våra fyrfotingar

Vi har under en längre tid kämpat med L för att få honom att äta mjukmat.
Han går och tok jamar för att han vill ha mjukmat men sen äter han inte det han fått i skålen utan vi har fått slänga massor!! Det är inte precis så att han svälter då vi har 3 skålar med hårdmat (2 olika sorter dessutom).

Men inget av våra försök har passat den lilla herren han bara slickar av gelén/såsen och går, C har ätit lite men hon är inte lika glad i mjukmat som L.

Vi har testat det mesta i affären och ena dagen har han ätit en sort med god aptit för att rata den nästa dag. Eftersom vi köper kattmat en gång i veckan (när vi veckohandlar) så har det blivit en hel del i sopporna tyvärr....
Känns ju dessutom inte försvarbart ekonomiskt att bara kasta bort en massa mat så där när han inte har ätit upp den.

Jag prenumerera på en tidning som heter Kattliv nu senast så fick jag med ett prov på en mjukmat som hette Gourmet Perle. Det brukar oftast vara hårdmat som man får med som prov de har jag inte gett våra då de gillar de sorter de får + att de är bra sorter. Men nu chansade jag och tror det eller ej men L åt upp allt på bara några minuter! 

Så det var bara att bege sig till närmaste affär och inhandla det. Visserligen är den här maten dyrare och innehåller mindre än andra portionspåsar med mat. Men jag lägger ju hellre pengarna på mat som katten äter än mat som hamnar i soppåsen!

Har haft maten hemma i 5 dagar nu och varje gång han får mat så möts jag av en tom skål har aldrig hämt innan!! Han får mat på lite nya tider med nu vet inte om det kan ha effekt på ätandet men är glad att han äter och inte bara går och gnäller men när han väl får mat bara luktar och går.

Men vi får se hur länge han vill ha den här maten annars får jag byta efter ett tag.

                                    


Kommentarer
Postat av: Anna Maria

varför ska han äta mjukmat? Det har aldrig mina gjort..

2010-04-23 @ 12:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback