Vad är det för stad vi bor i ??!!

Satte mig att äta frukost och slår som vanligt på tvn och håller då på att sätta frukosten i vrångstrupen.  För ungefär en månad sen skrev jag om att det brunnit på ICA och vi var på brand rea, nu har det hänt igen i natt (det har ju redan brunnit på ICA och COOP) och i natt var det två olika Willys och ett annat ICA PLUS våran lilla lilla kvarters butik Tempo!!! Jag fattar inte hur någon kan göra en sådan här sak över huvudtaget, men om man nu måste varför vår lilla plutt butik? Är ju inte så att jag brukar veckohandla där direkt men skönt om man glömt något eller bara ska ha nått litet. Eftersom det är en så liten butik så undrar jag om de kommer bygga upp den....... vi får väl se men jag hoppas det i alla fall. Polisen tror att det var bandbomber bland chipsen, vilket ju kan vara troligt eftersom det suttit recept på hur man gör brandbomber uppe på lyktstolpar mm. Det här är helt sjukt för det är så långt från hur en normal person skulle tänka över huvudtaget.

Idag så blir det en lung dag men som jag flängde igår är det rätt skönt. Igår var ju först hos läkaren sen fick jag vänta en tim på att kunna betala för mig (ingen som sa att de skicka en faktura i så fall suck) sen hos frissan och klippte mig och färgade håret så jag fick tillbaka min naturligafärg (men det har jag kanske nämnt), hon rekommenderade mig att klippa upp håret i olika längder och frågade då hur det blir med en brudfrisyr, då var det inte så bra så kommer att göra det efter bröllopet helt klart så jag har en snygg frisyr då med mitt hår blir så vansinnig stort annars. Sen sprangjag på bokrean och kom hem med ganska lite böcker för att vara mig köpte BARA kokböcker och en nyckelring och sen en hall of fame bok till Jonas (för er som missat det så sammlar han på dem nu, undrar om han kommer växa upp?). 
Så nu ska jag ta och hoppa i en dusch och sen ska jag plocka ordning lite och kaske gå ner på stan en sväng måte leta efter fler ljuslyktor till bröllopet men det beror på vad klockan blir, tänkte nämligen tvinga med mig Jonas för att inhandla en ny hårfön i kväll när han kommer hem, han vill fundera så ska nog övertala honom =)

Får se om jag riger vetrinären om lilla L med. 

SPORTLOV!

I helgen var vi ju i söderhamn var som vanligt trevligt, Elisabeth drog med mig och en vän till henne på en må bra dag i Ljusne. Det var mycket trevligt blev masserad och så var det vattengympa och frukt och kex. Massagen var underbar först på ryggen (om ni vet har jag ju problem med det och inte blir det bättre av det jobb jag har tar ju hårt på ryggen) så det behövde jag verkligen sen tog hon nacke och ansikte när jag låg på rygg sista stunden. Förra gången jag fick massage så talade massören om att jag hade en kota i nacken som hoppat fel nu drog massören lite i nacken så jag nästan kännde hur kroppen blev längre men det var jätte mjukt och skönt. Efteråt så kännde jag förändringen i nacken och så hoppade vi i det 35 gradiga vattnet för vattengympan som var skönt men nog den lättaste vattengympa jag varit på.
Sen var det hem och ta det lugnt och vänta på att Jonas skulle komma hem från bandyn så v kunde åka hem.

måndagen var inte mycket att tala om jag tog det jätte lugnt var så trött, inte klokt men nu vet jag ju varför jag är så trött för det är inget nytt att jag är men skönt att ha en orsak. Idag var jag och tog lite prover inför ett läkarbesk på Huddinge på (varning kan bli fel stavat nu) Endokrinkliniken, ringde idag och kolla om de hade någon tid i vecka annars hade jag fått komma den 4/3 men jobbar ju då så lättare att ta det en dag när jag inte behöver stressa till eller från jobbet. Blev visserligen en akuttid men det kan ju inte göra så mycket...... Lite nervös bara på vad de ska säga, vad det blir för behandling och vilken påverkan det kommer ha på kroppen/vikten i det långa loppet. Kommer jag gå upp 10 kg är det ok blir det 20 kg känns det ju mindre kul. Sen hur det blir i framtiden kommer jag behöva tänka på vikten då?
Troligtvis är missfallet orsaken till att sköldkörteln började bråka nu annars kommer ju oftast dessa problem i 40 års åldern.

Så idag har förmiddagen gått åt att ringa olika samtal och sen åka till sjukhuset det tog i och för sig bara en timme från att jag åkte till att jag var hemma så det gick fort. Sen Satte jag på datorn och hamnade här och skriver lite, Ska strax börja städa för det är ett måste hann inte förra veckan det var så stressigt varje kväll med saker att göra och helgen var vi ju bortresta. Har på tvn och lyssnar på de extra insatta nyheterna i och med att de TROR att vår kronprinsses Viktoria ska förlova sig och gifta sig nästa sommar. Jag kanske är fång nu men jag är glad det är nästa sommar! Det var ju tal om att de skulle ha blivit redan i sommar för några månader sen men det blev ju inte så. Jag tror att ett kungligt bröllop är så stort och tar mycket plats att det skulle kännas lite trist att planera sitt eget då, speciellt som vi kommer gifta oss under sommaren med. Nu kommer ju vårt bröllop bli en ganska stor sak i alla fall med 100 gäster (plus några till om man räknar de barn som är under året).

På tal om vårt bröllop så håller vi nu på och jagar adresser till våra gäster, jag saknar 3 st så jag kommer ta kontakt med dem för att det inte ska bli tokigt eller att någon ska tro vi glömt dem. För det vill vi inte så skulle tippa på att vi kan skicka ut inbjudningarna om 3-4 veckor. Men det beror på hur fort vi får tag på de adresser vi saknar (för Jonas saknade 2-3 med) och sen hur fort vi får korten vi beställt det kan ta mellan 2-3 veckor.

Idag är det ju fettisdag så passade på att köpa med mig lite semlor hem när jag var på stan. Kände inte för att baka efterom städningen väntar och klockan ändå är nästan 13.30, i morgon blir det ju inte någon städning och sen tors hinner jag ju visserligen men behöver ju göra andra saker med sen på fredag så har jag förmidddagen bara för när Jonas kommer hem så åker vi ner mot Laholm ska bara göra ett stopp på vägen och hämta upp en vän på vägen så vi kommer väl ner vid 22 tiden sen blir det hemfärd på söndag. S börjar vekligheten igen med jobb, men det ska bli skönt känns knäppt att vara ledig så här när när ingen annan är.

Nej nu kan jag inte smita undan längre dags att göra lite nytta! Hade bra nu!!


Gåtan är löst!!

Men innan berättar om den så ska jag berätta om alla hjärtansdag. Vi spenderade hela dagen på mys, en god frukost sen var det handla (ok inte såååå mysigt) sen ut och åt MEN inte något av det jag ville ha fanns kvar allt var slut!! Suck men men så är det ibland. Jonas fick en slipsnål och manchetknappar av mig och jag en kokbok och godis av honom. Så det blev mycket bakat den helgen bla en helt underbar paj med persika mums!! Den är ett säkert kort och såååå god!! Ska lägga in receptet här senare!

Annars så rullar det mesta på i livet! Jag har underbara nyheter! Men vill hålla dem får mig själv i en vecka till då jag bara informerat några berörda om det, behöver informera alla innan jag kan lägga ut det här.

Som ni vet så låg ju jag på sjukhus i november för lunginflamation. Sen dess har jag haft problem med vikten, varit jätte trött och musklerna har trotts massor av försök inte ökat. Så förra helgen när jag hoppade upp på vågen och den står på 42 kg får jag lite smått panik, har inte lyckats komma över 45 kg sen nov men 42 är ju inte någt att hänga i julgranen direkt och jag vill inte väga så lite heller!!!! Så jag ringde läkaren på måndag morgon de andade ju dirket ugglor i mossen så redan på tisdagen fick jag komma in och ta prover. Skulle få svar om 2 veckor när jag hade läkar tid, men redan dagen efter ringer telefonen, dolt nummer kunde inte svara och det ringde och ringde så kände att det var läkaren som ringde och blev lite fundersam var ju bara dagen efter, men hade lektion så kunde inte svara. Som tur var så ringde det  igen när jag hade rast så då kunde jag svara. Det visade sig att jag har en rubbning på sköldskörtlen så den produserar för mycket hormon och därför har jag en på tok för hög ämnesomsättning så allt som går in i kroppen bara rinner av mig. Skulle få en tid på huddinge eddo nånting motagning inom en vecka, bra i och med att jag har lov nu en vecka framåt. Så jag ska ringa på måndag tänkte jag och säga att jag kan ta vilken tid som helst så slipper jag åka från jobbet när jag nu är ledig och det verka vara lite bråttom med det här. Känne ju av det själv med har ju haft ALLA tecken på det utan att fatta, nu när jag läst in mig på vad det är lite otäckt. Trötthet, hjäertklapning, minnes svårigheter, mm

nu ska vi äta pizza Jonas och Elisabeth står och trampar i dörren. (är i Söderhamn och kollar saker inför bröllopet)

så gick det men linserna idag......som befarat......

Jaha vet inte vad jag ska dra för slutsats av det här men använde linserna för första gången hela dagen idag.
Gick upp 15 min tidigare för att vara säker på att hinna få in dem innan jag skulle åka till Jobbet. Det gick relativt bra att få in dem det tog ca 10 min per öga men det är ju för jag är ovan. Har känts konstigt att vara utan glasögonen idag är ju första gången jag gått utan dem en hel dag på 8 år som jag har känt mig lite "naken" idag ovant.

Men det vara bara 2 elever som märkte att jag var utan glasögon igen annan har kommenterat något i alla fall. Lite lustigt det där. Men att förklara vad en lins är för en 7-8 åring det var inte helt lätt om jag ska vara ärlig.
Hur som helst så hände nog det jag var mest rädd för. Jag fick ett par linser som jag ska återanvända, man lägger dem i linsvätska på kvällen och sen kan man ha dem igen dagen efter. Hade bara 2 dvs inga i reserv så var ju klart nervös över att tappa dem och va händer!!?? Jo igår tappade jag ju linsen då den skulle in i ögat som ni vet, idag fick jag in den men blev nog för torra för det började klia var nog ögonfransarna som bråkade så jag kliade vad jag tyckte var försiktigt. Men icke för jag tyckte att jag kännde linsen hoppa ur men kunde inte hitta den och satt på ett möte så ville inte börja krypa på golvet direkt heller just då. Sen vart synen jätte dålig så det vart lite intressant att försöka läsa det jag skulle och se vad jag skrev. Inte bra alls där sen var lins skrället BORTA!!! Tack och lov hade jag tagit med mig glasögonen som en nödlösning i fall jag inte skulle orkat ha linserna hela dagen så att jag i alla fall kunde köra hem annars vete sjutton om jag hade vågat för jag ser verkligen så dåligt utan. Jag som ville ha linserna när vi går och badar i helgen =( ja ja det kommer fler tillfällen. 

Hoppas ni får en trevlig fredag!! 
Önskar
Emma och Clawdia som gosar i soffan
Och Jonas på träningscykeln (han vet inte att han blir med räknad här på ett hörn)

Nu ser jag perfekt!!

Var på stan idag efter jobbet skulle fixa linser men innan det så ordnade jag lite inför alla hjärtans dag och gett Jonas stränga order att inte kolla på kontoutdraget innan dess för då kan han i alla fall avslöja butiken men han kommer inte fatta vad jag har planerat för något hehe den här gången kom jag på en kanon sak.

Sen var det ju linserna då, oj oj det kommer bli många svordomar innan jag lärt mig hantera dom det kan jag ju säga!
Skulle träna på att ta i och ur dem idag och första gången efter MÅNGA försök kom de i men inte ur! Så det fick hon som lärde mig göra. Andra gången gick det lite bättre gick snabbare att få i dem men oj så ögonen rann!! Blev irriterad i dom men det blev bättre efter en stund och jag fick ur linserna ur båda ögonen själv om än med lite  instruktioner
När jag kom hem skulle jag ha de på mig 4 timmar så jag skulle sätta i dem och jag har bara ett par som jag ska återanvända nu i en månad. Var därför närvös för att tappa en lins tillskilnad från endags linser där du får en som du slänger då är det ju bara att ta en ny. Så vad händer jo jag får in linsen i höger ögat ganska lätt men vänster (är vårare enligt tjejen  i affären) så tappa jag den!!! Letade som en galning på badrumet men ingen lins kröp på golvet plockade bort ALLT kollade på/i handfatet men inte då, satte mig på huk på golvet och lutde mig mot handfatet efter ca 10 minuter och var nära att ge upp även om jag inte kunde fatta var linsen blev av och då ser jag den på kranen så sur jag blev på mig själv då. Men tur för hur pinsamt har det inte varit at behöva säga det i affären, pust!!

ja håll en tumme ska försöka få ut linserna nu så jag slipper skirka på Jonas att rädda mig, tur han är van med linser i alla fall!

Rubrik?

Jaha ligger på soffan igen idag. Men ska jobba i morgon i alla fall för nu har illamåendet försvunnit så har inte spytt något mer idag. Känner mig mest helt ur trött och hostar som en galning, hade jag haft feber (vilket jag inte har) så hade jag nog trott det var influensan, men nu tror jag inte det. Det känns i alla fall som jag gjorde rätt som är hemma och vilar upp mig idag med. Annars skulle jag nog inte kommit på resten av veckan, så nu är jag hemma och vilar så kan jag i alla idag och håller en tumme att jag är pigg och glad i morgon. Vi får bilen i kväll (äntligen!) så kan köra i morgon till jobbet med vilket känns så skönt då slipper jag stressa för att hinna med bussen och allt som ska göras på morgonen, speciellt när jag inte känner mig helt 100.

Har en vän som är på semester i Thailand nu och hon har hittat det perfekta tyget till tärnkläningarna så känns toppen en sak till att bocka för på listan.

Nu vet jag inte vad mer jag ska skriva, vad har ni för planer för alla hjärtas dag? Jag har en liten plan men den är hemlig än så länge i alla fall =) 

Kram på er

jaha då låg jag här på soffan dålig igen!!

Jag började må kast igår kväll har haft ont i magen, spytt och varit het slut. Så gårdagen spenderades till stor del liggandes på soffan tur att Jonas var hemma och kunde pyssla om mig som den underbara man han är. Vad skulle jag ta mig till utan honom?

 När klockan ringde i morse kände jag mig lite bättre men så fort jag kom upp och sagt hej då till Jonas (han går när jag kommer upp) så ar det in på toan och insåg att jag nog inte kommer kunna gå till jobbet idag. Så det kändes ju verkligen inte bra eftersom jag var sjuk för inte så länge sen. Har inte orkat med mycket idag har jag varit uppe har jag känt mig helt slut och mätt illa igen. Så kommer vara hemma i morgon med i alla fall, eftersom jag inte mått bra idag och spytt så känns det inte som jag ska gå innan jag är helt ok, så jag inte smittar någon om det är något magvirus(?)

Men missarna har vakat över mig idag de är helt enorma på att känna in när någon av oss är sjuk! Idag har någon av dem legat hos mig hela dagen i alla fall fram till att Jonas kom hem........

Det enda jag fått gjort idag är att betala räkningar, det är ju ett trist måste Jonas brukar göra det, han tycker det är kul av någon anledning. Såg att Bröllopskontot växt massor sen jag kollade sist men jag vet att Jons har putat in pengar där lite nu och då. Vi har sparat ganska mycket i månaden nu ett tag men vi får se hur det blir nästa månad för bilen sa betalas gissar på 10 000 där totalt det visar sig när räkningen dinper ner det var lite mer fel på bromsarna än vi trodde hade ju fått summan 6000 men det blir lite mera pga en trasig fjäder som vi missat. Sen kommer CSN på det suck tur att det bara är denna månad vi behöver betala tillbaka på bådas lån samtidigt sen blir det varannan månad men det blir ju lite mycket pengar att betala ihop med bilen. Men så är det i bland tur vi har så bra inkomster att det går ihop, det är en så stor skillnad mot att vara student då hade jag haft panik nu men nu känns det som att ok blir inte mycket sparat nästa månad men mer än så är det inte. 


världens sämsta bloggare tror jag.....

När till och med Jonas bloggar oftare än jag är det illa (http://jonassundberg.blogg.se/). 
Så nu måste jag ta mig i kragen och blogga!! 

Det har verkligen hänt MASSOR här!! Hel sjuk dag bara idag!  
V har varit på dans lektion för att träna på brudvalsen med Jonathan (http://www.lardigdansa.se/) han har vunnit flera SM guld och silver. Träffade honom och hans danspartner på bröllopsmässan på Grand, tror han har varit med i Let´s dance.  
Var nervös innan då min dansvana och taktkänsla behöver tränas på mycket mera. Men det gick faktiskt jätte bra eller ja det beror ju på vad man har att jämföra med. Men han berömde oss massor med tanke på att inte någon av oss dansat vals innan. Tränade ju inför balen på gymnasiet men det kommer man ju knappt ihåg idag mer än en två tre en två tre, så jag visste stegen ung men det är ju mycket mera som ska sitta och sen ska vi ju helst kunna svänga och gå i olika riktningar mm. Jonathan berömde oss för hållningen och Jonas fick beröm för hans sätt att föra Jonas sätt att föra gjorde att vi "kom på" steg som han inte visat oss då. Så det vart han lite imponerad av.
 Så det kändes jätte bra att gå där ifrån idag ska tillbaka i mars igen för en lektion till sen får vi se om det behövs ytterligare en i sommar innan dagen B.

Sen åkte vi och kollade på ett radhus och för att citera min mamma då hon ropade på pappa att komma så är vi nu med radhus. Eller ja vi har en vecka på oss att ta beslut, betala in handpenningen och fixa lånelöfte....... Känns lite panik artat just nu! Vi började kolla igår kväll och tänkte nog inte slå till men kunde ju inte skada att titta.....Men det var just det vi fastnade för huset eller det var ju flera det var bara olika lägen på husen var 5 kvar när vi kollade. Så vi bokade ett med ett läge som vi gillade där vi till skillnad från de andra husen får ett som är lite mer med ett undanskymt läge och lite gräsmatta vilket det bara blir vi som har. OM vi nu tar det här vi måste prata mer med våra familjer och kolla med banken att allt är ok innan jag vet hur det blir. Radhuset har 4 rum av de är 3 sovrum så det känns lite litet, visserligen går det bra med både ett och två barn den dagen då de behagar komma. Men sen finns det inte så mycket mera 2 badrum det ena är kombinerat med tvättmaskin och torktumlare och sen är det ett stort rum med ett nytt fräscht kök och vardagsrum kombinerat där ena väggen är helt av glas vilket är ur läckert men det finns ju två saker där 1) insynen 2) det blir lite svårmöblerat. Så just kök/vardagsrummet känns på tok för litet. Inte så att det inte skulle räcka tvärt om men just så öppen planlösning passar inte mig riktigt.....så det är i alla fall det som får mig att vela lite, det är ju flera fördelar med och med en annan soffa och TV bänk mm till vardagsrummet så tror jag vi kan få det väldigt bra där. Men samtidigt så känner jag att jag hade nog hoppats på ett hus så i morgon ska vi sitta ner och gå igenom hur det ser ut på alla plan och vad vi ska svara har en vecka nu att fundera. Det handlar ju ändå om väldigt mycket pengar 1,6 miljon så det är inget beslut vi ta lätt på det här påverkar ju vår framtid flera år framåt. Så just nu är ja som ett vandrande frågetecken som vänta på att rättas ut till ett utropstecken!     

Kolla gärna in vår bröllopsblogg på http://www.emmaochjonas.blogspot.com/ 
Där kommer ni finna viktigt info för den stora dagen men också alla förberedelser Står lite om bröllopsmässorna som vi varit på där, nu handlade danslektionen här för det var länge sen jag bloggade här men kommer försöka hålla sär det från och med nu. Så ni som är intresserade av vår stora dag läs mer än gärna där.

Vill även passa på att skicka ett STORT grattis till mina båda Kusiner som lustigt nog heter Anna båda två och nu väntar tillökning i familjen båda två. Så roligt är glad för eran skull =) Så stor kram till er båda!