JULEN 2011

Julen och veckorna innan den har varit en tid vi skulle ta oss igenom och är glad jag fixat det även om jag har varit helt galet trött just nu.

Här kommer i lite bilder på stort och smått

 Sonja på lucia tryggt i sin favo frökens famn

 de få minuter hon vågade vara kvar ungefär 2 min tog det tillls hon satt tryggt i mammas famn i stället.

En liten pepparkaka blev det kallar henne mammas lilla pepparkaks öga så det passade så bra där :) Kajsa är mammas äppelkind hon så en liten tomte fick hon vara igår (äppel röd var kopplingen där)



 och så här såg stora nissan ut igår mina söta nissor var så finna som bara de kan vara!!

 men alla som försökt fota barn över 1 år vet att det kräver nästan att man trycker ner knappen innan man igentligen vill fota nått så att få en fin bild på båda barnen var ta mig tusan inte lätt alls!!

 pappa ville inte vara med där av halshuggningen



 kan man få va så här underbart söt?

Kajsa däckade redan vid 17 så hon missade tomten men Sonja kämpade på och OJ va spännande det var!!! Hon kunde inte ta ögonen från tomten även om hon var fundersam på vem det var som kom!


 



Bäst att gömma sig bakom dosan en stund tomten kanske inte ser mig då !

 NEJ!! inte krama tomten!
Det tog en liten stund men sen lossnade och Sonja vågade själv gå fram och hämta sina paket det var ju jätte kul att öppna själv!!





 

 man kan ha rosetterna på paketen på fler ställen det går fin fint det!

  Julklappen som mamma o pappa fick väl inslagen på julaftons morgon  :)

Och ja det har gått fort, nej det var inte planerat alls en kondom som gled av och ett dagen efter piller som inte tog. Eftersom vi endå vill ha 3 raringar så tog vi efter ungefär en veckas fundering beslutet att behålla och jag är glad för det känner mig mycket lugnare denna gången än jag gjorde när jag väntade Kajsa. Sen är det klart det kommer vara tufft i perioder med men inte värre än att vi fixar det med. Någon mening i detta med även om jag snarast efter förlossningen (läs direkt efter) ska se till att få något mer preventiv medel verkar ju ha sjukt lätt att bli gravid på gott o ont. Men nu är det stopp sen får vi väl se om vi vill ha en sladdis längre fram men som det känns just nu i hjärtat så är det inte så långt ifrån.

Men sämre julklappar än ett barnbarn har ju mamma o pappa fått i alla fall ;-)


märkligt

Idag var vi på vårt första utvecklings/inskolnings samtal för Sonja och det var otroligt ovant att sitta och vara den som hade åskiter, synpunkter och var nyfiken hela dagen innan.

Jag nästan skuttade in i rummet där vi skulle sitta och att få se i hennes pärm var ju så roligt, nu inser jag verkligen hur viktig den där dokumentationen är.

Det är en helt annan sak när du har ett barn som kan berätta att idag så badade jag (vi har pool på mitt jobb), eller idag ritade jag en groda eller X puttade mig mm mm. Än ett barn som börjar mer o mer hitta nått ord här o där och då med betoning på börjar långt kvar. Nu kan hon mjau, hej, hejdå, nej, ja, tack (även om det blir lite fel utalat), nästan skål men det låter inte helt rätt än (jätte kul att skåla vid maten har hon kommit på).

Men nu längtar jag så sjukt mycket efter att få vara hemma med mini som mest 14 jobb dagar kvar nu!! Lite osäkert hur det blir har lite komp och sem jag ska försöka få ut i mellandagarna men inte fått veta om jag får ta ut det än. Men jag behöver verkligen få rå om henne nu hon är ju inte någon lite bebis snart längre det har hänt så mycket och hon har ju växt så otroligt mycket. Det känns som jag missar massor och det har gjort så otroligt ont i hjärtat att ni anar inte jag vill vara med mitt barn och den tid jag får vara hemma nu ska ta tills vara på ordentligt, de är bara små en gång!

De gråter fröken!

Jag är en sån där otroligt jobbig fröken så här runt jul som verkligen älskar att pyssla med barnen.
Så idag satte jag igång att göra snöflingor (någon form av snö måste vi ju ha i alla fall!) , julstjärnor och tomtar (av handavtryck) med barnen med andra ord full akrivitet med tanke på att jag var ensam med dem just då med.

MEN de var super duktiga, nu brukar jag inte skriva så ingående om jobbet just pga av tysnadspliken men när vi satt och pysslade så fick de barn som tröttnade på julpyssel sätta sig och göra något annat vid bordet en pojke valde att rita. Han gör en fin teckning av en gubbe på ena sidan och berätta stolt att det var det finaste han ritat. Sen vände han på pappret och ritade två figurer och sen säger han till mig fröken ! Emma de gråter!! Dom längtar efter dig!

Jag frågade ju så klart vem som grät och längtade så efter mig, hans svar var sjlvklart det är ju dina föräldrar som längtar så! Sen ritade han dit en lång figur mycket större än de som var och det var jag. Fick order om att ge teckningen till min mamma o pappa men jag fick absolut inte visa dem den andra sidan med gubben som han varit så stolt över. När jag undrade varför blev svaret att de kunde bli rädda, när jag undrade vad som kunde skrämma dem med gubben så fundera han en stund sen kom han på att det var ju håret som är lite taggit.

Mycket klok liten herre, det är en sann glädje att få jobba med så underbara barn!

Längtar till jag får ha lika härliga samtal med mina egna barn! Sonja är ju på gång riktigt ordentligt med orden nu! Kommer nått nytt nästan varje dag som man i alla fall kan anna vad hon menar, men det som hon kör mest med nu är att hon säger mjau så fort hon ser katterna (vi har mest sagt ser du katten, katter säger mjau så trodde nog katt skulle komma först).



kräk trött och magkattar from hell

Igår kväll åt vi en av maträtterna från Ica kassen som vi får hem varannan vecka nu mera och den var jätte god inget om det, pesto kyckling med baby spenat tomat och rå röd lök alla som känner mig hysat vet att jag inte tål rå lök men lik förbaskat alltid försöker äta det när jag får.

Burkar "bara" få hemskt ont i magen men igår trots att jag bara åt några få bitar så fick det mig att spy som jag vet inte vad och hemskt ont i magen så det var då rakt sista gången jag åt rå lök medvetet i alla fall!! La mig vid 20.30 och somnade som ett litet barn nästan direkt!

Behövdes för idag har jag suttit med mina kollegor på jobbet hela dagen japp en lördag så det var mindre kul att det var en lördag blir ju nästan ingen ledig tid MEN det var en givande dag i alla fall.


Nu när jag kom hem så satte jag mig och kollade på bärselar o bärsjalar. Jag är en sån person som har en massa krav men upplever inte att jag får riktigt vill med de jag har haft nu (trodde jag i alla fall men kommer till det).

Vi köpte en sele när Sonja föddes Manduca som jag älskade först men den är stor och tar lite plats + att jag tyckte den va svår att få på/av själv. Så jag köpte en trikå sjal i två stycken som man sätter som ett x den har jag älskat men den är inte bra för nyfödda de måste va lite stadigare även om man kan bära dem från nyfödd med, sen köpte jag nyligen en mi thai som jag tyckte skulle va jätte bra MEN efter att ha burit Kajsa en hel dag i den är jag riktigt besviken inte alls som jag trott. Krångligt att knyta så att hon kommer upp hon satt mer på magen än uppe mot bröstet som jag önskat vi var flera som testade att knyta med. 

I alla fall hade jag bara manducan en mycket kort tid innan jag köpte tiråk selen. Som använts mycket i början när Sonja kom även om det inte var mest i affären tex. Kajsa har ju suttit MYCKET mer i tikå sjalen än Sonja gjorde men det är nog för livet är annorlunda med nu. 

Men trikå sjalen är för trång för Kajsa nu och jag börjar kolla alternativ satt på tradera och letade när det slog mig att jag måste kolla på Manducan igen varför jag la bort den och jag fattar inte hur jag kunnde dissa den så totalt!!! Vist den är fortfarande lite klumpig men att jag tyckte jag hade svårt att ta av/på den själv det var ju bara trams! Och man kan ju ha den från nyfödd till 20 kg så det är ju perfekt när vi ska ta tjejerna till förskolan om tex en går kan man bära nr 2. Kommer ju helt klart använda den mycket nu när jag ska va hemma sen i alla fall vill ha mina barn nära!