känsliga personer kanske inte ska läsa vissa delar av detta.......

Nu har det gått lång tid sedan jag bloggat igen ! Fattar det inte jag tänker så gott som varje dag att det där ska jag blogga om men tror ni jag orkar slå ner min sköna ända på stolen och skriva några rader nä?det gör jag sen och sen ja det kommer aldrig?

 

Kort resumé av det som skett sedan sist. Det är ju bara en vecka sen jag bloggade sist så det har väl inte hunnit hända så mycket men det känns ändå som det.

 

Kan ju börja med en sak som gjorde mej jätte glad som hände idag, utan att gå in på några detaljer så har jag och min tvillingsyster länge haft en ganska dålig relation med stora bråk, mycket mer än de flesta syskon har. Men sen jag flytta hemifrån för tre år sedan har vår relation skata börjat bli bättre och nu är den faktiskt riktigt riktigt bra !!! Och det gör mej till en väldigt lycklig person för jag älskar verkligen min syster hon betyder så otroligt mycket för mej.  Men hon har precis flyttat hemifrån med sin fästman och de har bara mobil vilket innebär att det blir dyre och ringa och de har inte bredband än ska fixa snart.  Så vår kontakt sen hon flytta har varit dålig pga av det tyvärr. Men jag ringde när vi fyllde år och då prata vi lite men va inte nått långt samtal, idag ringde hon och bad mig ringa upp vilket jag gjorde vi pratade i nästan 90 min om det mesta i livet, deras nya lägenhet, våra respektive partners, jobb, ekonomi mm och det va så skönt var länge sen vi pratade på det viset och det har jag saknat. Det är så skönt att ha syrran för hur man än vänder på det så är det hon som förstår mig bäst i slut ändan. Och nu ser det ganska ljust ut för henne och Andreas vilket är så skönt, det är jobbigt att vara nästan 80 mil bort och veta att hon behöver stöd utan att kunna ge henne det stöd jag hade velat, vill ju stå vi hennes sida. Det är ju henne jag kommer ha som stöd under resten av våra liv =D

 

Vad mer, jag har hittat en ska som jag inte kan ha fattat att jag inte hört om innan, känsliga rekommenderas att hoppa över detta stycke.

Jag letade på google av en annan anledning men kom då in på en reklam sida för en produkt som kallas menskopp. Det låter äckligt jag vet, det tycket jag med först men efter att ha läst lite insåg jag att det faktiskt lät som en riktigt bra uppfinning. Det är mycket bättre för kroppen och jag slipper förhoppningsvis alla besvär som jag fått av både bindor och tamponger. Ett annat stort plus är ju det ekonomiska en menskopp håller mellan 8-10 år tänk bara hur mycket pengar som man sparar på det! Under en 10-årsperiod lägger en kvinna förmodligen ut minst 7000 - 10 000 kronor på mensskydd. En menskopp kostar mellan 259-300 kr det sparar man alltså in ganska fort, det är mindre än
hälften av en normal årsförbrukning av bindor, och tamponger. Lågt räknat spar du alltså 6700 kr. Jag har inte haft min så länge och just nu är det lite bökigt och den läcker lite men jag tänker inte ge upp än för det verkar som sagt vara en bra grej om det fungera och ett perfekt alternativ att slippa de vanliga mensskydden man märker knappt av mensen med den här koppen, skönt att tex. kunna simma och såna saker Men ska sluta göra reklam för den nu, ska väl få den att fungera bra  själv ,innan jag lovar guld och gröna skogar. Men läs på nätet så hittar du många positiva kvinnor till denna uppfinning.

http://www.menskopp.se/shop/      

 

Nu börjar klockan bli en del och jag ska upp och jobba i morgon , visserligen inte så tidigt i morgon (fre) då jobbar jag 13.30-21.00 men på lördag blir det 07.00-15.30 så då lär jag gå upp 6.00 blä??men men det är ganska skönt med så fort man börjar att vakna till liv när man rört på sig lite så går det bra, det är eftermiddagen kvällen som är jobbigast då är man trött och seg. Men pengarna behövs ju verkligen så mera jobb tack ! =)

Jonas sviker mig i helgen han och försvinner iväg ner till norrköping på en orienteringstävling ska sova hos en vän i stholm. Synd jag inte kunde följa med har ju vänner i Oxelösund som jag gärna hade hälsat på. Men jobbet måste ju gå först det är ju inget att diskutera där.  

 

Men nu är du trött på att läsa allt det här så ska va tyst nu ett tag =)

Ha det så bra och va rädda om er och inte minst så ta hand om varandra !

22 år idag!!!

Idag fyllde jag 22 år.....
vet inte hur jag känner riktigt. det är kul men ändå inte nu börjar man känna av att åren går fort och att man inser att man inte är odödlig längre. herre gud jag är ju snart 30 eller som jag sa till mamma i morse då hon ringde och gratta så undra hon hur det känndes och jag tyckte att det va dags att plocka fram rulatorn =)

Igår hade vi Jonas familj  på besök. 
Jag bjöd på ost soppan och havreflarnstårtan som jag lagt ut recept på här på bloggen redan. Tårtan blev kanon men soppan var en annan historia, de sa att den va jätte god och den smakade ju bra men den blev inte som mammas bara osten smälte inte som den skille och så brände den fast i botten. Min teori är att jag var för feg med värmen ( hade på 4 till att börja med sen 2) och rörde nog för lite tror jag. Men huvudsaken är att de tyckte om den.

Jag fick lite fina paket med när de kom, en blomma i en tuff kruka, Josh Groban nya cd Awake med låtar som You are loved ( don't give up) och Weeping den går just nu på högvarv här helt underbar musik !! Jag älskar honom jag blir bara så glad, lugn och lycklig av den. Sen fick jag en stor kudde att ha på sängen så det ser snyggt ut och lite pengar att köpa nått jag vill ha för, just nu lutar det starkt åt ett par snygga vår skor men får se behöver en tröja med.

I morse när jag vaknade lagom groggy eftersom Jonas och jag satt och spelade Gävle spelat till 01.30 igår kväll. hehe jag sprängde baknen och gjorde mos av Jonas =) inte mer än rätt på min födelsedag ( klockan var ju över 00.00) Men till saken så fick jag en Dvd film av Jonas RENT filmen som jag önskat mig sen vi såg den på bio. Jag har bara inte unnat mig den själv så va jätte glad för den. Tack så mycket älskling !
Av syster-yster fick jag pengar på kicks aldrig fel, det är sånnt man alltid har nytta av hihi

Idag har jag haft 4 av mina närmaste tjejkompisar här i gävle på tårta och kakor. Det va riktigt trevligt, det blir alldeles för sällan vi ses. Måste bli skärpning på det! Men vi prata strunt och skvallrade, sen hjälpte AnnaMaria mej att klippa Clawdias klor det behövdes nog, efter att hon visat sig från sin sämsta sida och bitit AM så får man inte göra med mina vänner heller din lilla huligan ;-)
Av dem fick jag en flaska gott vin, en köks timer ( digitalt tidtagarur) om jag som är så oteknisk nu får igång det dvs, annars har jag ju Jonas och två jätte söta ljuslycktor passa perfekt med krukan jag fick igår =) blir verkligen mysigt nu och jag som precis köpt 200 ljus från IKEA, kan det bli bättre?

Så tack alla för  de fina presenterna alla har varit jätte fina!

Nä nu ska jag sova skola i morgon men har haft en toppen dag ( glömde nämna att jag och jonas gick ut och åt men inget viktigt )
Ha det så bra alla ni som orkar ta er tid och läsa min blogg!

mamma Fagerholms havreflarnstårta

Den här tårtan är det bara inte födelsedag utan vi har ätit den i flera år på vår födelsedag (har en tvilling som ni vet) och hela släkten tycker om det allt går nästan jämt åt hur mycket mamma än gör. Den är grymt god, och nått man inte dör berätta för gästerna är att den oftast är ännu godare dagen efter så gör mycket så du får rester, det är mitt tips =) Men den här tårtan är lika enkel som god.

Ingredienser:

  • socker
  • havregryn
  • vetemjöl
  • bakpulver
  • vaniljsocker
  • grädde
  • sirap
  • smält smör

2 bottar eller 3 små ( räcker till 5-6 personer)

Blanda samman de torra ingredienserna
2 dl socker, 2 dl havregryn, 2 dl vetemjöl, ½ tsk bakpulver,  3/4 msk ( lite mindre än 1 msk)  vaniljsocker.

Blanda sen i 
½ dl grädde går även bra med mellangrädde för ett mer fettsnålt alternativ
½ dl sirap ( ljus)
1½ dl smält smör

Grädda i 175 grader i 10 minuter + - någon minut tills botten fått fin färg

När bottnarna svalnat vispa grädde ( eller vanilj visp om du föredrar det) och bred mellan lagren inte på det som är på toppen.

Bottnarna kan förberedas 1-2 dagar innan servering bara man har bakplåtspapper eller liknande mellan dem under tiden de ligger svalt och har nått som plastfolie runt sig.

vid stor tårta gör då dubbelsats och ha 4 bottnar.

vid större kalas gör 2 ½ sats det räcker till 20 personer. 

Håll till godo men skyll inte på mej om ni blir beroende av denna tårta för det är lätt hänt =)


Mammas ostsoppa

Här kommer ett kanon recept att bjuda på om man får gäster med väldigt olika smaker eller allergier mm
och som framförallt är super gott !

soppa till 4 personer :

  • 7 dl vatten
  • 2 st grönsaksbjuljongtärningar
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl smakrik ost
  • 2 dl mellangrädde eller créme fraiche
  • en riven muskotnöt  ( kan uteslutas vid allergi, jag har inte i den pga av nötallergi men soppan blir jätte god ändå)
  • 2 äggulor
  • Allt utom äggulorna blandas och kokas upp. Äggulorna vispas i strax före serveringen. 

    Soppan kan göras dagen innan den ska serveras för den som vill spara tid och har bråttom dagen då den ska ätas. Men då är det viktigt att tänka på att inte blanda ner äggulorna fören samma dag som soppan ska serveras då det är dem som får soppan att stelna till lite granna. 

    Tillbehör:
  • räkor
  • musslor
  • strimlad skinka
  • ärtor
  • purjolök
  • rädisor
  • paprika
  • selleri

alla grönsaker strimlas fint

Serveras med knäckebröd ( Ryvita och/eller Finncrisp) Jag kommer servera båda knäckebröden då de är så olika men ska man bara ha ett rekomenderar jag Finncrisp men det är en smak fråga.

SMAKLIG MÅLTID !


 
 


Bättre än julafton ? nä, tveksamt. Men det är bra nära =)

Bok rean !!

Var ÄNTLIGEN nere på bokrean idag det är en av årets höjdpunkter och jag brukar alltid gå någon av de första dagarna. Är visserligen bara tredje dagen men jag vill dit så fort som möjligt det hör liksom till. Men har jobbat båda dagarna så det är ju viktigare trots allt. Men nu äntligen så fick jag komma iväg efter skolan. Det blev 8 böcker av blandat slag, 3 böcker jag tänker använda mig av i skolan när jag börjar arbete (en stor sagobok och 2 skönlitterära), 2 böcker om min hobby målning (hur man målar dekorativt på trä, sten osv. och en bok om ram målning), 1 bok om Qigong och 2 skönlitterära böcker. Så det blev lite granna och 2 data spel ett fotbollsspel till Jonas och ett spel om slottet som jag tänkte ha i skolan med kostade bara 49 kr så det tyckte jag det kunde vara värt.

 

Jag älskar att gå på bokrean och leta böcker, men det gör jag i och för sig under hela året men det är ju under bokrean som man känner att man verkligen har råd att unna sig mycket av det man hittar med. Det va bara 3 saker jag inte hittade som jag hade velat ha och det var en kul bok som hade passat Jonas, En bra sagobok åt barn (den jag hitta är jätte bra men ganska stor och inget man kan släpa runt som vikarie, det var tanken med sagoboken för att starta igång en klass man inte känner så bra är sagor ett enkelt sätt.) , och några diktböcker en att ha i skolan för barn och jag leta efter Karin Boyes diktsamling men den sanns inte tyvärr så får leta vidare.

 

Det var min dag det, bokrea och skola. Sen har jag bara varit hemma och haft en sällskapssjuk katt runt fötterna hela eftermiddagen antar hon saknat mej =)   

 Ha det bra !

Lite funderinga kring livet.............

Nu har jag slarvat igen! Jag vet det är över 14 dagar sedan jag uppdaterade senast. Jag fattar inte hur jag lyckas tänker varje dag att nu ska jag blogga men nä då. Har förstått att vissa som läser bloggen börjat få abstinens efter en ny blogg så bäst vi stillar det behovet.



Jag har inte mått så bra de sista 6-7 veckorna den ena saken efter den andra har avlöst varandra men nu är jag på rätt väg även om jag inte är helt okej än.

 


Jonas mormor G en jätte go kvinna som är rar och omtänksam fick en hjärtinfarkt förra veckan men hon mår som tur är bättre nu och fick komma hem igår (28/2-07) så det va skönt att det inte blev värre. Vet inte hur hon mår nu men ska försöka övertala Jonas att ringa henne men det verkar vara omöjligt han har vägrat ända sen vi fick veta att det hänt. Suck, dessa killar, jag blev ganska sur på honom för att han inte visade att han brydde sig om henne mera, jag menar hur lång tid tar det och ringa och höra hur en person mår och visa att man bryr sig, inte så värst lång och det betyder mycket för den som man ringer till. Vem vet nästa gång är det kanske en själv som behöver stöd. När jag funderat lite så insåg jag att tror jag blev så upprörd över hans beteende eftersom farfar gick bort så nyligen och jag inte ringde till honom hade jag bara gjort det hade det nog känts annorlunda. Jag hade tänkt ringa samma dag som han åkte in av en annan anledning så då sköt jag upp det, jag tänkte helt ärligt inte på att jag kunde visa omtanke och göra honom glad. Och nu får jag aldrig den chansen igen kanske var det som slog mig nu.

 


Det känns jätte konstigt att tänka på farfar som död trots att det nu gått några månader, kan inte riktigt ta det till mej och det gör att jag nog inte riktigt kan sörja som jag skulle vilja göra, och det känns inte bra. Jag hade verkligen velat ha hunnit säga adjö men det hade jag aldrig hunnit men jag hade nog behövt det märker jag nu.    

 


Nu till en glad nyhet =)

Syster yster och hennes kille har fått lägenhet i Oskarsström utanför Halmstad !

De flyttar in om två dagar 3/3-07 jätte glad för deras skull då de letat lägenhet snart ett år men olika saker gjort det väldigt svårt för dem att få tag på en. Men nu så äntligen har de fått en som de verkligen gillar med, ser fram mot att få se den nästa gång jag kommer hem, när det nu blir, ser väldigt mörkt ut att jag  ens kan åka hem i sommar.

 


Jag har fått ett vikariat på ett korttids/ avlastnings boende för barn och ungdomar med Autism, Aspergers syndrom samt lite andra olika funktionshinder. De har 25 barn totalt men där är bara 5 åt gången det går runt beroende på antalet timmar de är beviljade.

Och jag trivs jätte bra ! Jag har bara varit där 3 gånger 4 på lördag. Men jag har ändå insett att det är det här jag ska arbeta med i framtiden på ett eller annat sätt. Har ni varit med om nån gång att ni hamnar i ett läge då det bara känns rätt? Så är det för mig just nu det känns som jag är på ett ställe där jag gör det som det är meningen att jag ska göra. Kanske inte arbeta på ett korttids boende det är inte riktigt så jag menar det är bara ett bra extra jobb men att arbeta med barn och ungdomar kanske även vuxna med funktionshinder av olika slag. Hur vet jag inte har funderat på att läsa till specialpedagog ända sedan jag sökte in på lärarlinjen och det är säkert där jag kommer att sluta med. Och det känns riktigt bra att tänka på framtiden då jag tänker att jag arbetar med dessa barn och ungdomar. Nu vet jag vad jag vill och det gör mej lugn. Jag kanske inte får jobb med det med en gång men det är bara att söka söka söka mer går ju inte.