tror jag behöver en stor kram just nu....

Jag vet inte riktigt men just nu känns det lite som en balans gång där minsta lilla fel steg leder till att någon blir ledsen eller arg på mig, samtidigt som jag känner att jag kämpar för att vara alla tillags samtidigt som jag försöker göra det som jag vill och mår bra av. Men det känns inte som att det är någon som ser det jag behöver just nu eller i alla fall just nu i kväll jag känner mig mest för att krypa ihop och bara ligga.

J är ute och orienterara så han kommer ju hem senare i kväll tack och lov så den kännslan som åker runt i kroppen kan få lite ro igen för nu känner jag mig rätt låg om man säger så.

Som inte det räcker så gick jag igenom kläderna i gaderoben idag och insåg att det inte var mycket som passade 2 vanliga byxor, 1 par fin byxor, 2 high wather byxor och 3 mjukis byxor var det jag kunde ha så var massor av kläder som fick läggas bort i kanske högen (dvs jag kanske kan ha dem om 9 mån-1år) när kroppen blivit mer normal igen. Sen var det ju en hel del  nästan alla kort byxor, flera kjolar några klänningar som fick läggas i samma hög så det är verkligen tomt nu på det som jag kan ha och det gör ju bara det att det känns så där lagom kul just nu.

Jag har inte så mycket extra vikt har gått ner allt jag gick upp med Kajsa (12 kg) men har 5 kg kvar sen graviditeten med Sonja och den sitter så gått som enbart på magen (ska jobba för att få bort dem hårt nu) men det som gör att kläderna inte passar längre är att höfterna som blev bredare med Sonja blev ännu bredade när jag väntade Kajsa över höfterna är det inte mycket nästan inget fett utan det är ju bara att gilla läget så kläderna kommer ju inte sitta bättre om jag går ner men jag slipper den valk/kärleks hantag som är på magen då jag sitter nått jag aldrig haft innan känner mig inte så sexig med den direkt även om den inte är stor och det troligtvis mest är jag som ser den så ska man ju må bra i sin egen kropp.

Det kan jag inte påstå att jag alls gör just nu tvärt om inga kläder passar och håret ser inte klokt ut (försöker spara ut till långt igen så bara att lida ett tag till.....) Jag känner liksom inte igen mig själv längre känner mig mer som en ovordad småbarns mamma. OK jag är det en behöver ju inte se ut som en........men när första lönen kommer i aug så ska det shoppas lite nya byxor och någon snygg höst kjol i alla fall det är jag värd!

sov tider

Kajsa har haft 2 två kämpiga veckor som ni kanske vet men det verkar ha blivit MYCKET bättre nu. Det slog mig för någon dag sen att hon ju snart är 8 veckor och naturligtvis är/var inne i åtta veckors krisen för efter 2 v med en mycket ledsen liten tjej spec på kvällarna så har vi nu en tjej som visserligen fortfarande HATAR att ligga själv utan ska vara i famnen eller om vi har tur på en kudde brevid (kan bli rätt tröttsamt att hålla en sovande bebis flera timmar på samma arm). Men hon har ändrat sina sovvanor betydligt nu och sover från 21-22 (ca ev tidigare) till 05-06. Det var ungefär vid den här tiden som Sonja med började sova hela nätter så vi hoppas vår tur håller i sig även denna gång, för det är ju just vad det är tur vi hade lila gärna fått en som skrek sig genom dagarna och/eller nätterna eller vaknat massor av gånger till långt upp i ålder. Nu har ju Kajsa bara sovit så här bra ca 1 vecka så vi ska inte ropa hej än men det har varit en skön vecka att få sova ordentligt igen.

Men idag har jag varit sjukt trött hela dagen igen förstår inte vad det är som bråkat med mig varför blir jag aldrig riktigt pigg?? Hoppas verkligen det rättar till sig snart kanske när jag kommit in i jobb rytmmen igen måste bli bättre på att komma i säng i tid på kvällen med, nu lägger vi oss runt 22-23 men innan kajsa kom var vi i säng vid 21-22 som svärmor sa hon vågade aldrig ringa efter 21 då vi ofta lagt oss då innan men nu är det skärpning!

Hade tänkt skriva nått mera i detta inägget men minns inte vad det försvann så fort jag började skriva rubriken så det får bli en annan gång om jag kommer på det.


Gott o blandat

Som jag nog skrev sist så skulle vi få gäster så jag viste inte när jag skulle kunna skriva här och som ni sett så har det inte direkt varit så att bloggen en prioriterats direkt.

I tisdags på eftermiddagen så kom Svärmor E och min svägerska och sonjas faster/gudmor A hit så vi myste med god mat och trevligt sällskap mycket trevligt. Under hela veckan har vi haft det trevligt så klart :) Onsdagen spenderades i Nyköping och senare på kvällen var vi in till nyköping igen (vi tjejer) och gick på nyköpings gästabud en utomhus teater/musikal så då fick vi lite kultut och histora med riktigt roligt var det nästa år får de va barnvakt så J o jag kan gå!

Torsdagen var vi ner på smultronstället i söderköping och åt glass ÅK DIT !!! dyrt visserligen men väl värt det vi var 4 vuxna o 1 barn (sonja fick deras minsta glass för ca 35 kr) det gick på strax över 500 kr totalt men en gång om året mer än så åker man ju inte dit direkt så då är det värt det med tanke på vilka glassar man får! På tors kväll kom D (svåger) och vi åt och de spelade kort när jag fixade klart dop inbjudningarna så nu ska bara frimärken inhandlas. Vid 22 började det mullra jag sa dirket att det åska men blev inte trodd på föresn kl var runt 23 då det började mullra ordentligt!! Sen blev det bara mer och mer vid 1.30 åskade det så pass att fönsterrutorna skallrade här hemma och det brakade så vi nästan trodde att trädet på tomten vält omkull!!

 Jag har ALDRIG varit med om ett åskväder som hållt på så länge och med sån kraft! Blixten slog ner lite överalt i stan det började brinna i hamnen och SSAB hade med en massa trassel pga av vädret. En av grnnarna hade tom fått en massa gnister genom alla eluttag och de har en massa flyttkartonger stående mot dem hade ju varit mindre kul om det tagit eld, alla husen står tätt här att en eld nog skulle spridas fort........nä urs!
J och D har även byggt klart ute rummet och sen satte J upp en hylla där så nu saknas bara färg på några sällen så är det 100 % klart sen :) om man inte räknar in blommor som ska dit.

När vi skickat hem alla så hade vi gårds fest på fredags kvällen (igår) mycket trevligt var det även om det bara var ca hälften av alla hus som kom. Tyvärr så började det åska o regna vid 22 tiden så vi fick avsluta trots att det var skönt ute :( Men fanns lite tankar på en kräftskiva så får se om det blir av bara. Jag ser i alla fall inte klok ut idag har 22 myggbett idag och gissa hur många J har......just det NOLL, inga, nada hur orättvist är inte det??

Idag har J och jag gått staden runt och delat ut inbjudningskort till de som bor här i stan till dopet och även kollat in kyrkan (som även är en av de nyaste kyrkorna i landet och en fyr). Blev många trevliga stopp på vägen hos vänner och bekanta även om inte alla var hemma så klart.

Passade även på att skämma bort Sonja lite med att ge henne en leksaks sulky som vi hitta på ica för 109 kr. Hon hadde börjat på att gå riktigt bra ute även om det inte är lika bra som inne (hon kryper inte alls nu längre stora tjejen!) men hon stod på näsan när hon var ute på gården med farmor och faster (går ju så sjukt fort) och skrapade upp ansikte så nu backade hon lite o vägrar gå ute men kommer igen om någon vecka säkert så vi tänkte ett en sån sulky var perfekt lätt att ta med om vi är ute och ger henne lite trygghet sen har hon ju sen gå vagn med men den går ju inte fälla ihop. Vi ska till Laholm på torsdag så blir perfekt att ha med den åt henne då den tar ju ingen plats hopfälld alls. Tyvärr fick jag frångå mina principer och köpa en hello kitty mönstrad då det bara fanns dem och känns inte motiverat att åka in till nyköping och leta bara för att det var fel mönster.....nä någon måtta för det vara och lite med katten gör väl inget så länge det inte går till överdrift bara.





 

I morgon blir det lungt i alla fall lovade J idag att jag skulle gå och simma imorgon men såg nu att det var stängt typiskt!! Simhallen öppna inte förens 7/8 igen och då jobbar jag ju säkert men kan ju gå innan eller efter jobbet nu när J är hemma i alla fall. Annars blir det gym på mån men det vet jag inte om jag vågar så otränad som jag är!

1 månad och 11 dagar

Så länge har kajsa varit hos oss nu :)
Idag skulle vi till BVC med henne och nu väger hon 3,9 nästan 4 kg ! Så fort det har gått! Sen var hon 54 cm lång så det är ju ingen stor tjej vi har liten nätt och så otroligt underbar precis som stora syster :)

Igår när vi åt mat var klockan runt 16.30 vid 17 tiden hade vi en så trött tjej att hon bara fick i sig några få bitar plättar efter ärtsoppan då  hon satt och somnade vid matbordet skruttan hon vaknade varken när jag bytte blöja på henne eller la henne för natten men o andra sidan vaknade hon vid 5 som tur var hon nöjd med att ligga o mysa i sin säng till 6.30 då hon ville upp.

Men det märks att Kajsa börjat öka i vikt för hon sover mycket bätte i natt vaknade hon bara vid 5 och så åt hon och fick ny blöja sen var hon nöjd till klockan var 9 då ville hon upp. 

Jag har försökt att ha kameran med lite mera de senaste dagarna även om vi har inte gjort nått speciellt men bjuder på lite bilder :)


 titt ut!

 Mys i soffan med en nicke nyfiken tablett ask ( finns i 3 smaker russin/aprikos, russin/äpple och bara russin)

 snuttan med sitt vackra hår



 Sonja gör som sin vanna trogen, hon ÄLSKAR kuddar och bäst är att leka med dem på golvet så hon snor alla hon kommer över :)

 SÅ här roligt är det att leka med kuddar när jag ätit frukost!!

 men mamma då!! Der är inte bara kuddar vår tjej lägger beslad på durkslag och likande hamnar lite överallt.......

 Titt ut är en popis lek just nu, hon lägger filten över sitt eget huvud sen ska vi säga till ut när hon tar av den men bäst är nog när vi gör det trots allt :)

 hahha morgon mys




 mina små prinsessor så fina så


 syskon kärlek :) Sonja försöker ge Kajsa nappen hon är så go den bästa stora systern man kan ha :)


 

 att hon sen tog nappen är ju en annan femma ;)

 i bilen man ser nästan inte kajs i hennes stol


 min lilla docka 

 mormor gosar med sina 2 små barnbarn på midsommar afton


 tuffaste bruden i stan :)

 sötisarna

 inte lätt att fota ett barn i full rulle det var ju roligt med tunnlen på öf


Här har busungen haft ut många av mammas värmeljus och leker med dem


 så härlig bild!

 Katt jakt på hög nivå!!






Med detta lämnar jag er för en liten stund. 

Kanske uppdaterar i morgon men vi får se Jonas mamma och syster (Sonjas faster o gudmor) kommer hit i morgon tis och åker hem på fredag sen kommer favorit farbror med hit på torsdag så det blir några trevliga dagar framöver här hemma :) Och nästa vecka åker vi ner till Lahom tors-sön för mamma o pappa firar 35 år som gifta på söndag så vi ska ut och äta och ha det gott, sen firar ju Jonas och jag 2 år som gift dagen efter dem ! Va fort 2 år går förra året firade vi dopet av Sonja på vår dag men i år blir det en god middag (3 rätters hemma) där vi bara myser för sen börjar ju jag jobba rätt snart efter det får veta exakt datum någon gång under första veckan i aug. 



 

Det puttrar på spisen

Det är 35 grader ute på vår innergård/trädgård men den är så "instängd" Har ju vårt + grannens hus på var sida sen är det föråd o uterum och ett högt staket med grind i så det blåser inte direkt mycket där + att solen ligger rätt på hela dagen.  Enligt smhi ska det va 18 grader......

SÅ det känns lite märkligt att stå i köket (har varit ute fram till nu kl är 15) och laga mat för fullt. Just nu går musiken på datorn för fullt (kärlekssånger till ett barn vol 1 och 2) vissa av sångerna får en att vilja gråta en svätt då de är så vackra. På sipsen puttrar en ärtsoppa för fullt så det känns mer som en höst dag än sommar just nu om jag bara låter bli att se ut. Men blev så sugen på ärtsoppa och plättar så det fick bli det har aldrig lagat min egen ärtsoppa innan så det här är ett stort expriment men tror det ser bra ut.......svårt o veta när man inte gjort det innan men går ju äta sig mätt på plättar annars annars har vi gång avstånd till en pizzeria :)

Jonas och Sonja är ute och åker bobycar hon älskar verkligen den nu så det är en glädje att bara stå och se på när far och dotter leker det är kärlek som värmer i hjärtat!

Kajsa har haft några kämpiga dagar eller snarare lite mer än en vecka och jag börjar ärligt oroa mig för att det kanske är kolik. Hon verkar nämligen få rätt kämpigt med magen samtidigt som hon skriker och är otröstlig det enda som ger henne någon ro är att vara i famen och helst ska man vara i rörelse hela tiden med.

Så våra dagar ser ut ungefär så här nu:
Kajsa vaknar runt 2 ( i bland inte var natt), oftast vaknar hon bara vid 3-4 tiden sen sover hon till 7-8
Sonja vaknar runt 7 och vill upp så vid 8 senast 9 brukar vi vara uppe hela familjen.
Lek på förmiddagen för Sonja (inne, ute på någon lekplats eller trädgården eller öppna fsk beroende på väder) Kajsa sover oftast mycket här
OM sonja sover middag är det mellan 11-13 oftast men långt från var dag hon sover
Lunch vid 13
Sen tar vi ett lek pass igen fram till att det ska fixas mat här brukar det bli lite kämpigare då kajsa med brukar vara vaken och vill upp. Så en spindel får man vara igen eller göra mat man kan göra fort eller förbereda när det är lungt på fm då Sonja är duktig på att leka själv (fungerar bättre på fm).
Middag brukar vi äta runt 16-17 ungefär här brukar Kajsa bestämma sig för att det är i famnen hon ska vara eller så blir hon så olycklig så och bara skriker va vi än gör, snuttan. Så vissa dagar är det att äta i omgångar men det går ju i alla fall.......
Vid 18 brukar vi bada barnen och sen en saga för Sonja om hon är på humör och i säng med henne.
Efter det är det att ta hand om Kajsa som i stort sett var dag skriker och är ledsen vid den här tiden på dagen (de som hon inte gör det är lätt räknade på en hand). Så det är att stå/gå runt och vagga från det att S sover till att klockan är runt 21 innan vi kan lägga kajsa då hon kommit så till ro. Ibland går det att sitta med henne på armen och hon är lugn bara hon får va där med men hon skriker ju nästan va vi gör under perioder hela kvällen så jag hoppas verkligen det vänder snart, ska höra med bvc i morgon.....

Just nu är jag evigt tacksam att vi är hemma båda två så vi kan bytas av, sen kan jag bara hoppas detta har vänt tills att jag blir ensam med dem. Eller blir ju troligtvis det det är ju bara om J för jobb ganska nära som vi kan hjälpas åt men den chansen är ju typ minimal......lär ju bli MINST 1 tim resväg......

Men jag återkommer i morgon och uppdataterar om jag hinner och kan!

Hallå enerrgin var är du???

På allvar det här börjar bli riktigt jobbigt nu att känna mig som att jag skulle gå i sömen oavsett om jag sover mycket eller lite. Tror jag måste börja med rosenrot snart, eller har någon nått annat tips på som ger energi så tar jag gärna mot dem!

Jonas och jag delar ju verkligen lika på allt med barnen här hemma nu. Lika många gånger upp på natten eller tidigt på morgonen så kan ju inte skylla alls på det, inte heller att jag inte kan sova på
dagen för det skulle jag få om jag ville men är ju alltid nått att göra då tycker jag eller så fasntar jag vid datorn.

När jag vaknade idag kände jag att jag verkligen ville göra nått ville till IKEA had sett en bakform jag ville ha.
Så efter att jag hade ett slagsmål som vanligt med Sonja vid frukosten, nå inte fullt så illa men hon vägrar äta i sin stol (bara ffrukosten alla andra mål går bra) så fick hon äta sin macka sittande på golvet då äter hon. Så väckte jag J flörtade lite sött och fick med mig honom så vi åkte ner. Sonja vägrade sitta i vagnen så det var bebis jakt på hög nivå (känns fel att kalla henne bebis nu när hon går så bra). I restaurangen så fick hon köttbullar och potatis vilket var mums även om jag gjort missen att sätta på henne vita byxor så de var röda av lingon sylt sen.........

Annars fick vi med oss allt vi skulle, det blev bara en extra grej utöver listan o det var en tillbringare. Det blev servetter, 4 kuddfodral (som hette kaja rand hihi) var tvungen att få sofforna mer enhetliga har 5 små kuddar i dem och alla var olika färg så nu är alla lika utom en som är vit virkad passa bra i alla fall. Sen blev det lakan och påslakan till barnens sängar (katterna har haft sönder ett lakan + att vi bara hade 3 uppsättningar inte så bra om båda behöver byta samam dag/natt). Sen fick Sonja en mjuk fotboll men det viktigaste var bakformen som jag ville ha och naturligtvis så var den slut just då blääää ville ha en som var 20x20 men det närmaste var 25x 37 cm så jag tog den får dubbla satsen eller nått prövar mig fram. Så köper jag den jag vill ha nästa gång den är ur deras ordinarie sortiment så den borde ju vara kvar men surt att den var slut!!! :( Jag kollade endå igår men på eftermiddagen iofs.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00151678

 
har föresten bokat datum för dop nu blir i september, ska kolla lite på inbjudningar nu tänkte jag om jag ska fixa dem själv som till Sonja (men tvivlar på att jag har den tiden som det tog.......) eller beställa men ska försöka få ut dem snart i alla fall så att alla som är inblandade vet om när det är och kan försöka ordna så att de kanske kan komma hit då. Nu bor vi ju lite bättre så tillvida att bådas släkter kan komma över dagen eller  i alla fall så slipper de åka så långt denna gång, 4 tim från laholm och 3,5-4 från Söderhamn.

Men nu ska jag börja fixa med det så ha en skön kväll alla!! I morgon kommer en gammal kär vän på besök längtar så :)




Banoffee pie

Gjorde den här pajen till en grill kväll i lördags, och det blev jätte gott!!

6-8 personer

Ingredienser

200 g  ca 15 st digestivekex
100 g smör
2 burkar kondenserad mjölk
3-4 bananer
2 ½ - 3  dl vispgrädde
25 g choklad, mörk

Det står 2 brukar kondenserad mjölk, men det är utmärkt med 1 burk! Jag hade dock 2 st 


Gör så här


1)  Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en stor kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det). Så koka 2 tim för en lös kola och 3 tim för en lite hårdare (lös passar ju tex över glass)

2) smält smöret och smula kexen fint och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform med löstagbarkant.

3) Ställ kallt tills tofféen är färdig.

4) Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten
OBS öppna inte innan den är helt sval den kan explodera annars!!
 
http://fridasmat.wordpress.com/2011/06/20/dulce-de-leche/

5) Bred ut tofféen över pajskalet.

6) Skiva bananerna och lägg ovanpå.

7)Vispa grädden och bred över och strö till sist flisad/riven choklad överst.



Om man vill kan man koka flera burkar med mjölk och ha tills nästa gång, då slipper man det momentet. När dessa är färdigkokta så är det kola i burkarna.

Om man vill vara lite busig kan man ha kanel i digestivekexen.

Ett alternativ jag hittade som förslag på nätet för variation var att byta ut bananen mot hallon och chokladen med daim ( men inte några mått tyvärr så kännslan får komma fram där) Ska pröva denna variant nästa gång gäster väntas :)

Pajen kan göras färdig dagen innan utan problem den blir inte dålig.



Banoffee pie         Banoffee pie Bilder lånade från matklubben


Detta recept måste ni testa!!


Hallonpannacotta paj

En cheesecake-liknande efterrätt som ser ut och smakar lyxigt, men är enkel att fixa. Tänk på att pajen behöver 3 timmar i kylskåpet!


Hallonpannacottapaj

Pajdeg
12 st 
75 gram 

Fyllning
3 st 
3 dl 
1 dl 
250 gram 
200 gram 

Tillagning

8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.


Receptet kommer från boken ”Sommarens söta”, Bonnier Fakta
Recept: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

(
http://www.tasteline.com/recept/Hallonpannacottapaj )


Ett tips från mig är att pajen blir jätte god bara med hallon, men för variation kan man lätt byta hallon mot blåbär eller 50/50 med blåbär/hallon eller jordgubbar.

ZzZzZ

Jag har känt mig glalet trött nu i flera dagar hur länge jag än sover är det inte nog.
När jag har Sonja på mogonen så blir det ju upp runt 7 tiden så dår är det mest segt innan man kommer igång och sen på kvällen, eftersom kvällen är den tid J och har utan barn så blir det gärna lite sent i säng med runt 22. Har jag Kajsa så blir det ju upp vid 3-4 och 6-7 men då går det ju lägga sig igen och sova till 9-10 men inte alla dagar det passar.

Har sagt nu nästan varje dag att jag ska sova middag när Sonja gör det (Kajsa brukar sova då med) men gör det ju aldrig. Kan nog räkna på en hande de gånger jag sovit middag sen Sonja föddes, även om tanken oftast finns så är det ju så mycket annat som måste göras. Idag tvingade J i alla fall mig i säng vid 12 tiden trodde inte jag skulle somna till så ni kan ju tänka er min förvåning när jag vaknade 15.00 !! Visserligen skönt men kännde mig halvt groggy en bra stund efter först nu efter att vi ätit vid 17 (grillad ytterfille, grillade champinjoner och pakrika med kokt potatis och bea mumsigt) som jag känner igen mig själv, så vet inte om det gjorde mer skada än nytta att sova. Nästa gång blir det att sätta larmet på max 1 timme i alla fall!

I morgon så ska vi grilla med några nära vänner Jessica och hennes goa broder Daniel ska bli jätte mysigt och ser verkligen fram mot det!!
Jag lovade att ta med en efterrätt och funderade både länge o väl innan jag (som vanligt) bestämde mig för att göra nått jag inte testat innan. Men får skylla lite på J som för någon dag sen kom och frågade om man kan göra paj på banan. Den tanken fastade hos mig så var ju tvungen att undesöka det och hittade ett recept på baboffee pie (eller hitta många olika men valde ett av alla de var ganska lika, verkar ju va en popis paj). Så just nu kokar den kondenserade mjölken för fullt (ska koka 3 timmar minst) tog den största grytan vi har (10L) för burkarna måste ju va täkta av vatten hela tiden annars exploderar de!

Ska bli spännande att testa det här för det verkade vara riktigt gott och farligt sött. Kommer lägga ut receptet om det blev lyckat. Ska även lägga ut ett på en hallonpannacotta paj som blev riktigt lyckad enligt de som fick smaka (vår bvc sköterska ville ha receptet tom).

Trevlig helg alla!!






1 månad

kl 07.19 för en månad sen ja då blev vi 4 i familjen, tänk vad sjukt fort den här månaden har gått!! Fattar det inte alls det känns ju som att vi bara varit hemma nån vecka.

Men nu har vi börjat landa i livet, vi har börjat få in nya rutiner (även om alla med småbarn vet att det går någon vecka sen får man införa nya rutiner).

Just nu har vi löst mycket då vi är hemma båda med att jag tex tar kajsa 2 nätter och sen sonja 2 nätter och så vidare så byter vi så men på dagarna då delar vi lika eller utifrån den förutsättning som är då, tex om någon av oss lagar mat så tar ju den andra båda barnen osv.

Kajsa är en väldigt vaken liten tjej som vi båda får en kännsla med att hon kommer bli en nyfiken liten dam så tror vi kommer få händerna fulla! Hon är otroligt lugn och snäll inga bekymmer alls hon följer med på det vi gör och blev inte alls det barn som alla skrämmt upp mig skulle komma. Fick höra innan hon kom att barn nr 2 ofta blir vildare och skrikiare än ettan men än har vi inte märkt skillnad så de är ganska lika om man jämför hur sonja var när hon va så liten med.

De sover väldigt bra båda med, Kajsa sover 21-22 - 03-04 och sen till runt 7 då vi går upp
och Sonja sover 18-7-8 (men har vaknat 6 nu några dagar så blir nog att vi lägger henne 19 idag)

Men är så otroligt lycklig över mina 2 underbara tjejer, tänk att ett hjärta rymmer så mycket kärlek!!
Fick igår höra att man inte blir en faamilj förens man fått 2 barn, det ligger nått litet i det. Jag tycker inte att den stora skilladen var att få ett barn det var en större skillnad i livet när vi nu fick vårt andra. Det kräver mycket mera av en som förälder än med "bara" ett barn att ha fokus på och nu ligger ju kajsa bara stilla, hur blir det inte då när hon börjar krypa runt?



Nu blir det frukost och sen promis ner till stan och bvc och öppna förskolan en liten stund ska ju bli fin väder men måste hämta ett gipsavtryck vi gjort av kajsas hand och fot :) (Sonja har med ett som vi gjort där men då va hon 3 mån)

Arbetslös

Jag var idag och skrev på pappren om uppsägningen vilket kändes bra, men konstigt då jag ju bara jobbade heltid några få månader sen halvtid och sen sjukskriven helt nästan direkt. 

När jag skulle köra hem insåg jag en sak, nämligen att jag kommer vara arbetslös i några dagar/någon vecka. Min anstälning på förskolan i nyköping räcker till 30/7 och jag och nya rektorn kom överens om att höras någon av de första dagarna i augusti om när jag ska börja. Detta pga av att jag inte vist om min fd rektor ville släppa mig innan uppsägningstiden gått eller ej. Nu gick det bra men när jag fick veta det hade den nya rektorn redan gått på semester så kommer bli ett litet glapp där.

Ska ringa försäkringskassan i morgon och höra vad som gäller, för det känns ju urbota dumt att behöva gå till arbetsförmedlingen när jag har ett jobb som väntar på mig, men vill ju inte att min SIG ska sänkas dirket, blir det nått fel där så nollar de ju den om jag fattat rätt.......Så bäst att kolla upp allt noga innan men kommer ju vara föräldraledig fram till att jag börjar jobba i alla fall.

Senaste tiden

Har det varit fullt upp, med ja.....livet i allmänhet bara att hitta en balans igen med 2 barn och att få allt att flyta på.
Nu har vi ju den turen/lyxen att båda är hemma visserligen med vissa uppofringar (blir ju en sämre ekonomi) men det är det värt! Hade jag inte haft J hemma nu hade det varit MYCKET tuffare och jag vet inte om/hur jag hade orkat då. Att ha tvillingar tror jag i det här läget hade varit lättare då är de ju på samma nivå, våra är ju så små men har olika behov av oss just nu på sätt och vis.

Sonja utvecklas för fullt just nu och är därför ett riktigt grinmonster + tänder på det mindre roligt.....Men ska inte klaga hon är en underbar liten tjeja som är full med bus och jag älskar när hon ler ungen kan verkligen konsten att le med sina ögon och hon smälter många hjärtan på så vis.

Hon har börjar gå mer och mer nu och idag när jag tog ut henne ur bilen så gick hon med skor på (inte helt lätt jämt) från vår parkering och in till huset (trappan) vilket är ca 50 m !! Så stolt över henne nu höll hon visserligen i min hand men det hade hon inte behövt den var mest som lite trygghet. Min snutta hon har börjat tala mer och mer även om det mesta heter dä/där så kan hon säga mamma, pappa, tatt (katt), ta (tack),bu hmm tror det är allt hon säger nått som låter som Kajsa med men ändå inte så vet inte är nog önsketänk =)

Hon tar fortfarande Kajsas napp och har nu börjat "smaka" på den men spottar ut den direkt igen så hon verkar inte ha nått jätte intresse av nappen. Inte kajsa heller hon tar nästan bara nappen om hon är hungrig eller råkar somna med den i munnen så den hänger mest vid sidan i ett band.

Tänkte lägga in bilder från senaste tiden:

  liten i vaggan <3

 Farfar hjälper Sonja bygga ihop hennes födelsedags present nått som var mycket spännande!!

 hans andra present en fin stol som kommer passa perfekt i barnrummet

 Lakrits visar än en gång att han tycker om små barn och tyr sig till Kajsa med, han höll sig ju nära S första tiden med och lämnar fortfarande nästan inte hennes sida om hon är sjuk.

 älsklingen och jag badar ihop, jätte roligt att skvätta ihop med och på mamma!!

 vår pool, bra men nästa år blir det nog nått mer ordentligt om jag får bestämma.....


 Så underbar

 syskon kärlek <3

 Kajsa i vagen här ligger håret ner tro det eller ej ;-) Annars ser hon alltid ut som nått skrämt henne sötnosen

 Sonja kollar till Kajsa i vagen när vi hade tid för Kajsa som nu väger 3300 g vet inte om jag sagt det? Så hon tar sig vårt pyre

 så här kul är det på öppna förskolan när vi väntade på bvc (samma lokaler)

 bus ungen =)

 Sonja badar med en vän i hennes plask pool mys även om hon fick en och annan smäll men det tog hon med ro.

 kärlek, mammas lilla igelkott



Lite bilder från de senaste veckorna här blev en hel del men så som jag är kommer alla bilder på en gång eller inte alls :)