Huset.... bättre sent än aldrig !

 Nu får ni ha i åtanke att jag "panik" fotade alla kort på typ 5 min när Sonja sov idag. Här är i alla fall huset från utsidan i stan går husen under smeknamnet giraff husen. Clawdia vågar sig ut i snön men det var bara in och ut.

Vi börjar vår tur ute (orkade inte fota baksidan men det kommer lovar där har vi i alla fall äppelträd och plommonträd och bra med lekyta åt barnen).

 vår grind ut på gården till vänster är ett litet vitt förråd där vi har cyklar och även kommer ha gräsklippare mm senare. Längs staketet är det en stor rabatt (ni får se till våren) finns mera men orkar inte förklara visar er till våren som sagt =)

 Vår altan men som ni ser är den ju inte så mysig direkt så här är vårt närmaste projekt (efter att taket är bytt och en fläkt är installerad) då ska vi riva väggen med fönster och installera skjutdörrar i glas på båda sidor och sen lägga något roligare golv så den kommer bli totalt omvandlad med tiden.  Flyttkartongerna och garderoben ska bort men garderoben var för stor och tung att få in så just nu bara står den blir nog ett fall för tippen.......Så vi kan få det lite mysigt i alla fall där i
sommar här ska det grillas i massor !!

 Brevid altanen så finns nästa förråd som är större där har vi en frysbox, arbetsbänk/snickarbänk mm och det är även den väg vi måste gå om vi vill ut i trädgården på baksidan (något som ju blir bättre när vi gjort om altanen då är det ju bara en skjutdörr)


 ytter dörren (kattluckan är underbar men vi hittar inte lagom skruvar där av denna hemska lösning men den sitter ju uppe i alla fall)

 Hallen fotar inte mer än så i den då vi fortfarande saknar både skohylla (den vi hade var för lång och vi har inte kommit till ikea än alla helger har varit/är uppbokade av nått) 

 hallen sett från ytterdörren högen med ytterkläder är mitt stora irritations moment just nu men snart får vi en hatthytta hoppas jag..... längst ner till vänster om garderoberna ligger vårt sovrum, dörren ni ser lite av till höger är lilla toan (bara toa o handfat så fota inte där) det ni inte ser är att direkt på min vänstra sida (som fotot är nu) så ligger vardagsrummet och direkt till höger köket. 

 vardagsrummet som det ser ut sett från hallen. Här kommer vi göra om inom en mycket snar framtid det ska tapetseras och det är orsaken till att inget är uppsatt på väggarna än om ni undrar varför det ser så hemskt tomt o trist ut. 





  köket direkt sett från hallen. Det går inte undvika en massa leksaker på bordet när man har en bebis i huset.



 köket dörren längst ner leder in i tvättstugan/ grov köket. Här är nästa stora projekt vi ska ta oss på alla stommar ska målas, luckorna och lådorna ska bytas ut och bredare lådor. Sen ska alla vitvaror bytas med tiden (spec så vi får en hel kyl och frys inte delad som nu)mm så här är det med planer på G.

 Tvättstugan med vår nya tumlare <3
fotade inte men här inne har vi även Sonjas skötbord då det finns vatten och allt vi behöver.

 tvättstugan (filten som ligger över strykbrädan är för att slippa ta bort massor av katthår varje gång den ska användas). Där korgarna står som är ett lån från svärmor kommer vi att sätta in korgar ungefär som den här:
där vi kommer ha lite kläder och även nästa bebis alla kläder i början för att slippa springa upp och ner för trappan så fort man behöver nått oftast är det pyamas vi glömt ta fram men i alla fall blir det enklare att ha allt på det ställe där man byter på den lille mm.

vårt sovrum och nya säng (hade velat ha en vit men man kan inte få allt kanske målar om den om jag orkar). Det vackra sängöverkastet är en bröllopspresent som mamma stickade till oss älskar det! Vaggan ser ni att vi fixat till med lite böcker de kan man ha till mycket =)

 

Då tar vi trappan upp, den ska för övringt med barnsäkras snarast grindarna har vi de ska "bara" upp....




 badrummet där uppe som är helt ny renoverat så det är frächt och fint går inte in här mer det är ju bara ett badrum. En liten tvättkorg har redan fått flyttat in så lär vi banen dirket vart tvätten ska så får de ta ner korgen när den är full (när de blir större). Uppe på skåpet närmast duschen har clewdia sin favorit plats. 

  vinden, här ska hyllor upp

 Vårt komet rum som vi säger här kommer nästa barn bo. Om det är en kille blir nog tapeterna kvar uppe annars byter vi mot något mer neutralt inte nått super tjejigt i alla fall. Det får de välja själva i så fall när de blir större. (här hade de förra ägarnas son sitt rum)



 Kontoret/gästrum och OM det blir ett tredje barn i framtiden så är det här det får bo. (här hade de förra ägarnas dotter sitt rum)



nere till vänster (röda lådan) synns min symaskin som jag hoppas jag får tid för någon helg snart!

 Jonas favorit plats cd spelaren och alla hans tidiningar väl organiserade

 Sonjas rum
leksaks hörnan. Docksängen som står på golvet har mamma ärvt efter sin gudmor så den är från 1905. Mamma lekte med den som barn och sen hade Matilda den som Sonja har nu (jag hade en kopia av den) så det är jätte kul. Mamma hade ett vilkor med att Sonja fick den och det är att den aldrig får lämna släkten och att den alltid ska gå till äldsta barnet (jag är ju någon min äldre än syrran) så om Sonjas älsta är en pojke ska han ha den (får de en tjej sen kan ju hon "låna" den under barndommen om han inte vill ha den). Fotöljen ska få tyg men det är i tvätten (har en till att ha i nästa barns rum med) perfekt när man ska mata på kvällen natten eller senare vid lek och sagor. 

 lampan/fläkten i taket lämnade de förra ägarna kvar (samma med gaderoberna i vårt sovrum) här hade de förra ägarna först sitt sovrum och sen det vi såg så hade de ett gym här inne. 

  Bokhyllan med alla dop presenterna som hon fick + alla böcker som hon har så här långt. Nallen som det står hennes namn, födelsedatum, vikt längd o tid är jag så glad att jag hittade så det blir en till nästa plutt med <3

Flyttkartongen ser ju lite tirst ut men i den lägger vi all ny tvättad tvätt som hon växt ur när vi lägger in det andra i gaderoben. Så den blir kvar ett litet tag till sen kommer här en ny större matta vet bara inte vad jag vill ha där inne ska ju fungera bra både att leka på och helst inte suga åt sig allt katthår........

Så där nu har ni sett det mesta av vårt hem även om det som sagt kommer bli många förändringar innom en inte allt försnar framtid (i alla fall i vardagsrum och hall) de andra tar vi med tiden vi ska ju bo här läääääänge nu!

Så jag återkommer med tiden vad det lider när vi hittat på nått nytt här om jag fortfarande orkar och hinner blogga då är ju svårt att få tid för det med ett barn så det är öppet hur det blir med bloggen när nr 2 är här.
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback