Nä nu

Nu blir jag lite trött på det här!!
 
Lisa har ju haft en mage som strulat sen hon var 2 veckor den har varit stenhårs fram till för c 3 veckor sen då hon blev lös och det hela eskalerade kändes det som. Hon blev mer ledsen igen och det var bara att spendera kvällarna med att gå runt i rummet för att ha en nått så när lugn tjej.
 
Så vi tog självklart kontakt med bvc som ville avvakta en vecka för att se om det blev någon förändring med enbart välling, rå rivet äppel och morot som kost. Det blev ingen som helt skillnad på det hela mer än att hon gick från diaré till att bara vara lös.........
 
Nog om det :) eftersom det hela bara ökade och hon luktade riktigt illa bytte måååånga blöjer i tron att de var överfulla så hade de max kommit 5 droppar kiss så illa är det. Så efter ett samtal med bvc i går så fick vi en tid på barn motagningen samma dag. Tack för det trodde jag skulle behöva bråka mer om det!!
 
Inne på barn motagningen så fick vi träffa läkaren som ganska dirket kunde säga att det med stor sanolikhet rör sig om en allergi, men att vi behöver ta reda på vilken. Så det gjordes ett pricktest men redan innan så sa hon att de mest gör de testen för att ha gjort dem hon trodde inte det skulle visa så mycket. Det gorde det inte heller tyvärr men läkaren tyckte i alla fall att det lät som en allergi.  Spec eftersom hon har sin mjölkprotein allergi då är det vanligt att vara allergisk mot fler saker och just mjölprotein och gluten ligger vist nära varandra när det gäller att reagera på.
 
Eftersom hon är så liten så ska vi ta bort ägg, fisk, mjölk (så klart) gluten och soja vi ska ta bort i 3-4 veckor.
Sen ska vi börja lägga tillbaka sakerna en i taget långsamt för att se vad hon reagerar på ihop med en dietist.
Men hon har inte fått soja så det borde det inte vara, fisk har hon bara fått en gång (och det var igår) så de två tror inte jag är problemet just nu. Mjölk vet vi ju att hon inte tål ägg har hon ju fått i form av pasta men inget annat men gluten har hon ju fått både som pasta men även som välling.  Så det är gluten som är min och Jonas  gissning men vi får se när vi lägger på allt igen bara att hoppas på att det bara var en tillfällig reaktion!
 
 
 
Hade stått och gjort egen barnmat då jag fåspaghettitt veta att barnmaten inte märks ut helt att det är mjölk i vissa fast det vist i dem. Så jag gjorde köttfärs med spaghetti och fisk med potatis och ärtor så de gick ju båda bort. Därför fick vi ju göra en ny vända  idag så det blev en ny sats köttfärssås med gluten, ägg och soja fri spaghetti och en kyckling gryta med zucchini, morot, potatis och tomat (som blev väldigt uppskattad av både Jonas och Lisa). Så det är så det ser ut hos oss just nu när jul kaoset lagt sig och allt är utpackat i bilen utom barn och det sista lilla man aldrig kan lägga ut förens i sista minuten. Känns bra även om jag altid ruvar mig för att vara borta med barnen mer än bara en helg blir ju grymt med packning (och nu har vi alla julklappar med!!) sen vet man ju aldrig vad som sker hur många ombyten är lagom när de kanske klarar en dag utan att spilla eller så spiller de ner hela sig flera gånger på en dag........blääää hatar hatar hatar att packa!!!!
 
 
MEN GOD JUL ALLA RARA !!!

Jul stök

Har spenderat förmiddagen i köket med att göra kola fudg som just nu står och gottar till sig i köket (choklad som stelnar). Sen har jag försökt plugga MEN det är inte lätt med ett grupparbete när man befinner sig på så olika orter och dessutom är 3 st jag i oxelösund, en i falun och en i gnesta är ju i alla fall så man kan åka dit i värsta fall.
 
Sen har mail strulat och en massa annat och vi ska va kalara till på fredag så känslan just nu är stress, stress.
Det är frustrerande då jag skrivit det jag kan och mailat gruppen som måste kolla på det fundera skriva och återkomma vilket inte blir förens sent i kväll. Vill och kan inte göra allt själv de måste ju tycka och tänka med om det jag gjort så här långt eller jag har gjort hela dramat men det behöver ju ändras så det blir bra för alla och vi får ihop ett bra slut för där hade jag lite svårt. Vi ska göra en teater/processdrama av astrid lindgrens Ingen rövare i skogen. Om ni inte läst den så gör det en jätte söt saga!
 
I morgon blir det optikerna för linser jippi :) och mer plugg då jag förhoppningsvis fått lite olika textförslag som jag kan sammanställa mer i morgon.
 
Sen torsdagen trots att Jonas är ledig blir det upp vid 6 för det är Lucia på föris vid 7 så vi tar med frukosten dit! Så blir det hem sen så får vi se om det blir mer plugg eller om vi åker och lussar lite på öppna förskolan vilket jag skulle tro.
 
Fre-lör är jag i skolan åker vid 8 på morgonen på fre och är nog inte hemma förens vid 20-21 i bästa fall på lördagen. Sen kommer vänner och myser på sön då jag ska göra julskinka i år igen :-)
 
Så det är rätt fullt upp, därför ska jag passa o mysa lite med bara lisa en stund nu innan busfröna ska hämtas även om allt utom tvätten är klart så behöver hon få lite mamma tid hon med! Hämtar dem endå en timme innan jag brukar och blev 2 timmar innan igår sen blir det helt lediga tors och antagligen mycket lediga nästa vecka med (vet inte hur mycket jag har att läsa för vi har inte fått någon info om det). försöker ha dem hemma så mycket jag bara kan just nu, tror vi alla har ett behov av det, vill inte missa deras uppväxt ! Men hade jag jobbat hade jag ju sett dem ännu mindre........

snö är vackert MEN........

Det är ett helvete att köra barnvagn i!
Förra året var de jätte duktiga på att ploga här hemma, ok det är extremt nu men i kväll är tredje gången de plogar sen i onsdags (!!). Så det har legat ett TJOCKT lager med snö som man får kämpa som en bäver för att köra i!
Till det lägger vi det att jag bara kör med en arm med......dels pga av att det gör ont i armen jag opererat (men det går även om jag får lida för det senare) och för det faktum att lilla fröken envis ska hålla mamma i handen annars går inte hon ett steg. Så det är ett slit att ta sig dit och hem med alla barn idag löste jag det genom att ta bilen det var på tok för mycket snö och en dotter på mycket dåligt humör eftersom mamma råkade låsa in katten (hennes gosedjur) så vi fick låsa upp igen.
 
lagade köttfärspaj till middagen och eftersom jag hämtade tjejerna tidigare idag hade inte så mycket i skolan eller hade gjort det jag kunde då vi håller på med ett gruppjobb, måste ju de andra ha lite åsikter på det jag gjort innan jag kan fortsätta. Men eftersom de var hemma hade jag 2 st barn med som bråkade om vem som skulle leka med vad (de hade fått lite bunkar, slevar mm att leka med) och vem som skulle stå nära mamma. Sen skulle de spec Sonja hjälpa till att laga maten och då gäller det att va noga med att ställa allt de inte ska nå så man inte har mer hjälp än man vill eller någon som skär sig på en kniv (Hemska hemska tanke!!).
 
Sen har vi middagen, då var kajsa uppe på bordet si så där 7 gånger av totalt ett tjogo tal idag, unge!! Att en advensljusstake kan vara så himmla spännande? Vill inte ha henne på bordet det känns liiiiite riskabelt om man säger så. Men som jag skrev innan så går hon ju under namnet Kajsa överallt och ni förstår nog nu lite varför!
 
Nu ska jag försöka väcka Lisan för ett sista mål mat innan natten (låter kanske elakt men hon har bara ätit 50 ml välling sen kl 15 så känns som hon behöver lite mer i magen för en skön sömn hela natten).
 
 

INTE min dag idag!

Vi brukar vara lediga från föris på fredagar men just idag så hade vi bestämt att de skulle gå pga av att jonas måste jobba extra och jag hade sjukgymnastik = inte nått man har med 3 barn till! Så de fick gå den tid jag var o tränade + att K fick sova klart.
 
men eftersom vi inte brukar att gå och jag har väckarklockan förinställd på mån-tors (dvs inte fre-sön) så ringde den inte utan vi vaknade 7.30 borde gått upp 7 så lite panik där! Ingen rolig början på dagen.
 
Men efter ett snabbt stopp på rusta åkte jag mot sjukgymnasten. Där visade sig precis som jag trodde att armen är mycket bättre. det fattades 40 grader fram innan och nu är det 25 grader, uppåt (mot kroppen) fick jag upp den till 140 ! Men det är en lång väg kvar armen har fortfarande en felställning de inte vet om de får bort + att jag har riktigt ont och det ser inte bättre ut än att jag fått 2 olika nerver (nergrupper) i klämm tyvärr, Så nu har jag fått 2 gummiband att träna töjningen med så det är bara att köra på. Fick även höra av sjukgymnasten att jag har en ovanligt bra hållning vilket gladde mig med tanke på alla långa år av ryggsmärta/träning så har ju inte den hållningen kommit gratis direkt.........
 
Efteråt så tänkte jag passa på och shoppa julklappar, men utanför en skola i stan var det en bil framför mig som började backa och självklart backar jag med annars hade jag ju blivit påkörd men bilen bakom mig backade inte! Tyvärr så visade det sig att det är mitt fel jag skulle tydligen ha blivit påkörd jag litade mitt dumma nöt på att han såg att jag backade så det blev ont i magen fram till att allt var utrett med försäkringsbolaget och jag insåg att det inte skulle bli någon dyr historia......det blev en liten liten skada på hans kofångare tror jag det var (?) och min ena backsennsor lossnade men det borde ju va lätt fixat.
 
Som inte det var nog så får jag hem två super gnälliga barn och maken ringer och säger att varorna han köpt på ikea inte går in i bilen, så han får lämna tillbaka det och nu hoppas vi att de går in i våran bil om vi tar ut alla stolar eller så vi ta hemleverans preliminärt datum på det var 19 dec om inte någon med dragkrok vill låna ut sin bil? Vi får diskutera hur vi löser det när han kommer hem. hadde han inte åkt dit hade han varit hemma nu :( har varit ensam med barnen hela veckan nu så lite avlasstning hade varit guldvärt just nu. Känns inte som mycket går min väg just nu, när vänder det??
 
trött på att kämpa med det mesta nu, varför får det inte bara flyta på med barn, bil, ekonomi, hälsa hus och hem? Alltid alltid är det nått!!! andas andas.........

önskelista

Tomten jag önskar mig inte mycket i år inte alls
men Lisa och Kajsa sover hela natten så det vore underbart om Sonja med ville sova hela natten och inte komma upp vid 2 var natt........visserligen somnar hon om fort i vår säng men man vaknar ju till igen och jag är av den sorten som har jätte svårt att somna om! Nu har det varit så här ganska precis ett år och vi har testat en massa olika metoder och knep känner mig rådvill just nu ett år av detta spring var natt är ganska lång tid. Att ha henne i vår säng fungerar men hon vaknar till o är ledsen i alla fall......
Nattskräck kanske men det brukar inte sitta i så här länge säger bvc hoppas verkligen det vänder snart tomten........

stopp ljus

så känner jag mig idag som ett röd ljus men det ska vi ändra på! Jag färgade håret rött och det blev JÄTTE rött (knske för jag blev blondin en snabbis innan jag färgade.....) nä ja nästa gång blir en brunare nyans.......så nu färgas håret svart igen omgående dbs just nu.

Igår blev vi som många andra drabbade av snöovädret då de inte hade skottat var snön som pansar och omöjlig att köra vagn i så vi blev hemma. Bakade brad och kakor i stället det känndes som en bättre ide :)
Ungarna lekte jätte fint även om det självklart var lite slagsmål och sen har vi ju Kajsa överallt med eller fröken lång arm går hon med under kärt barn har många namn! Hon blir så otroligt gnällig hemma och så fort vi kliver över trösklen till föris kommer solstrålen jag saknar fram men får va glad att hon är glad där hemma är hon bara glad om hon får va i mammas armar och det går ju inte jämt......

som vanligt dröjer det

Är det inte det ena så är det det andra som sätter käppar i hjulen för att hinna/orka blogga.
 
Som ni vet så pluggar jag och då ska det hinnas med när Lisa är på gott humör eller sover och Sonja och Kajsa är på föris. Vissa dagar fungerar det perfekt och andra blir det inget läst men så är ju livet med barn.
 
Bloggen ligger som ett dåligt samvete tänker jämt att jag ska skriva om ditten o datten men det blir inte riktigt av ska försöka bättra mig!
 
Just idag blev det lite typiskt klockan är 14 flickorna ska hämtas 16 så jag tänkte hämta tidigare då jag inte kan plugga mer idag, då somnar Lisa och hon har inte sovit på hela dagen = hon behöver verkligen sova!! Moment 22 där låta henne sova och hämta flickorna en timme tidigare i alla fall vid 15 så de får lite mellis i sig blir nog den bästa kompremissen tror jag så får jag hem dem lite tidigare i alla fall.
 
Vi har haft en massa för oss (konstigt med tanke på hur länge sen det var jag blogga näää)
Jag har ju opererats som ni vet och är nu friiiiiiii och utan gips sen 3 veckor tillbaka blandade kännslor för det eftersom jag har mer ont nu men samtidigt kan röra armen mer och leva ett friare liv och ta hand om barnen igen även om vissa saker är  svåra fortfarande.
 
Jonas och jag har varit i Wien (ska försöka skriva nått om det) men en UNDERBAR stad dit vill jag helt klart tillbaka även om Jonas är lite mer tveksamm och tycker vi gjort allt man kan göra håller jag inte helt med honom :) så ni förstår i alla fall att vi gjorde mycket under våra dagar gick ca 1 mil per dag men inte märktes det på vågen inte :(
 
Lisa har ju fortsatt kämpigt med sin mage och jag gjorde inte saken bättre genom att ge henne en burk mat som visade sig innehålla mjölk = en hysterisk tjej i 3 timmar med panik skrik tyckte så otroligt synd om henne och ville bara gråta med henne hur kan man vara så dum?? Jag la bara ner burkarna av vana kom på mig efter ca 6 st och började läsa, en vän dök upp och pratade en stund så kollade bara lite fort på alla trodde jag var noga endå men tydligen inte!!
så nu blir det att laga egen mat  när vi är hemma tror jag så får hon burkmat mär vi är på vift, sen har jag även börjat koka egen hemma gjord välling åt henne (inte klokt att hon är så stor nu) gör den på gyllenmust, havremjölj och nutramigen (går att hoppa över nutran men den måste ju tillföra någon mer näring tycker jag).
Enkelt, det tar mig 5 min att koka havremust för hela dagen men jag tycker det blir lite för tjockt för henne hon suger och suger och det minskar inte så värst i flaskan så just nu är det expriment på hög nivå i köket efter det perfekta blandningen för just Lisa.
Har fått hem en recept bok med allt man kan göra av nutran som pankakor, creme frech, såser mm känns jätte bra då vissa saker är svåra att ersätta vid just mjölkprotein allergi. Vi har en del att lära oss hoppas verkligen hon växer från det hyfsat fort! hellre laktos än mjölkprotein!
 
 
Långt och svammel men thats life, nu ska jag ta tvätten sen blir det att mata tummen innan hämtning!