Blä för att köra barnvagn i snön!

Gick ner på föräldra grupp först idag på morgonen, de brukar vara duktiga på att ploga här i stan relativt tidigt men inte idag naturligtvis så det var INTE roligt att ta sig ner på stan med barnvagnen (flera ganska rejäla uppförs backar) samtidigt som jag tyvärr känner av ryggen och fogarna sen bråkar astman med mig när det är kalt som alla andra år..... men ner kom vi i alla fall.

Föräldra gruppen handlade om säkerhet men tja vet inte om jag lärde mig nått nytt direkt mer än att vi ska ta bort sidan på spjälsängen nu så det är öppen på ena sidan (en liten kant så hon inte kan rulla ur är det) det var/är tydligen inte bra att ha den höga sidan på spjälsängen kvar uppe när barnet börjar bli runt 7-8 månader ( Sonja är ju 6 ½ mån) eftersom de kan skada sig när de håller i spjälsängen när de börjar stå upp själva. Det är oftast första stället de står upp själva och de kan trilla över. Så tror jag kommer tvinga Jonas eller David (svågern) fixa det i helgen så lägger vi en madrass på golvet under om hon rullar ur.

Nu sover ju Sonja i vaggan men planen är att hon ska sova i sin säng nu. Igår hade vi tänkt börja men då hade vi en super gnällig kväll så efter 6 läggnings försök fick hon sova i vår säng då var klockan runt 22 hon blev lugn direkt även om hon somnade först runt 23. Så vi prövar idag igen och ser hur det går tror hon kommer trivas mycket bättre i spjälsängen nu även om vaggan varit underbar att ha så börjar den bli för liten för henne, jämt rädd hon ska trilla ur den.

Annars gav inte den info vi fick så mycket mest självklara saker men vi fick med en test cylinder att testa det vi har hemma så man kan barnsäkra tex alla kattleksaker mm mm och en affisch med alla giftiga ämnen och vad man ska göra om hon ätit nått av dem.

Hon har utvecklats så otroligt mycket den sista månaden! Nu pratar hon en hel massa med allt och alla! Nappen åker in och ut hela tiden och det fixar hon själv så duktigt så =) Sitter själv utan stöd det är inga problem det inte och det är den absolut bästa grejen nu så vi bor på golvet nu mera. Men att ligga på magen och träna på att krypa det uppskattas inte då kommer illvrålet direkt så det kommer väl med tiden. Idag fick hon majskrokar för första gången och de var verkligen MUMS det hon slukade 4 st, men vet inte vad som var kladdigast efter Sonja eller kläderna men det får det vara värt! Igår lagade jag hemmagjord havregryns gröt på vanligt sätt (dvs som om jag hade gjort den till mig själv) och Sonja åt glatt det var tydligt gott det med. Har börjat ge henne mat från 8 mån nu då hon inte verkar bry sig om att det är lite klumpar/bitar då hon ju redan nu försöker tugga lite.

Efter föräldra gruppen vägde våra bvc sköteskor alla barn och Sonja vägde 7385 g och var 67 cm lång (sist var hon 7040 g och  65,5 cm). Så ökningen var ju inte jätte stor men helt ok med tanke på hur/vad hon äter.

En vanlig dag:
7-8 välling
11-12 gröt eller yoghurt
14-15 frukt (mosad banan, päron, äpple eller frukt puré blir det oftast)
17-18 middag
21-22 kvällsvälling (inte varje kväll men oftast).

mellan målen har jag precis börjat introducera lite nu då med majskrokar och sen blir det ju mer och mer frukt yoghurt och mjukt bröd ju äldre hon blir som mellis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback