Clawdia i sin förra husses famn

Clawdia i sin förra husses famn

Clawdia njuter i handfatet

Clawdia njuter i handfatet        

Clawdia

Clawdia

Vår lilla sötnos, påminner lite om katten Gustaf tycker jag =)

Vi väntar tillökning i familjen =)

Japp, vi väntar tillökning i vår lilla familj det är sant nu blir vi fyra stycken.

Jag, Jonas , Maja och nytillskottet Clawdia som är en ur söt liten kattunge på 6 månader som kommer till oss i morgon (måndag). Vi ska ha hennes som innekatt då vi bor i lägenhet men det kommer säkert gå bra för enligt hennes ägare så vägrar katten att gå ut och de får släpa ut henne, skönt för då behöver vi inte ha så dåligt samvete för det utan gäller bara att aktivera henne massor i stället.


Vi har funderat och pratat länge om det och efter att jag pratat med läkaren om riskerna för att utveckla en kattallergi, och de trodde att risken var ganska liten så bestämde vi oss för att chansa vi har lite alternativ för var vi kan få lämna kissen OM det inte går bra, vilket känns skönt för om jag inte skulle tåla henne så vet vi att hon får det bra ändå. Men det ska bli kul att ha ett djur som man kan gosa med =) Jag ser fram mot det jag hoppas bara att Clawdia och Maja kommer att trivas ihop och att hon inte ger sig på möblerna eller så..... Skulle de inte fungera ihop har Maja ändå företräde för hon har varit hos mig/oss längst men vi får se de blir kanske bästisar vem vet.

Maja stackaren är dålig igen =(

Hon vägrar att jag får klippa hennes klor vilket lett till att de var väldigt långa och hon måste ju klippa dem. Så desperata tider kräver desperata åtgärder så jag klädde Majas hjul med sandpapper i två dagar vilket ledde till att hon fått sår på tassarna och tappat en klo på ena tassen så nu vill hon inte riktigt gå på den. Igår haltade hon hela dagen nu är hon lite bättre i alla fall men vi får vänta och se hur det blir någon dag till är det inte så att hon verkar må bättre snart så är det veterinären som gäller. Man blir ju så orlig när de djur man har inte mår bra och sen har jag lite dåligt samvete var ju delvis mitt fel med......


Ja vi får hoppas det går bra nu att Maja och Clawdia gillar varandra och att Maja kryar på sig snart.

Våra små raringar ! =)


Hoppas ni haft en trevlig helg !!


Min helg och lite gott och blandat

Efter att både A-M och Karro efterlyst en uppdatering av B-loggen så kommer den här.

Nu när datorn äntligen fungerar normalt igen =) Tack Jö för hjälpen jätte snällt, fast Internet bråkade fortfarande när han haft datorn så Jonas ringde Gavlegårdarnas IT- support och då visade det sig att vi blivit avstängda från deras nät !! På grund av att vi fick virus på datorn som antagligen har spridit spam för det va det som var orsaken till avstängningen. Men de frågade direkt om vi haft virus så de är nog vana vid att det händer gissar jag. Bara så skönt att ha en dator som fungerar som den ska igen. De första dagarna utan dator höll jag på att bli galen sen var det faktiskt ganska skönt det blev mycket lugnare och jag fick mer gjort hemma. Man inser hur mycket datorn styr ens liv både vad gäller att betala räkningar men också som sysselsättning.


I helgen var jag och Jonas uppe i Söderhamn, på fredagen fyllde hans lillasyster Anna 21 så vi var där på kalas och åt god smörgåstårta. Det var trevligt sen spelade vi Alias tjejerna mot killarna hehe tyvärr kan jag inte säga att vi spöade skiten ur killarna för det blev lika vilket kanske var bra för husfridens skull med tanke på vilken dålig förlorare Jonas är =)


På lördagen var Jonas med på en orienteringstävling på förmiddagen så hans mamma och jag tog en promenad ihop och gick och titta på honom fast då hade han ju varit i mål typ 30 min redan han kom tvåa i tävlingen men det var en deltävling så om jag inte har fel blev han femma totalt. På kvällen var det trettondags fest med orienterings klubben vilket var väldigt trevligt, Jonas var en av arrangörerna så han kunde styra lite så vi hamnade vid samma bord vilket var skönt eftersom jag inte känner så många av hans kompisar än. När jag hälsade på folk var det flera som sa att du måste va Emma, Jonas flickvän innan jag hann säga mitt namn lite konstigt att folk har sån koll på en men roligt samtidigt för det innebär ju att Jonas är omtyckt och att de bryr sig om honom.

Sen var det lite orienterings lekar, musiklekar och annat sen blev det dans jag blev uppdragen på dansgolvet av några vänner till Jonas och när vi dansat en stund kom Jonas upp jag blev snopen men jätte glad jag trodde inte han va typen som dansade men kul jag hade fel. Elisabeth ( Jonas mamma) fick en fin kåsa som pris/tack för att hon lagt neröver 100 timmar på O-ringen i somras.


På Söndagen var vi på släktmiddag hos hans mormor och morfar där jag fick träffa hela hans släkt på mammans sida och även en man som hette Scott från USA en släkting som var på besök här. Jag tycker det är roligt att prata engelska och tycker själv jag är ganska duktig så jag började att prata med honom när vi satt och åt. Han var jätte trevlig och väldigt social av sig, när jag började att prata med honom tystnade alla andra lite för de tyckte jag var så duktig, Scott sa att han inte hört någon som inte är infödd och har engelska som första språk tala så bra engelska som jag, jag blev jätte glad när han sa det =)

Jonas vågade inte säga så mycket annars hade det ju varit bra träning. Hans Mormor pratade svengelska med honom och de lyckades göra sig bra förstådda även om de behövde ha tolk hjälp emellan åt. Det va kul att få känna sig verkligen duktig på nått. Sen va vi på gudstjänst och körsång i bönehuset jag somnade kan ju tilläggas så intressant var det..............

Annars var det en trevlig dag vi åt jul mat blev väl sista gången för i år och inte har jag fått någon lutfisk i år =(


Sen fick jag lite julklappar, jag hade misstänkt att jag skulle få en av Jonas mamma men inget jag förväntade mig så jag blev jätte glad när hon kom med en jag/vi fick ett våffeljärn perfekt våfflor som är så gott.

Jag fick en julklapp av hans mormor och morfar med vilket jag verkligen inte hade väntat mig och det var otroligt snällt av dem en bok Mannen som sålde sin Ferrari och en tuff lin tomte

Tack så mycket =D

Nu känner jag mig verkligen som en del av Jonas familj och det känns så otroligt härligt, har aldrig känt så innan jag känner mig verkligen omtyckt och välkommen av hans släkt, det får mig att må bra. Jag älskar verkligen Jonas så mycket att det gör ont jag kan inte tänka mig att leva ett liv utan honom det är inte ett alternativ han är mitt liv och det finns ingen annan än honom. Det finns inte ord för vad jag känner för dej älskling det är dej jag vill ha !


Älskar dej Jonas