Varför??

Ok, det finns en sak jag verkligen inte förstår. Jag kanske är dum vad vet jag?
Men vi har under flera veckors tid haft problem på jobbet med att de envisas med att slå sönder "mitt" fönster i kapprummet. De har som jag tidigare nämnt stulit en dator och slagit sönder en annan (där är nästa varför, de var ju gamla och knappast något större värde i dem). Hur som helst så öppnade jag (som vanligt) i tisdags och möts av en massa glas så förstod att de varit i farten igen. Kollade in i mitt klassrum och såg att allt var okej frånsett att det saknades en stol, tänkte att madde nog tagit den då hon höll på att städa rummet dagen innan vi har det ihop för tillfället tills hon kommer mer i ordning i sitt klassrum. Men den var inte i hennes rum heller blev lite fundersam men tänkte att hon kanske slängt den då den verkligen var hemsk la man handen på den så kom det upp ett moln av damm.

När vår vaktmästare kom ner till mig så talade vi lite om det som skett och han gav mig larmrapporten så jag kunde läsa och det stod att vittnen sett tjuvarna springa från skolan med en stol!!! jag menar varför bryta sig in genom ett fönster OCH en dörr för att sno en stol senare såg vi att de var en datamus borta med. Så nu har de ju allt utom en musmatta. Skulle inte bli nämnvärt förvånad om de kom för att stjäla en sån med nästa gång........


För att hoppa från det ena till det andra. 
Var duktig i tisdags, nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och tog nöff nöff vaccinet.
Kände inte ens att hon stack mig blev så förvånad när hon sa att hon skulle börja spruta in det. Mamma sa samma sak så själva sticket i sig var inte så farligt. Frågade lite om biverkningar och man kunde få ont i huvudet, feber mm.

Gick några timmar från sticket när jag låg hemma på soffan så kände jag en kraftig smärta i armen det gjorde nått fruktansvärt ont!!!!! Att lyfta eller röra armen var bara att glömma lika med att ligga på dem gjorde nått fruktasvärt ont. Så har det suttit i sen den dess idag är det fredag och nu börjar det att lätta lite men tvivlar på att jag kommer få sova på den armen i natt heller. Onsdagen var rätt tuff med mådde rätt illa och sen hade jag nog spänt mig när jag sov pag av smärtan så hade nått grymt ont i axeln och nacken och lååååång dag på jobbet. Men envis som en åsna som jag är så kämpade jag på (fast jag hade lovat mamma att inte göra det.....) så kan det gå är inte haspen är på ;-)
Men svärmor hade läst om biverkningar om vaccinet i aftonbladet och tydligen var det vanliga biverkningar jag fick så det var ju bra. Så jag tror att de som tex brukar få migrän ska vara förberedda på det om de ska ta sprutan att den kan utlösa det.

I helgen blir det fest vi ska till Jönköping på inflyttningsfest hos en vän så Jons och jag har bokat hotell ska bli trevligt att få komma bort lite och ut och ha roligt med vänner.

Hoppas att ni får en lika trevlig helg som jag är övertygad om att vi kommer få!


jobb jobb och åter jobb

Känns som det är vad livet består av just nu.
Är så fullt upp nästa vecka är höstlov och vi har i kväll planerat hela veckan så tror vi lyckats få till det bra för våra barn.

Vi har en ny rektor på jobbet eller ny och ny sen i sommras i alla fall. Han syns på ett helt annat sätt i verksamheten än vår förra rektor. I veckan satt en av mina elever och pusslade med mig när rektorn kom in det var ett väldigt stort pussel så det hela slutade med att rektorn glatt satte sig ner och pusslade med oss! Det här är bara ett exempel av hur han arbetar det händer ofta att han kommer ut och är extra rastvakt eller kommer ner när vi har den dagliga verksamheten. Det gillar verkligen jag han är synlig för barnen och skapar en positiv relation till dem mer än att enbart möte dem då det gjort något som är så illa att de får gå till rektorn för samtal. Så det tycker jag han ska ha all heder för att han tar sig den tiden bra gjort!!

Har en kollega som arbetar med mig i den grupp barn vi har och det är så synd om henne idag. En visdomstand som gett henne en ORDENTLIG infektion högst troligt så hon var svullen och hade jätte ont. När hon ringde tandläkaren för en AKUT tid fick hon svaret att det kunde ta upp till 6 månader för en akuttid med!!! Helt sjukt och fanns inte någon tidigare tid i hela S-tälje!!! Hur galet är inte det?? Så i morgon kommer hon vara hemma för att få en tid i Stockholm fattar inte att det ska vara så svårt när man verkligen behöver de liksom läkarna borde ju hålla några tider per dag för just akutbesök det händer ju hela tiden. 

Jag som har dåligt samvete för att jag inte gått till tandis på 1½ år nu måste väl ringa så att jag kan få en tid under nästa år då........

Sen flänger vi och far som vanligt, i helgen blir det S-hamn men bara över dagen på lördag ska hämta brudbuketten som vi fått torkad, hämta tack korten och självklart träffa släkten (skriver släkten för de är ju som min släkt med nu) 

Helgen efter ska vi på inflyttningsfest hos en vän i Jönköping har bokat hotell kändes skönast att göra så och lite lyx i vardagen. 

Veckan efter är det en tur till söderhamn igen och helgen efter det så flytter pappa 60 år så då blir det att flänga igen! 

Efter det är det tack och lov lugnt tro det eller ej TVÅ hela veckor (som det ser ut nu) innan det bär av till Vietnam =) wiiiii längtar massor värmen sol bad shopping god mat och bara att njuta av min underbara make kan det bli bättre än så? Med tanke på vår stressade vardag eller helgen mer exakt.  

Passar på att önska en trevlig helg om jag inte bloggar innan dess.

Fredag kväll

Sitter och väntar på att maken ska komma hem (alltid lika härligt att kunna kalla honom det). Hade gjort mig till och lagat en extra god mat som jag alltid gör på fredagar tycker det är en dag för mys. Men fick äta ensam när jag höll på att svimma av hunger då Jonas blev kvar hålld på jobbet pga av nått extra insatt personalmöte. Men så blir det ibland.

Idag har vi varit ute med jobbet och haft teambilding har varit en riktigt trevlig dag. Frågesporter, pilkasting i from av staffet, norsk backhoppning och sen dragkamp av någon anledning jag inte vet riktigt hur det gick till blev jag placerad längst bak kan ju säga att jag tog i så jag låg på marken tillsist och drog! Till mina kollegors förtjusning men va gör man inte för att vinna o det gjorde vi =) så värt att bli lite blöt då ju hehe.

Annars har veckan varit lugn till helgen kommer Jonas att springa 25 manna sen vet jag inte måste städa och sånt kul med ju.


en liten fundering......

Vi har ett problem på våran gata VARJE dag så står det MINST 3-4 bilar fel parkerade. De sitter skyltar med förbjud att parkera lite överalt men bryr någon sig näää.

Det var en bil som verkligen stod puckat får någon månad sen, då vaknade sur fian i mig efter ca 2 veckor utan att den flyttats då den verkligen stod i vägen. Så en eftermiddag satte jag en lapp på den om att om den inte flyttades omedelbart så skulle jag ringa efter parkeringsvakten. Behöver jag tillägga att den var flyttad nästa morgon.....

Har länge tänkt ringa Lundbergs som vi hyr av och påpeka den här bristen på respekt och hänsyn. Gatan vi bor på är lång och rätt smal så när folk parkerar vid sidan blir det inte mycket utrymme kvar men det värsta är när de som nu använder vändzonen som parkeringsplats kan stå 3-4 bilar nästan varje dag där. Ok om man ska upp snabbt men det här handlar om flera timmar/dagar!!

Igår när Jonas och jag kom hem från stockholm (hade varit i gammla stan och ätit och firat honom) så ser vi p-vakten Sen såg vi att flera bilar står olagligt, tror ni hon lappade en enda av dem så tror ni fel!!
Hon gick förbi dem bara! De enda hon kollade var de på parkeringen så att de hade tillstånd att stå där men de som står helt klart olagligt de skiter hon i??!! Jag fattar inte hur den logiken går ihop jag gör bara inte det! SKa vi låta bli att betala 460 kr i månaden då för våra två parkeringsplatser? Vi kan ju stå biligare i vändzonen det är ju tydligen inte så viktigt att man då hindrar tex grannar och ev utryckningsfordon mm inte så viktigt alls......eller??

Har tidigare tagit upp det med Lundbergs men de bryr sig inte, just nu verkar de som att de klgar på allt och alla för vi hittar lappar om saker som folk ringt och klagat på i trapphuset titt som tätt nu (alltså inte på oss utan på andra/alla boende huset) men de saker som klagats på är sånt som vi sköter oss på.
Tycker mest det är allmänt larvigt tror det är grannen under oss som fått ett ryck och bråkar, har även varit på oss men det så bara trams saker som inte stämmer. Vad ska man säga gammla människor som inte har nått annat att göra? Den personen är dessutom rökare och röker så pass att jag flera gånger fått ORDENTLIGA astmaanfall här hemma pga av att balkongdörren stått öppen och h*n röker på balkongen allt som oftast. Så tycker vederbörande ska vara försiktig så vi inte börjar ringa och klaga på röken. Första gången satt jag i soffan ganska långt från balkongen och trodde att det brann i lägenheten så mycket rök luktade det.

Men det är nog en rätt kännslig fåga det där vad man får/inte får göra på balkongen jag menar idag får du röka på din balkong (vad jag vet) fast det kan få din granne att hamna på akuten/dö men du får inte tex skaka en matta över räcket ställ dessa i propotion mot varandra helt galet enligt mig.

Kan fortsätta men det räcker här denna lördag kväll, hade inte tänkt att det skulle bli så långt som det blev (som vanligt!)