Var det allt???

Dagens rubrik passar på i alla fall 2 saker ur dagens inlägg.

Hade bilen inne på verkstan (igen.......) för att fönstren tycks leva sitt eget liv! nu har vi ju haft bilen ca 1 ½ månad och på den tiden så har det vid ung 4-5 tillfällen hänt att fönstren åker ner till hälften eller öppnas någon cm (olika) när jag låser upp bilen. Sen har det vid betydligt fler tillfällen hänt att när vi parkerat bilen så låter det som om någon står utanför och knackar på HÅRT! Men tror det är fönstren som åker upp mer eller försöker i alla fall.....fast de är uppe till max. Känns ju så där kul att åka runt med ett el fel framför allt när vi kommer ha en liten sen i bilen vill ju känna att mitt barn åker säkert. I alla fall så hittade verkstan vad ? Inget !!! Inget alls!!!
De kunde bara hålla med mig om det inte var normalt att bilen gör så här men de visste inte varför. Så fick lite råd om vad jag ska titta mer på för att se vad som händer när fönstren åker ner. Om de nu kommer åka ner igen.....Men troligtvis så lär de väl göra det.

Känns bara så frustrerande att veta att bilen inte är 100 trots 2 besök på verkstan!

Det andra som passar bra med rubriken är dagens besök på årets bokrea.
Vilket var en märklig upplevelse för en som jag. Jag brukar älska bokrean och ser fram mot den redan i början av året. Så även i år, men gick i lugn och stilla takt och tittade på alla böcker och hade verkligen så svårt att hitta något av intresse alls! Det brukar ju vara svårt att välja !! Har ALDRIG varit med om att jag kom hem med 2 böcker bara. Känns chockartat nästan jag som brukar ha dåligt samvete för alla pengar jag lagt på böcker får trösta mig med att 8 böcker är på väg hem från adlibris med så blev ju totalt 10 böcker i alla fall på rean. Kommer nog inte få allt för mycket tid över för att läsa snart heller.

Jag var hos sjukgymnasten idag och fick träffa en väldigt rar och trevlig tjej. Hon tog sig verkligen tid att ta reda på mycket om mig och min graviditet. Hon hade lite svårt att se vilken smärta som kommer från foglossningen och vilken som kommer från mitt "vanliga" rygg ont. Men hon kunde ju klart se att jag har ont så jag fick en hel massa råd om vad jag ska tänka på framöver med att sitta, stå, vända mig osv. Fick även tränings tips och sen fick jag möjlighet att köpa ett stödbälte.

Man brukar inte få ha det på natten, men då jag har så stora problem med att ligga ner nu så sa hon att jag kan ha det löst på natten om jag vill, det känns skönt att ha lite hjälp där eftersom alvedon inte fungerat alls och jag gärna vill sova utan att vakna en gång i timmen (minst). Så nu får vi se ska ha bältet på mig under 2 veckor nu och sen återbesök om jag inte är bättre så fanns möjlighet att få en teens apparat (har haft innan och det fungerar bra på mig). Så vi får se om 2 veckor hur det gått.

Lovade ju magbilder! Så här kommer bilder från slutet av vecka 26 =)
Blev inte så bra men bättre än inget eller vad säger ni?














Förseningskassan!!

Morrar de är så frustrerande!! Jag har ju varit sjukskriven på 50 % sen 15 januari så det är ett bra tag nu. Men vet fortfarnade inte om det gått igenom.

Nu är jag ju sjukskriven för en annan sak en första gången. Då var det samandragningar som tack och lov blev bättre av mindre stress då jag arbetar kortare dag och nu är det foglossning som gör att jag helt enkelt inte orkar arbeta 100.

I alla fall trots att så mycket är oklart om sjukskrivning och om min ansökan om hp (havandeskapspening) kommer beviljes eller ej. Så fick jag ett brev idag där de ville ha mer uppgifter om inkomst från arbetsgivaren så ska fixa det i morgon och en inbjudan till en träff om info kring föräldrapeng vilket jag gensat satte mig vid datorn för att anmäla oss till.

Bara för att upptäcka att den som var i södertälje var IDAG klockan 8.30 det vill säga före att jag fick posten och då slutar jag ju endå 12 så kollar ju posten tidigare en de flesta. Så nu vet jag inte hur vi ska göra riktigt om jag ska vara ärlig, de fanns platser kvar i huddinge men det var bara några dagar innan vårt lilla mirakel är här så det känns ju lite i senaste laget med.

Jag tror jag ska ringa till försäkringskassan och höra med dem, för mer info känner jag ett behov av då jag dels vill göra rätt med en gång och sen få dagarna att räcka så länge som möjligt, om det nu går.....

Mycket att tänka på där, men man kan ju göra bra uträkningar på deras hemsida så vi får "leka" med det i helgen.

Ett av det galnaste bio besök vi varit med om......

Jonas och jag fick bio biljetter i jul klapp av en vän, så vi tänkte passa på att utnyttja dem nu innan vi får smått.
Efter lite överläggning så kom vi överens om att se Göta kanal 3 så vi gav oss i väg till Heron city och kungens kurva.

Vi var väl si så där ett 10 tal personer i lokalen, brevid mig satt två killar som jag gissar var 17-18 nått. De var inte tysta nått under filmen utan komenterade ALLT (!!!!). Sånt klarar jag inte av blir så irreterad tycker man visar hänsyn på en bio ok om man komenterar nått eller praslar med påsar osv det är ju normalt på en bio men inte att men inte att man pratar från att man kommer till att man går!

Så jag sa till dem flera gånger att vara tysta, men killen som va värst fattade tydligen inte att det gällde honom med för varje gång hans kompis lät (han hade en tom läsk flaska) så sa han åt honom att va tyst men han fortsatte endå att prata själv. Sen snett bakom dem satt det ett äldre par även dem hade svårt att va tysta och ibland satt till och med killarna och damen på raden bakom och pratade med varandra (!!). 

Jonas trodde de kom från nått gruppboende eller likande, jag vet inte men sånt ser man ju inte alltid så tydligt. Hade i så fall uppskattat om en ur personalen sagt åt dem eller förklarat för oss. För då blir man ju inte lika irreterad när man vet att de inte kan hjälpa det. Men det behöver ju inte va så med, de kan ju ha varit sånna pratkvarnar i alla fall. Då borde man stanna hemma och se filmen om man inte kan låta bli att störa alla andra.

Sen som inte det räckte så hamnade jag mitt under filmen krypande runt på alla fyra i mörkret!!
Nej, jag har inte blivit skvatt galen men fick panik!! Fråga mig inte hur det gick till men förlovningsringen och vigselringen flög av mitt finger när jag skulle sträcka ut min hand och ta popcorn som J hade i knäet. Efter som det ju handlar om en hel del pengar så ville jag ju inte dirket låta dem ligga på golvet. Som tur var hitta jag dem båda så jag kunde andas igen men oj så otäckt det var! Ska nog kolla om jag kan ta in dem lite, trodde vi valt en bra storlek om man blir lite svullen, går upp i vikt eller likande. Men nu är jag ju endå på 8 kg + sen bröllopet. 

När vi kom ut ur salongen så är det nått som inte stämmer efter en sekunds funderan så inser jag att det är min väska som saknas. Så får gå tillbaka och tack och lov så står den kvar! Inte första gången det händer dock får nog sluta med väska vid bio besök......... nästa gång blir det väl en skötväska kommer säkert bli någon barnvagnsbio. 

 

Men *suckar* inte igen!!

Alltså vi bestämde ju oss för att byta bil för att slippa problem!!

Känns nästan lite som det blev motsatsen! Vist bilen är nyare (2007), mycket skönare att köra och en hel del fler fördelar mot den andra som ju va en 2001. Den nya har gått 6000 mil och den som vi sålde har gått 30 000 mil så skillnaderna där är ju markanta.

Men bilen har ju varit inne på en reparation redan som slutade med att de fick byta ut hela cd spelaren och fixa en massa på luftutsläppen på ac:n.

Nu är det högst troligt något el fel vilket ju känns si så där. Kan ju säga att jag är evigt tacksam att vi fick 6 mån försäkring på bilen just i fall vi skulle upptäcka sånna här fel, för en sån här sak känns som den kan bli riktigt dyr!
Förra gången skulle det ha gått på 5-6 tusen så det va ju med tacksamt då. Det som är tokigt nu är att när jag låser upp bilen så åker fönstren ner till hälften inte var gång men har hänt flera gånger blev så lagom paff första gången kan jag ju tala om. Sen är det att när man stänger av bilen så låter det ungefär som att någon står utanför och knackar på alla rutorna hårt (första gången blev jag jätte rädd trodde ju att någon stod o knacka på och att det hänt nått först), men det va fönstren som försöker åka upp trots att de redan är uppe till max.

Det hände en likande sak med pappas bil en gång när vi körde till stockholm men då small det till ordentligt och sen for rutan ner och gick inte få upp. I det läget var det tur att pappa hade en skrumejsel i bilen att hålla uppe rutan med. Det vore ju skönt att slippa att det händer oss bättre att lära sig av det som hänt. 

Så ons blir jag utan bil igen, inget jag är så super glad åt men får hoppas det inte blir så långvarigt i alla fall utan att jag kan få bilen så fort som möjligt. Bussnarna går så dumt förbi jobbet så jag kommer dit ok men hem måste jag skynnda mig till bussen, vänta 30 min på nästa (50 i västa fall) eller gå till Ronna och ta buss ner på stan. Så oavsett blir det lite bökigt speciellt nu då foglossning och snö inte är en bra kombination på något sätt alls!!
Tur jag har tid hos sjukgymnasten på torsdag hoppas jag kan få hjälp med vattengympa och bälte vore skönt. Men vi får se vad hon säger.......


long time no see

Nu är det verkligen evigheter sen ni såg mig här!!

Tror mig det har inte varit någon brist på saker att skriva om men jag har verkligen inte haft orken. Det har tvärt om varit lite väl mycket som skett på en gång.

Det har varit mycket bra som skett men än dock så tar det på orken.

Jag har fått foglossning och sover väldigt illa på nätterna vilket påverkar mig på dagarna naturligtvis. Så jag försöker vila så mycket jag kan under eftermiddagarna.

Vad har hänt i livet då?
Vi har varit nere i halland och gjort en tur till Ullared där vi shoppade en massa som kommer vara bra under litens första tid. Annars rullar allt på jag jobbar 50 % och kommer att göra det fram till förlossningen beroende på försäkringskassan det är en massa strul men hade vi väntat oss något annat en det?

Jag är nu i vecka 25, kan ni fatta det har alltså gått ett halvår sen jag blev gravid! Känns ju som igår jag fick veta själv och sen att vi berättade för våra familjer. Magen växer utmärkt vet inte hur många gånger de senaste veckorna jag fått höra hur vackert gravid jag är. Jag som har tycket den är liten men barnmorskan mäter ju den varje gång och den är precis som den ska, det gillar jag att höra. Enligt henne blir smala tjejer oftast inte så stora som gravida men jag vet inte va jag ska tro om det, fast hon har ju haft rätt om tex vikt och liknade så.
Vikten stod ju still första delen av graviditeten det är först för ungefär en månad sen som vågen började gå uppåt. Började på 52 och ligger nu på 58 kr så en viktökning på 6 kg så här långt inte illa alls. Trodde nog jag skulle ha lagt på mig mycket mera vid det här laget! Känns nästan lite snopet att jag inte har gått upp mer, det va ju en av de saker som oroade mig lite i början hur jag skulle känna mig när kroppen ändrades och vikten steg. Men tycker inte jag ändrat mig så vist större bröst, höfter och rumpa och en liten mage klart. Men är inte så stor och klumpig som jag var rädd för. Nu är det ju 3 månader kvar innan det är dags men det känns ändå okej att gå över 60 kg jag har ju aldrig vägt så mycket som jag gör idag. Sa i början till Jonas att bara jag inte gick över 70 kg så var jag nöjd men tror inte jag kommer vara i närheten av det när det är dags men vem vet?

Gissningarna på könet är i full gång, mamma tror det är en tjej, svärmor är osäker först trodde hon på en tjej efter att ha sett ul bilderna men efter andra ul så svängde hon till kille. Alla på jobbet har olika gissningar, själva svårt att säga min första känsla var kille men nu lutar det mer åt att det kanske är en tjej men det svänger. 

Gjorde det här testet :

 

POJKE

FLICKA

Magens form är:

Toppig, utstående mage 

Utbredd mage 

 

 

 

Pigmentrand på magen: 

Lång tydlig rand

 Ingen 

 

 

 

Babyns hjärtfrekvens är: 

Under 140 slag/min. 

Över 140 slag/min.

 

 

 

Mammans skönhet 

Bibehållen skönhet 

Flickan tar sin mammas skönhet

 

 

 

Halsbränna: 

Mycket halsbränna

Lite eller ingen halsbränna

 

 

 

Babyn hickar: 

Lite eller inte

Mycket

 

 

 

Babyn sparkar: 

Mycket

Lite mindre

 

 

 

På UL håller babyn:

Händerna mellan benen

Händerna någon annanstans

 

 

 

Urinvägsinfektioner:

Inga hitills

Många

 

 

 

Var i magen babyn ligger: 

Babyn ligger högt

Babyn ligger lågt

 

 

 

Befruktningsdagen var ett:

Udda datum

Jämnt datum

 

 

 

Blödande tandkött:

Mindre blödande

Mycket blödande

 

 

 

Utputande navel: 

Senare under graviditeten

Tidigt i graviditeten

 

 

 

Mamman sugen på:

Choklad

Citron

 

 

 

Babyn sparkar:

Mycket på höger sida

Mycket på vänster sida

 

 

 

Mamman illamående:

Inte eller lite

Mycket

 

 

 

Mammans vårtgård är:

Starkt avgränsad

Mera suddig

 

 

 

Håret på mammans ben är:

Snabbare växande

Normalt växande

 

          6

 
11


Så enligt det här testet blir det en tjej men enligt den kinesiska kalendern blir det en kille.......