mamma Fagerholms havreflarnstårta

Den här tårtan är det bara inte födelsedag utan vi har ätit den i flera år på vår födelsedag (har en tvilling som ni vet) och hela släkten tycker om det allt går nästan jämt åt hur mycket mamma än gör. Den är grymt god, och nått man inte dör berätta för gästerna är att den oftast är ännu godare dagen efter så gör mycket så du får rester, det är mitt tips =) Men den här tårtan är lika enkel som god.

Ingredienser:

  • socker
  • havregryn
  • vetemjöl
  • bakpulver
  • vaniljsocker
  • grädde
  • sirap
  • smält smör

2 bottar eller 3 små ( räcker till 5-6 personer)

Blanda samman de torra ingredienserna
2 dl socker, 2 dl havregryn, 2 dl vetemjöl, ½ tsk bakpulver,  3/4 msk ( lite mindre än 1 msk)  vaniljsocker.

Blanda sen i 
½ dl grädde går även bra med mellangrädde för ett mer fettsnålt alternativ
½ dl sirap ( ljus)
1½ dl smält smör

Grädda i 175 grader i 10 minuter + - någon minut tills botten fått fin färg

När bottnarna svalnat vispa grädde ( eller vanilj visp om du föredrar det) och bred mellan lagren inte på det som är på toppen.

Bottnarna kan förberedas 1-2 dagar innan servering bara man har bakplåtspapper eller liknande mellan dem under tiden de ligger svalt och har nått som plastfolie runt sig.

vid stor tårta gör då dubbelsats och ha 4 bottnar.

vid större kalas gör 2 ½ sats det räcker till 20 personer. 

Håll till godo men skyll inte på mej om ni blir beroende av denna tårta för det är lätt hänt =)


Kommentarer
Postat av: Karro

Kan knappt vänta! Den är supergod den där tårtan!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback