Hungrig som en varg

hmmmmm
min kropp försöker nog äta i fatt sig för jag är hungrig JÄMT och då menar jag verkligen jämt. Jag har små ätit mellan alla måltider och då har jag ändå ätit frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat som jag ska. måste nog på nått sätt lyckas klämma in fler mellanmål vad man då ska hitta på bara är den stora frågan.....

Är själv i helgen och nu klättrar jag på väggarna här ! Det är UR trist, men i morgon bara ska jag ut och gå så är det med det och sen ska jag som jag har gjort idag läsa läsa läsa ! Har slukat flera böcker nu igår och idag. Min räddning från att bli galen av att vara sysslolös. Men det är jätte skönt och otroligt avkopplande så här mycket har jag inte läst i ett svep sen mellanstadiet/början på högstadiet tror jag och jag minns nu varför jag älskade att läsa så mycket då. Man borde verkligen ta sig den tiden oftare. Jag måste bli bättre på det, det kommer jag tjäna på i längden en lugn livsstil = ett bra/rik liv och ett liv med tid.

Jag har nu gått igenom listan med de som ska skriva examensarbeten själva då jag inte litar på min egen förmåga att klara en C-uppsats själv......
Men ingen vill skriva med mej eller alla vill skriva själva om det är möjligt, och det är ju det så......
ja ja det hade varit skönt men nu kan jag samtidigt skriva om nått som verkligen intresserar mej, och ett stort plus jag kan åka hem och använda mej av min mammas stora kontakt när inom ämnet hörsel kommer inte använda mamma men hon vet ju vilka jag ska prata med. Vilket ökar möjligheterna att de personer jag vill prata med ställer upp. Mamma berätta att ryktet om min uppsats redan spridit sig bland hennes kollegor både i skåne och halland och att många har hört av sig och visat intresse för uppsatsen vilket är jätte kul. Bara en sån sak gör ju att det känns kul att börja skriva den här uppsatsen. 
Jag kommer nog svära över den längre fram men ämnet är rätt och relevant och det intresserar mej verkligen. Kan bero på att frågor om hörsel alltid varit ett ämne nära tillhands hemma under min uppväxt.
Vist det kommer bli tufft men om jag bara gör mitt bästa och lyssnar på handledaren och på de råd jag får på opponeringen sen så..... och jag har ju sommaren på mej att börja läsa vilket är min plan så kan jag börja skriva snabbare. Som sagt det är bara mitt väldigt låga självförtroendei den här frågan som gör mej osäker och rädd. Men när jag klarat av det här blir jag mer säker på min egen förmåga och då kommer jag växa som människa.
Bara att hoppas att alla kloka personer som kan hjälpa till med uppsatsen hjälper till när det behövs, för det kommer behövas som karro ( självklart hjälper jag dej med) , AnnaMaria, Jonas, Mamma, handledaren och vilka mer det nu kan finnas ursäkta om jag glömt nån nu inte meningen i så fall.
ja vi får se var det slutar, säkert med en färdig uppsats är nog mest nu innan jag kommit igång och skriva med.

En sak är säker i alla fall det ska bli skönt att åka hem till Laholm nu och bli ompysslad av mamma och pappa det behövs. Jag vill bara vara inga krav eller måsten bara vara och njuta av livet. 

Så mamsen när jag kommer vet du vad som gäller många goda GT drinkar och Margaritas och en massa yatzy, grillat och stranden  hela dagarna hur låter det *ler* 

tack alla ni som älskar mej för att ni finns.  


    

Livet med en lärare......

Vet ni vad jag har gjort för slutsats?

Jo det är inte lätt att vara make/sambo/partner/pojkvän till en lärarkandidat eller lärare överhuvudtaget. Jonas har fått jobb på Lidl, vilket är helt underbart med tanke på att jag är sjukskriven. Men då är det så att han har en MASSA koder på alla varor som de säljer som han ska lära sig. Inte alla på en gång men runt 30 st var viktiga att han kan ha hyfsad koll på så jag har förhört honom några kvällar. Men igår kom jag på den ljusa iden för att han lättare ska kunna plugga på koderna själv så skrev jag upp alla på små kort med svaret på baksidan, enkelt och lätt och inget man gör om man inte har viss pedagog utbildning =)

Vet inte hur mycket han kommer att använda dem men med tanke på att det tog mer än 2 timmar att skriva alla ( skrev även de som han måste lära sig senare) så är det bäst för honom hehe

Va ganska kul för mej med att känna mej riktigt pedagogisk och smart även om det var en lite grej.

 

Jag är själv hela helgen, Jonas är och tävlar i Mora, så om någon känner att der har tid över och vill titta förbi så kom! Jag har ändå inget för mej just nu eftersom jag ska hålla mej lugn enligt doktorn. Så kom och underhåll mej eller bara snacka skit, det är jag en mästare på =)

 

Längtar efter Jonas nu och jag längtar så mycket efter min familj att det gör ont vill vara hemma i Laholm nu och att allt är som vanligt. Att alla mår bra och att jag var frisk?..

Man kan ju alltid drömma?.kommer ju snart hem troligtvis.

 Ha en skön helg alla glada !

JAG ÄR FRI !

Då får vi se om bloggen vill som jag vill idag då.

 

Nu är jag officiellt utskriven från det sjuka huset (sjukhuset) och det är jätte skönt. Mamma har varit här några dagar hon åker hem på måndag och det är med blandade känslor för även om Jonas är ett enormt stort stöd så är mamma och pappa just mamma och pappa och det som de gör är ändå speciellt. Men samtidigt så har de totalt varit hos oss nu snart 3 veckor och det tar på oss alla speciellt Jonas och tror vi behöver vara själva nu, blir jag sämre kan de ju alltid komma hit igen. Pappa har en väldigt förstående chef så det är skönt.

 

Mamma fyllde 54 år den 14/5-07 så då gick vi ut och åt, men pga av att jag är så känslig fick vi välja en tid då det inte va så mycket folk, det va 3-4 bord till upptagna bara.

Sen gick vi upp till ICA söder och köpte med oss Ben & Jerry´s glass hem 3 burkar det va ju faktiskt mammas födelsedag heheh

Det va första gången mamma och Jonas prövade den glassen och de är nog lika fast som jag =)

Prövade en ny smak med Caramel Chew Chew som är en kolagräddglass och kolabitar med kakaoöverdrag mums !! Den var lika god som Peace of cake som är en gräddglass med smak av jordgubbscheesecake med jordgubbar och kakrippel.

 De är farligt goda =) Nu ska jag  fundera över nått att göra är själv en liten stund i alla fall. Jonas åker på tävling och mamma är ute och går.  

Hoppas jag kan få komma ut bland folk snart igen. Föresten har klippt av mej håret har en page frisyr nu som jag älskar ska försöka lägga ut en blid med har även tonat håret och det är så skönt det va precis vad mitt hår behövde det va nått grymt slitet av sjukdomen bara jag tog på det fick jag massor i handen lite otäckt. Men nu kan jag bara fixa till det lite så är det klart sen underbart, me love it =)

 Trevlig helg alla !

dum blogg

inlägget om sjukhuset ser lite knepigt ut men det är blogg sidans fel, men hoppas går bra att läsa ändå. 

Kan även passa på att nämna att vi har en Katt vi måste bli av med, om det finns möjlighet för er att ta henne helt vore det bra annars skulle ni göra mej en stor tjänst genom att ta hand om henne de närmaste två veckorna. För hittar vi inget hem tar jonas syster henne men hon kan inte ta henne fören om två veckor pga av att hon och hennes mamma ska åka utomlands en vecka och hon ska flytta. 


Maja har jag sålt och de kommer och hämtar henne i morgon på förmidagen mellan 11-12 det känns jätte trist att båda djuren kommer försvinna men de kan göra mej jätte sjuk och varför ska vi då chansa?
Men det komer kännas jätte tomt här nu men får tänka att det bara är tillfäligt.

Maja och Clawdia kommer nog inte tillbaka igen men nya djur kan vi ha om nått år. Kotte vet jag inte om jag vill ha igen och katt, kanin och liknade djur är fortfarande direkt farliga för mej och kommer alltid vara.

Så nu har vi en bra anledning att skaffa hund en dag i framtiden för det går bra, inte just nu men sen det är först när mitt imunförsvar är starkt igen så är i alla falll 1 år dit. 

Ok hoppas helgen är bra för er alla !
 

Sjukhusvistelse

Nu har jag inte bloggat på länge, jag har varit väldigt sjuk, och är fortfarande det. Jag har legat på sjukhus sen den första maj och är fortfarande inskriven på sjukhuset. De har testat mej på alla möjliga sätt de kan komma på, benmärgsprov, MASSOR med blodprover, CT röntgen och en hel del andra prover. Jag känner mej som en levande nåldyna med en massa blåmärken efter allt men nu är det över i alla fall nästan.

Jag är fortfarande inskriven på sjukhuset men får vara hemma den största delen av tiden nu. Jag kan fortfarande inte äta normalt med det går framåt och varje dag gör jag framsteg även om jag fortfarande har väldigt ont i munnen så är det inget mot hur det var för en månad sen.
 På sjukhuset har de gett mej massor dropp med närring och näringsdrycker. De har kämpat hårt med min vikt vägde bara 41 kg när jag kom in nu väger jag i alla fall 44-45 kg så går ju åt rätt håll om inte nått. Efter allt jag gått igenom så har i alla fall läkarna hittat felet nu och det handlar en medfödd immunförsvar sjukdom som kommer innebära livslång medicinering men med den kommer jag leva normalt resten av mitt liv så det hade ju kunnat sluta så mycket värre. Läkarna var övertygade att det var blodcancer och mamma och pappa och släkt och vänner planerade min begravning. Det säger nått om hur sjuk jag var, om inte pappa fått mej till akuten när han gjorde insåg jag idag att då hade jag dött. Låter överdrivet men det är sant det var bara en tidsfråga innan jag drabbats av en alvarig infektion och den hade jag inte haft försvar mot så sjuk var jag. Jag börjar inse nu att jag var mycket sjukare än vad jag tyckte och tycker, alla som sett mej när jag var sjuk är chokade över det och jag kan inte riktigt ta till mej deras reaktion. Jag tycker att men så illa var det väl inte. Men som sagt nu börjar det gå upp för mej hur sjuk jag var och är! Jag har ett så lågt immunförsvar att läkarna inte förstår hur jag kan stå upp överhuvudtaget och därför får jag inte utsättas för några risker att bli sjuk och får bara vara ute i friska luften och hemma i lägenheten. Jag måste vara extremt försiktig med vem jag träffar och var, inte kul alls. Får inte gå till skolan eller nått, jag kommer inte ens få jobba i sommar utan måste vara sjukskriven. 

Läkarna på sjukhuset är imponerade av mej =)    Min styrka att tackla alla motgångar som varit nu, men jag har pappa, mamma och Jonas att tacka för det med. Deras stöd har varit ovärderligt. Men de sa att det var sällan de hade sett ett sånt stort anhörigstöd innan så de var imponerade av det. Även om de oroade sig lite för att jag inte fick vila.

Men nu är det bra skönt att vara hemma och sova i MIN säng =) slippa all sjukhusmat ok skönt att slippa laga nån mat men har ätit soppor och fisk i den grad att det kommer dröja länge länge länge innan att jag ens tänker tanken att laga nått med det igen. Urs......men det behövdes för att få igång mej igen det va bara så.

 Just nu är det många tankar som far i huvudet kring varför jag fått det här, det är medfött men ändå. Medicineringen kommer att bli tuff, hur ska jag fixa det? Hur går det med ekonomin i höst om jag blir sjukskriven hela sommaren? Varför har minna vänner reagerat som de gjort, vissa vänners reaktion har varit direkt sårande. Deras beteende har varit konstigt de känns de dragit sig undan under den tid då jag behövt dem som mest. Nu när medicinerna sätter in kommer nästa tuffa period hoppas verkligen att de finns där då?? 

Nu orkar jag inte skriva mer om sjukhus och allt vad det innebär, så grymt trött på er nu som ni förstår. Men kan säga det med börjar med medicinen på tisdag så från då kommer jag nog inte vara den Emma ni är vana vid ett bra tag framöver ( nån månad) så att ni vet.

 Kan ju berätta att vi vara på The original Abba orchestra kvällen innan pappa kom med Jonas familj och släkt och det var jätte roligt, artisterna gjorde ett jätte bra jobb. Jag var mycket imponerad av dem. Sprang även in i Marie Fredriksson. Men det fatta jag inte först, hon råkade gå rakt in i mej och bad om ursäkt och då tänkte jag att men ! det där va ju Marie Fredriksson eller?.. om hon är här borde hon inte sjunga då?? Hon kanske bara var väldigt lik eller nått. Men då kon Jonas från samma håll som Marie och sa att han trott han sett henne innan jag han säga nått. Dagen efter kollande jag på en CD med henne och det VAR hon =)Fast i och för sig så har jag redan sett henne och per många gånger på torget i Halmstad och i deras trädgårdar. Japp du läste rätt jag har legat och krypigt i Per Gessles trädgård när jag var mindre en vän till mej bodde granne med honom. Vet inte hur mycket det är att skryta om men men det gör jag ändå =P