Snart husägare ??!!

Jonas och jag har länge lekt med tanken på hus vilket känns otroligt lockande just nu. Speciellt med tanke på allt som komma skall. Ska erkänna att det nog är jag som mest varit tveksam över om det var realistiskt att ge sig på och om vi ens hade förutsättningarna för att få ta ett lån av den summan som ett hus kräver.

Efter att ha räknat på det hela och jämföra med de utgifter vi har idag så är det inte några större skillnader utan det borde vi klara av bra även om räntan går upp och likande.

Så nu har vi kollat på några olika hus så får vi se om det kan vara något av dessa hus som blir vårt en dag.
Har även ansökt om lånelöfte och väntar på svar om det, men ska gå ner på banken i veckan och höra mig för mera exakt annars kollar vi bara med nästa bank så kommer nog lösa sig bra. Våra föräldrar ställer ju upp som borgenärer om det skulle krävas med, det hjälper ju en hel del med.  Men det känns som ett helt realistiskt mål att klara av ekonomiskt vilket känns underbart att veta att det skulle gå.

Husen vi kollat på ligger i nyköpingsområdet vilket ju med innebär att jag kan arbeta kvar på Helenelund även om det blir en del pendling så skulle det fungera för oss så det är ju med en avgörande faktor helt klart.

Det är relativt likande hus vi kollat på men vi har en klar favorit:
http://www.hemnet.se/beskrivning/619571?r=3 

Detta huset har i stort sett allt vi vill ha och nästan inget att fixa på det. Men lite dyrare uppvärming än övriga även om det inte är så farligt stor skillnad. Har mailat säljaren (skulle ha ringt men eftersom det är helg så) och hoppas att han återkommer snarast om tid för visning av huset.

De andra husen är dessa:

http://www.hemnet.se/beskrivning/626852?r=3 

På detta hus är det lite små saker att fixa, trappräcke inte så barnsäkert idag och sen riva ut ett köksskåp så vi får hel kyl och frys (ska kolla på det i morgon)

http://www.hemnet.se/beskrivning/629320?r=3

Favo hus nr 2 som med känns som att det i stort sätt bara är att flytta in i perfekt med trädgården och leksakerna där. Detta hus ska vi se på nästa måndag så det ska bli kul. Då borde vi ha hört av banken med och vet lite mera.

http://www.hemnet.se/beskrivning/605721?r=3 

Detta hus är ett hus som känns ok men inte så mycket mera, men kan ju bli helt annorlunda när vi varit där (när/om det nu blir aktuellt).

Vi hade ytterligare ett hus men det har vi tänkt bort mer eller mindre pga av de mindre visserligen men än dock renoveringsbehov som huset hade.

Sen kanske det inte blir något av dessa hus, kanske kommer ut något bättre eller så vill inte banken som vi vill och vi får höra vidare. Det beror ju helt på tids faktorn med mera.

Så nu är det bara att hålla tummarna och börja gå på visningar helt enkelt!!

Återkommer med hur det går!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback