Onödiga saker jag bara måste ha

Jag hatar verkligen det här! Nu har jag varit sjuk i perioder i flera månader, det börjar ta på kroppen och orken nu. Och nu när jag inte kan äta och bara blir sämre och sämre så känner  att jag går på reservkrafter och knappt det en gång. Men har varigt hos min husläkare nu med, för utredning av vad felet är, var där i fredags så väntar på att se om provsvaren gav nått resultat eller vad som krävs vidare utredning, i morgon ska jag till tandläkaren på sjukhusets specialist klinisk hoppas verkligen de kan hjälpa mej i morgon i alla fall så jag kan slipp smärtan så jag kan äta hyfsat normalt igen. Men är mindre orolig nu i alla fall, det känns mest som att jag bara vill veta vad det är, så tar vi resten av problemen senare. Sjukvårdsrådgivningen trodde det kunde vara en ätstörning ( skulle jag då vara orolig, nej och framför allt så skulle jag väl undvika mat inte försöka få i mej näringsdrycker mm) , en mag- tam rubbning eller någon form av hormonell störning. Men vi får se vad doktorn säger.

 

Var i Uppsala med några vänner i helgen. En kompis till mej har fått ett vikariat där på en skola som special lärare ( lite avsis är jag allt) så hon och jag kollade på den skolan de hade öppen hus så hon kunde prata med rektorn och den andra spec peden. Sen gick vi lite på stan det var trevligt fast jag var helt slut sen när jag kom hem. Jonas var med i Uppsala fast vi var inte där ihop han sprang i skogen han (orienteringstävling).

 

Söndagen var all ork som bortblåst och jag orkade knappt upp ur soffan en gång under hela dagen, hade feber.

 

Igår måndag var det inte nått speciellt direkt, skolan eller vi plugga hemma hos en kursare pga av att hon har en ny hundvalp som inte kan vara själv så länge än. Annars var det lugnt orken tar slut fort.

 

Idag plugga vi i skolan och sen bar det av ut till Högbo och sjukgymnasten där. Hon berömde mej jätte mycket för mina framsteg sen förra veckan och det va jätte kul, för jag har inte märkt dem själv. Och sen var hon inponerad av det faktum att jag orkar med Qi goningen och gav tips på en annan gympa som Friskis och svettis har Ki balans som ska vara bra, hoppas jag hinner pröva den innan sommar uppehållet men jag vågar/kan inte träna som jag mår just nu så det måste vänta men ska absolut pröva så får vi se sen. Men hon menade att med de svårigheter som jag har så var det strongt gjort att bara försöka sig på Qi gong, så det va väl kul eller ja ni förstår nog va jag menar. Sen låg jag på soffan en stund och vilade är helt slut på eftermiddagarna all ork bara försvinner. Och jag ska orka städa och baka tills på fredag då Jonas familj kommer för vi ska på ABBA konsert på läkerol arena och de ville ha fika innan så då måste det ju fixas i vilket fall. I värsta fall får Jonas baka jag kan ju va med och säga hur bara?.

 

Föresten har hittat en sån där onödig pryl jag kommit fram till att jag bara måste ha !! Kommer köpa dem när ekonomin ser lite bättre ut efter sommaren.

 

  http://www.lundin-schonberg.se/main.php?content=product.php&id=4110

 

det är ett par tofflor som fungerar ung som en vetevärmare man lägger dem i miceron och värmer den en stund så har du varma fossingar i en hel timme sen, låter som ljuv musik i mina öron som har isbitar till fötter. Så ska räkna över ekonomin och se när jag kan tänkas ha råd de kostar 350 kr så överkomligt men ska ändå ha pengarna till det.

 Ha en skön kväll, ska tvinga i mej lite buljon nu mammas order

Gnäll blogg!!

Nu tänker jag skriva en gnäll blogg idag för det är precis så jag känner just nu. Det är lite synd om mej faktiskt det får jag lov att tycka med gott samvete jag ska förklara varför hoppas det inte skrämmer bort dej bara och sätt dej bekvämt för det är en del.

 

Jag har under de senaste månaderna haft ganska stora problem med min hälsa och nu har jag blivit mycket sämre kan inte äta nått som inte har flyttande form då jag har så ont i munnen/tandköttet. Så idag i skolan började jag skriva en lista på allt som varit fel sen i början av december fram till idag och det blev en hel A4 sida (!).

 

Jag har/har haft sen början av december 2006

  • Svullet och jätte ömt tandkött
  • Tandköttet är jätte ömt längst bak, bakom de sista tänderna och det är inte visdomständerna för har samma besvär på en sida i munnen där jag har dragit ut visdomstanden.
  • Öm tunga då jag rör på den
  • Afte blåsor något som kommit de sista två månaderna har aldrig haft innan
  • Minskad hunger, i perioder
  • Viktminskning och har svårt att gå upp i vikt. Jag har försökt men oavsett vad jag äter går jag bara ner är 161 cm och väger nu bara 44-45 kg brukar väga 50 kg.
  • Har ont i magen och hård
  • Jätte trött känner mej oftast helt orkeslös
  • Yrsel anfall ( kan vara blodsockerfall eventuellt men är inte säker)
  • Mensrubbningar oftare och mer rikliga
  • Har haft flera infektioner i underlivet (cysta och eksem och en extrem klåda) det ledde till antibiotika i 20 dagar de besvären starta i slutet på januari.
  • Pga antibiotikan fick jag svamp i underlivet, munnen och halsen som jag fortfarande har kvar och äter medicin för.
  • Lättare att få blåmärken utan någon bra förklaring ( som jag kommer på)
  • Får även näsblod något lättare även om det bara varit vid ett fåtal tillfällen.
  • Torr i huden, har alltid varit allergisk och en torris men inte så här
  • Naglarna har slutat växa helt
  • Håret är mera slitet och går av massor
  • Hade en knöl i armhålan som var svullen och öm i ca 2 veckor innan den gick bort av sig själv
  •  Smärta och stelhet i kroppen
  • vaknar tidigt på morgonen av att jag svettas och är jätte varm / nattliga svettningar
  • har astma och den är sämre, hosta och tung andat
  • feber av och till
 

Det där det jag kan komma på som ni ser är det en hel del som spökar, det börjar verkligen ta på min ork nu, den räcker inte länge till det är bara att konstatera. All energi har gått åt till annat och ovan på det så är det oro för skolan, sommar jobb (inte oro men ska ju orka?). Och att då orka va uppåt och glad går inte så bra längre när det dels gör ont varenda vaken sekund och att jag oroar mej för vad som är fel.

Dum som jag är så läste jag om olika symtom som passa in på mej för att luska lite själv i vad som kan vara fel och det som kom var allergi, leukemi och lite annat men det som stämde in bäst var leukemi jag inser med att jag nog oroar mej i onödan och att det är en allergi men ändå tänk om liksom?? det går inte att stänga av den tanken för alla symtom stämde in??.

Tandläkaren jag var hos igår sa att det ev kan va en allergi så hoppas väl på ett sätt att han har rätt, jag vill ju inte precis ha en till allergi men om det är det eller leukemi så är ju valet lätt. Väntar på att få ett remiss svar snart med nu tandläkaren skickade en remiss till sjukhuset igår så jag håller tummarna för att det bara handlar om någon vecka men den chansen är väl liten om inte minimal. Får väl ringa akut annars och tandläkaren sa att jag skulle återkomma om det inte blev bättre fick  jag ett medel att gurgla med som ska va smärtstillande, eller inte??.hjälper inte alls!! 

 

Nä nu ska jag fortsätta sitta här insvept i min filt och tycka lite synd om mej, ska nog ta en näringsdryck köpte dem i dag på apoteket de täcker hela näringsbehovet man har på en dag om man tar några stycken så det är ju bra när man inte kan äta fast föda, smakar pyton men om det innebär i alla fall att jag förhoppningsvis inte går ner mera.

 Ha en skön kväll och en toppen helg om jag inte bloggar innan dess (ska ev med Jonas på orienteringstävlingar i helgen det beror på hur jag mår och vädret, tänker inte frysa häcken av mej)  

Nytt inlägg :)

Kompisar med blogg abstinens måste man ju hjälpa så är kommer en ny blogg. Som vanligt har jag varit slarvig med att uppdatera bloggen men det har inte känns som jag haft lust eller ork. Det blir lätt att jag struntar i det då man har en massa annat på gång, nått jag märkt hos mej sen jag och Jonas flytta ihop mitt dator användande har krympt massor (om man inte räknar de dar då han är borta) för jag tycker inte jag behöver använda mig av datorn om det inte är nått speciellt som jag ska kolla eller plugga jag har andra saker att sysselsätta mig med och det är jag glad för. Så mycket av mitt slö surfandet och spelande har minska massor, Jonas sitter där ju desto mera och spelar sina spel men vist kan det driva mej till vansinne ibland men vissa dagar stör det mej inte alls. Det är ju dagar när jag är mer trött eller bara inte vill städa eller laga mat och då skulle det betyda så mycket i fall han frågade om han skulle laga maten och tänkte ut vad vi ska ha så slipper jag planera det var dag eller bara fråga om jag behöver hjälp, krävs så lite för att det ska bli bra.

 

Det är ju snart tre veckor sen jag skrev sist här så det har hänt en hel del, kan inte dra allt men nämner i korta drag. Jag har varit kaninvakt, jobbat, varit i söderhamn, haft mamma på besök, blivit grå hårig över funderingar kring examensarbetet, haft problem med hälsan som vanligt??.

 

Vi åkte med Elisabeth Jonas mamma upp till Söderhamn i söndags efter att jag passat Karro och Jennys kaniner, hon skulle till IKEA så då passade vi på att uträtta lite små ärenden där ute med jag köpte en massa korgar att lägga saker i tex djurens leksaker så det ser snyggt ut. Sen åkte vi med henne upp, skönt att slippa tåget ena vägen i alla fall. Sen blev vi bjudna hem till Jonas mormor o morfar på påsk mat på måndag morgonen och mat hos hans pappa på eftermiddagen så det va fullt upp. Men det var väldigt trevligt =)

 

Eftersom måndagen var en röd dag så gick inte tågen på kvällen vilket innebar att vi fick ta ett på tisdagsmorgonen för att hinna hem och med allt vi skulle innan mamma kom vid 15.00. Så det gick undan men vi kom hem i tid och hann med allt vi skulle städa, handla osv.

Jag skulle ta fram kyckling så den skulle hinna tina så fort vi kom hem, bara för att upptäcka att frysen och kylen lagt av antagligen pga ett strömavbrott så fick rensa ut i dem och slänga mat som kan ha blivigt dålig, va ju som tur var inte så många dagar vi var borta men onödigt att chansa. Så mindre kul överraskning kan man väl säga och på onsdagen slocknade allt igen då va det ytterligare ett strömavbrott som vara 30 min men som tur var så var vi ju hemma.

 

Har ju som sagt haft mamma på besök tis-lör så vi fick några underbara dagar tillsammans.

Jag skäms nästan för hur snäll och generös hon varit (och pappa med på ett hörn så det är hanns pengar med) jag har fått flera saker jag önskat mej och behövde, sen hjälpte de oss med en stor oförutsedd utgift som vi fått som gick på 5000 kr det är en grymt stor summa att lägga ut i ett bräde när man studerar och har så begränsade ekonomiska möjligheter som vi har just nu. Så att säga att jag har blivit bortskämd under den här tiden är inte direkt en överdrift om man säger så. Har fått kläder, lunchat på stan, ett halsband (hängsmycke) i födelsedagspresent (försenad men jag ville välja själv), vår/sommar skor, sandaler och en massa mera. Sen har vi varit på fängelsemuseet i stan, det va kul för jag har bara varit i den nya delen, när vi var där hade inte den äldsta delen med fängelsehålan öppnat. Så det tror jag att alla tre (jan, mamma och Jonas uppskattade) Har gått massor under tiden hon va här vilket är jätte bra, lagat god mat och haft det trevligt. Så hoppas det inte dröjer allt för länge innan vi kan ses igen.

Det blev väldigt tomt här när hon åkte och man hamnar alltid i en svacka efter att ha haft någon nära på besök eller varit hem för man längtar och jag är INTE skapt för att va själv det är bara så!

 

Jag skrev att jag har haft examensarbetes kris, inte nog med att man ska komma på en bra fråga/ämne man ska också välja pedagogik eller didaktik ovan på det ska man dessutom välja B eller C nivå.

Jag hade bestämt mig för att skriva något inom hur buller påverkar inlänningen och hur det påverkar barn med koncentrationssvårigheter, på B nivå inom didaktiken men så prata jag med en arbetskamrat som sa att hans pappa plugga till special pedagog just nu, och det är ju mitt huvudmål med, det är det jag vill bli och han hade i alla fall varit tvungen att ha en c uppsats för att få läsa det. Så gick till syon på skolan och de hade ju noll koll och sa att det berodde på det ställe jag läser vidare på. Så sökte på nätet och det va så som han sagt det krävs en uppsats på C-nivå. Så då måste jag ju det, känns inte som jag har nått att förlora direkt, okej jag riskerar att inte hinna klart i tid men blir det så får man ta det med handledaren då?..

Klarar jag det har jag vunnit en stor seger för jag är grymt nervös för att skriva på C nivå nu och liter inte på att jag kan fixa det själv men om jag gör det kommer jag att växa som människa och få mer tro på mej själv. Och går det inte ja men då har jag i alla fall försökt och får hoppas jag kan läsa upp fast syon sa att det va jätte svårt att få göra så, vad vet han liksom?.

Friskt vågat hälften vunnet heter det ju ! Man vet ju aldrig vad som händer i framtiden och mamma är ju eld och lågor över mitt ämnes val på uppsatsen då det är ett område som ligger nära det hon arbetar med (är audionom) så tänker utnyttja hennes kontakter annars är jag ju dum =)

 

Men nu ska jag gå och klä på mej lite har kläning och det är visserligen 22 grader ute men det blåser lite kalt och klockan börjar ju bli en del (17.20) jonas kom hem nu så ska äta lite och ta hand om min tå som jag ser nu har blodat ner på hela golvet här?..suck

 Njut av värmen vänner !