln tidigare och viste att det bara var en kopia av den i Söderala kyrka (där vi ska gifta oss by the way), och att orginalet var på ett musei i Stockholm men inte vilket. Söderalaflöjeln är en vindflöjel som har suttit  antingen i fören eller maten på ett vikinga skepp från ca 1025 och som anses vara ett av landets finaste konstsmiden.  Så det var verkligen en upplevelse att få se den!

Söderalaflöjeln

Kolla även på :
http://www.ne.se/artikel/1189359/1189359/S�derala

för en bättre bild. (ska vara hela även det som inte är blått på slutet)

På kvällen kom Elisabeth och David ner till oss med katterna. Elisabeth hade varit snäll nog att hämta ut vår nya förlovnings ringar som v beställt, de var såååååå fina men min är just lite för stor tyvärr så lär nog ta in den men det gör jag här nere tror jag litar inte på han vi köpte ringarna av riktigt fick efter att vi beställt ringarna höra lite negativa saker om honom och han var riktigt snorkig mot mig. Vi ville ha det datum och år vi har i ringarna nu det är ju ändå vår förlovnings dag! När jag påpekade det för honom att det ska stå 07 och inte 08 i ringen fick jag ett mycket surt svar om att jag inte skulle oroa mig han hade ju 50 års erfarenhet  branschen men hur skulle han kunna veta det om jag inte sagt det? Blir man tankeläsare på 50 år i en bransch? Jippi då vet jag precis vad elverna kommer göra när jag är 63 då med andra ord.... Det vari i alla fall MASSOR med shopping kläder, Lush (vem kan motstå denna underbara affär?), jul dukar en adventsstake mm


Nepp nu tänker jag i alla fall njuta av den lilla kväll som är kvar innan sängen håller på med alla utvecklingssamtal nu *pust* i och med de nya omdömmen som ska sättas redan från år 1 (helt galet) så har jag massor med papper att fyll i har ng arbetat till 21 varje dag den här veckan utom idag.

AJJJJJJJJJ

Har varit i farten nu på förmiddagen det är dammat , all post som låg i en hög är sorterad/slängd. Så ska bara upp med tavlor, putsa fönster och reda ut oredan i bokhyllan så blir  det fint här och slänga bort allt som står och väntar på att tas till tipen.....

Men när jag höll på som bäst hade väl hållit på runt två timmar att plocka och damma gick bra men damsuga lyckades jag bara ta mig igenom 4 rum (kök. grovkök, badrum och hall) innan jag började få ont, tog då en paus för lunch. Men det blev bara värre så nu sitter jag på soffan med vardagsrummet, gästrum, sovrum och "lill/mellan hallen" kvar att damsuga. Sen ska det ju torkas golv och så ska både våran och gästsängen bäddas då vi får gäster i helgen.

Men just nu är det inte att tänka på för har så ont att jag mår illa, det gör till och med ont då jag blinkar, ska det göra så ont så man har bihåleinflammation??? Får hoppas det vänder snart nu när jag äter penicillin så jag slipper åka och spola bihålerna. 

får se hur mycket jag orkar med idag med städningen, ska orka åka med Jonas och handla med han hämtar upp mig när han kommer från jobbet så åker vi dirket till affären så får spara lite på orken med...... men tur jag inte var på jobbet det hade aldrig gått idag.......tyvärr.  

mums för godis!

Alla som känner mig vet att jag är en riktig gottegris. Hittade http://www.gratisgodis.se/ 
Det låter inte helt fel eller hur? Det tycker inte jag i alla fall =)
Inte fel alls så ska bli kul när första paketet dinper ner i brevinkastet.




Sen är jag hemma sjuk IGEN!!! Två vänner har redan skojat med mig om det den ena undrade om jag samlar på infektioner och den andra om jag försöker slå nått rekord i att va sjuk nu. Svaret är nej verkligen inte jag vill ju bli frisk nu, att vara hemma från jobbet är INTE roligt alls! Jag vill arbeta ordentligt nu ju. 

Tööööööt!!

Vilken dag! Att säga att jag är trött är en underdrift jag är helt slut. Min kollega som har parallelklassen var sjuk och det kommer hon vara i morgon med. I alla fall så var hennes klass stökiga idag och hade mycket svårt att lyssna på den stackars vikarien som var duktig och verkligen försökte. Mina var med stökiga men de har de varit sen jag kom tillbaka men det blir bara bättre och bättre i alla fall. När jag gick hem och blev sjuk var de på gång sen föll de tillbaka i ett mindre bra beteende då jag var hemma, tyvärr men de kan ju och de är på rätt väg igen.

Vi hade torsdags konfrans idag (som alla andra torsdagar) och på slutet kom vi in på roliga kommentarer våra elever sagt, en kollega som har en trea berättade hur en flicka i hennes klass frågat hur barn kommer in i magen. Hon förklarade då hur det går till, efter en stunds funderande säger en flicka:
- men fröken! Hur är det då med snigel mammorna?
Min kollega funderade naturligtvis på vad hon menade men trodde ju klart det var sniglar flickan pratade om men det var singelmammor!! Hehehe där kan vi tala om syftningsfel.

En som har tvåan berättade hur en av hennes elever var sen (20 min) in från rasten det var en dag då det blåste ordentligt ute. Läraren frågade eleven varför han var sen  om det var för att han ville vara ute och leka eller om något hänt ute. Hans svar var att det hade blåst så mycket att det därför tagit så lång tid att gå in.

Sen hände en sak som i alla fall jag blev glad över idag och det var att jag har två kollegor som varit mycket och hjälpt till i min klass. En är förskolelärare (eller barnskötare?) och en specialpedagog. De har båda berömt mig idag och tycker att jag gör ett jätte bra arbete i klassrumet  där jag är tydlig och konsekvent. När jag är med klassen är jag nog ganska sträng men samtidigt så kan jag vara snäll med men eleverna vet vad som gäller. De vet vilka regler de har att följa när de är hos mig att det är lugnt och ordning är självklart för mig.

Sen hände det en sak igår som både gjorde mig och en elev glada. Jag sa till eleven att han skulle komma då vi skulle läsa och han blir överlycklig och ropar ÄNTLIGEN!! Tack fröken!! Slänger sig om midjan på mig och det är första gången han kramar om mig och det var en rejäl kram så det var roligt att få den responsen. Det är det som är så härligt med att jobba på lågstadiet de vill arbeta och tycker om allt nytt som kommer att få en ny bok gör att de hamnar i sjunde himmelen.  Jag håller alla tummar jag har på att mitt vik blir fast i juli men jag känner mig mycket tveksam till att det kommer bli så, tror de kommer prioritera min kollega rektorn har redan sagt åt henne att inte söka nått nytt jobb när hennes vik går ut (samma datum som mitt....). Men vi får se en av lärarna i trean har sagt upp sig och jag tror det beror lite på hur den tjänsten tillsätts för min framtid. Om man tänker så här det är ju en termin om det gäller från strax innan jul till sommalovet och de nu hittar någon som vill ha ett sånt vik så blir det ju en tjänst ledig när den jag vikar för kommer (den nya etttan)  vilket jag i alla fall tycker vore den bästa lösningen (klart)  för då kan jag ju ha mina i tvåan med. Men de på jobbet pratade idag om en mellanstadielärare som tydligen med var hemma och föräldraledig de trode att hon ev får tjänsten och hon är ju fast men det återstår att se, den ligger ju ute så allt är nog öppet........

Nej nu är jag så trött att jag mår illa och har veckobrevet kvar att skriva blääää men måste ju.

Rubrik?

Nu har jag inte skrivit på ett tag så det är ju tid för en uppdatering. Besöket i söderhamn var riktigt trevligt måste jag säga. Jonas klassträff (återträff) herregud om 3 år har det gått 10 år sen jag sluta nian känns ju inte sååå länge sen....klassträffen vart lyckad då han återknöt kontakten med några de sa i alla fall att de ska ses snart......

När Jonas lämnade mig och svärmor ensamma så roade vi oss efter att vi släpp av honom med att åka och äta kinamat och diskutera bröllopet. Elisabeth har ju mer koll på Söderhamn än jag och på andra saker än Jonas så det är bra med lite tips om tex band, catering, fotograf, hår mm.
Sen åkte vi hem fikade lite och fick oss goda skratt då vi gick in och kollade läget i Söderhamn på en datingsida på nätet fanns faktiskt många med tanke på hur litet Söderhamn är.

Sen beställde Jonas och jag nya förlovningsringar. Vi ska smälta ner de gamla och ha dem i vigselringen senare när det blir dags men det är ju inte länge kvar tills vi ska ta tag i det på allvar. Jag fick tips av min kusin som gifte sig för några år sen om den juveleraren som de anlitade och som var både bra och billig. Så tänkte börja i den änden i alla fall sen får vi se om min och mammas design hennes ide som jag vidare utvecklat lite. Har inte gillat vår gamla förlovningsring men då vi valde kollade jag inte ens på de jag hade velat ha för de var omöjligt för oss då vi studerade båda. Därför kollade vi bara på de i en prisklas som var rimlig då. Men nu då vi har en bättre ekonomi med 2 heltids jobb så kännde jag att förlovningsringen och vigselringen ska bäras hela livet så då vill jag ha en jag tycker om.


Ringen är inte insjunken vid stenen det är bara som det gländer, den är helt rund lite tjokare (inte bredare) ring som är ganska smal och så en diamant i mitten lagom men ändå charmig. Eftersom jag  inte får någon diamant i vigselringen så lär jag ju ha en i förlovningsringen inte sant =)
Priset var överkomligt med med så det var bara bra där. Var inne i 2 affärer i S-hamn och det skillde 2000 kr på samma ringar förstår inte det där...... Enligt Elisabeth så lurar tydligen han vi köpte ringarna av offa sina kunder så hade vi vetat det innan hade jag nog inte gått det men det var EXAKT samma ring som han dessutom var tvungen att beställa så han har ju inte nått med det att göra.......Men vi ska ha koll på honom det är då ett som är säkert. Jag gillar i alla fall verkligen ringn vad tycker du?


Oups I did it again!

Jag är nog expert på att glömma blogga. Tänker jämt att jag ska försöka skriva nått kort varje dag men nej då....
Sitter just nu och laddar för att börja packa lite vi ska åka till Söderhamn idag för Jonas ska på återträff på sin gamla grundskola (tänka att vi börjar bli så gamla han är ju bara 26 och jag 23...) Sen blir det nog att umgås med (de blivande) svärisarna, det är ju trotts allt farsdag på söndag och vi bor hos han mamma så lite svårt att inte umgås nått då. Sen gillar jag faktiskt han föräldrar inte alla som kan säga det om sin partners familj men jag blev verkligen motagen med öppna armar, speciellt av hans mormor hon är go hon =). Hur som haver så blir det ju lite bök att åka med båda katterna med men det brukar ju gå bra, vi ska åka bort nästa helg så vi ska lämna kvar dem i Söderhamn så kommer inte ha katterna på två veckor! Urs och fy jag vill helst inte vara utan dem men det är den bästa lösningen för dem så det är i en miljö de känner igen.

På tal om farsdag så är jag tillbaka på jobbet på Helenelundsskolan började i måndags. Har varit jätte trött när jag kommit hem på kvällen och inte orkat mer än att laga mat sen har jag varit jätte lugn. Hur som helst så är det ju farsdag och därför tyckte (jag i alla fall) att det var en bra bilduppgift att göra kort till papporna vissa gjorde till mamma med så inga hinder där. Det gick tyckte eleverna var roligt men inte lika kul som blomrabatten i vårt fönster.
Sen har det rullat på men jösses vad rörigt det har varit i mitt huvud!!! I måndas höll jag först på att skicka hem första gruppen som var hos mig för sent de slutar 12.10 men jag fick för mig att de sluta 12.30 av någon anledning som jag inte har svar på. Andra gruppen höll jag på att skicka hem 13.10 men de däremot slutet 13.30 bra va? Eller inte så har det varit varje dag måste hela tiden dubbelkolla allt på schemat helt otroligt det känns lite dummt tycker jag men men det kommer igång igen det med. Har ju trots allt varit sjukskriven i 5 veckor......och nu är jag sjuk igen bläääää har fått tillbaka eleändet i bihålerna och är snuvig och är så där obehagligt tung i huvudet.

Min kära sambo gör ju inte saken bättre heller. Han har den stora ovanan att bara lägga alla gps:er, totalstationer och allt annat han behöver för att mäta han är mättekniker dirket innanför dörren då han kommer hem. Ok det gick väl bra då det bara var en röd låda men nu är det massor med saker. Det här är värt över en halv miljon ihop och därför är jag nåååågot närvös att ha detta hemma men vi måste då han just nu är och mäter på olika ställen varje dag. I alla fall så hade han glömt låsa och med de här sakerna direkt innanför dörren så vill jag att den är låst naturligt nog så när jag kom på att den var olåst gick jag och låste innan jag gick och la mig, vi hade då släkt så jag gick med på vana och går rakt in i en av hans saker , det gjorde riktigt ont! När jag lagt mig känner jag hur hela foten gör ont när jag rätar ut den så jag kolla och då har jag lyckats slå i anklen så den var alldeles svullen ajaj. Så idag på jobbet hade jag faktiskt foten lindad för den var fortfarande svullen och öm då jag vaknade och det var nog tur för sista tiden av dagen gjorde foten riktigt ont så pass att det vart lite problem att köra hem eftersom det är vänsterforen så är det ju både broms och kopling som vart svårt. Hade tänkt låta Jonas slippa köra till Söderhamn idag och köra själv då han kör mest men det blir nog inte så nu. Han brukar bli trött då det är mörkt så jag får rycka in då i stället.

Men nu MÅSTE jag packa för nu har sambon kommit hem  han och slänger ur sommardäcken ur blen sen ska vi bara äta, stoppa in katterna i deras reseburar och allt de behöver för 2 vecker.  Sen åker vi mot S-hamn så jag vill passa på och önska er som orkat läsa ända hit en riktigt trevlig helg!!


Ps: Om någon vill läsa så är det här min rektors blogg (tror det ska vara så här i alla fall men har inte fått det att fungera själv ännu):
http://rektorpahelenelund.blogspot.com

Om någon kommer in eller om jag skrivit fel så let me know!!