Det rullar på här hemma.

Som ni vet så närmar sig vår flytt med storm steg nu strax över 30 dagar kvar nu bara. Har hela tiden tänkt att när september kommer så är det ju dags att börja packa lite smått i början för att göra det mesta de sista 2 veckorna och det är ju månadsskifta på onsdag! Hjälp nu känns det som att det gått så fort helt plötsligt men jag tror att september kommer vara en månad som kommer gå ganska fort just på grund av allt som ska göras.
På onsdag ska vi fixa det sista praktiska med banken bestämma om vi ska ha rörlig eller fast ränta, när de vill ha lagfarten och pantbreven etc, sen ska vi åka och kolla på huset igen den 10 sep med de nu äger huset (ska försöka ta lite kort utan att skämma ut mig. Annars kommer bilder senare lovar). Det ska bli roligt att se huset igen jag har MASSOR med planer för det, men det mesta ligger på framtiden tex fixa till köket (inget fel på det som är idag men det är inte 100 som jag vill ha det), bygga en annan typ av altan och ev göra ett extra rum av det som är altan idag (låter konstigt men ni kommer förstå när ni ser bilder sen).

Här är en grej jag tyckte var såååå läcker som jag drömmer om att få göra i vårt sovrum, ska kolla lite med svågern (han är snickare) om han tror det är möjligt att göra i det som ska bli vårt sovrum

 Jag tyckte denna lösning med byrån i väggen var så smart! Dessutom lite annorlunda på ett bra sätt så vi får se många faktorer som ska stämma maken ska övertalas, kostnaden för det och om det går att göra pga av tjocklek på väggen etc. Men jag drömmer vidare tills jag övertygad om att det inte går annars blir det nog något likande det här med tiden =)

Sen var vi på IKEA och efter många om och men så fick vi äntligen med oss både bord och stolar hem! 
Vi valde ett bord som heter Bjursta vi valde ekfaner då det är ljust och lite mer liv i än ett mörkt bord eller björk. 
 
Vi får ju ofta ganska många gäster på en gång så vi behöver ett stort bord och det här bordet har 2 iläggsskivor (ligger under kommer fram när man drar isär bordet=perfekt) så i "normalt" tillstånd har det plats för 6 personer (lika som det vi har idag) och med iläggskivorna så ger det plats för 10 men jag tror att man lätt får dit 2 på kortsidorna och då blir det ju 12 pers vid bordet perfekt vid alla framtida fester och inte minst alla barnkalas som lär hållas =) vi var på Ikea i fredags och fick då med bordet hem men inga stolar för först sa de åt oss att stolarna skulle komma ut i lagret efter 15 min (fanns en kvar) men efter lite mer än en timmes väntan så fick vi veta att det skulle dröja ytterligare en timme klockan var då runt 17 så vi hade ingen större lust att spendera fredags kvällen på IKEA så åkte tillbaka på lördagen och tack och lov så fanns vår stol då =)

Börje heter stolen och är verkligen skön att sitta på spec med min rygg. Det som vi var tveksamma till är den vita dynan (med småbarn så lär det ju bli fläckar) men den ska vara lätt att ta av och tvätta och sen måste man ju kunna sy nya eller göra överdrag om det blir nått tänker jag. 

Men bordet och stolarna kommer förbli nedpackade tills vi flyttat så monterar vi upp det i huset (lättare att flytta allt då ju). Svärmor ville ha tillbaka bordet som kommer från Jonas mormor och morfar så det ska vi ta upp dit innan vi flyttar och Svågern ville ha vår säng så den kommer han och hämtar någon dag (så sover vi i bäddsofforna fram till flytten). Det blir perfekt för det innebär att vi bara har EN stor sak att flytta och det är en garderob allt annat blir lådor och likande. 

Behöver jag säga att jag verkligen längtar till den 5 okt för då ska allt vara nere i huset om det gör som vi vill.... Och Antisimex har varit på besök så vi vet lite vad som sker med golvet och fukten under det. 
 
Vill bara ha det över så jag kan fokusera på att få ordning och reda hemma igen, jag klarar inte av kaos hemma så är det bara! Skulle städa igår och skriver skulle pga av att mycket inte gick att städa det rum skulle ha blivit Sonjas har så otroligt mycket saker i nu (ställer in allt som är packat där för flytten, mest sånt vi köpt som är dumt att packa upp) och halva vardagsrummet där alla möbler vi köpt står/ligger + det som jag börjat rensa ut och slänga.

Nej nu mina kära läsare så jag jag ta och ringa verkstan för försäkringsbolaget har hört av sig och de anser att det var han som körde in i mig när jag krockade som orsakade olyckan och inte jag (tack och lov) men det hade jag på känn, eftersom han körde in i mig bakifrån när han skulle svänga. MEN man vet ju aldrig i ett sånt här läge och jag blir i alla fall alltid nervös i såna här osäkra lägen så nu kan jag andas ut igen. Men det ska ju fortfarande fixas till så jag blir utan bil för gudarna vet hur länge hoppas bara de kan ta servicen samtidigt så slipper jag va av med bilen två gånger i alla fall.....




Kommentarer
Postat av: Isabella

Precis ett sånt bord och såna stolar hade jag och Johan då vi bodde tillsammans. Vi hade nog det lite mindre bordet, med 4 platser i vanliga fall. Tror vi satt i alla fall 10 st nä vi hade båda iläggsskivorna i. Hur bra som helst! Hoppas ni blir lika nöjda det som vi var :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback