Lukten av nybakat sprider sig

I helgen har det inte blivit nått bloggat för att familjen fått gå först även om vi bara har haft en lugn hemma helg (för ovanlighetens skull). Lördagen gick till att städa, åka pulka med Sonja för första gången i hennes liv vet inte vad hon tyckte om det riktigt hon satt mest och kollade lite stilla runt sig. Sen lagade vi mat och så tränade J, på kvällen hade vi lite mys efter att S lagt för natten mys det är inte ofta det händer nu mera. Söndagen var ungefär lika händelserik den vi barnsäkra trappan (satte upp grindarna) och fixade S säng så hon inte ramlar ur den även om hon skulle ställa sig upp (vi flyttade ner botten på den ett hack), jag och Sonja gick ut med pulkan igen bort till B och S-E med deras julklapp blev som vanligt där längre än jag tänkt mig :) men det var nog tyvärr sista längre turen med pulkan denna vinter för mig och då bor de inte långt från oss tar ca 10 min max att gå. Men fogarna gjorde så fruktansvärt ont när jag kom hem att det var bara att inse att skiten börjat igen.

Idag så har det snöat MASSOR under natten var glad att jag inte behöver barnvagnen nått för jag hade ALDRIG fått ut den ut förrådet utan att skotta en massa (ni kan ju tänka hur mina fogar skulle må då så nä det får J ta när han kommer hem sen). Det var svårt bara för mig att själv ta mig till sopporna när Sonja sov i all snö för att de inte skottat (hon låg säkert i sin säng). Men i morgon och över morgon tänkte jag att vi ska ner på öppna förskolan så vi får se hur vi gör men jag tror att  min manduca bärsele kommer plockas fram igen. Jag använde den lite i början åt Sonja men sen köpte vi en annan som var bättre åt henne som sädis men nu tror jag dock att denna kan vara bättre. Speciellt när den är ställbar (vilket den andra jag har inte är) så jag eller J kan ha henne utanför jacka och hon kan ha sin overall på sig så båda är varma och det inte blir för varmt/trångt. Vi kommer använda oss av denna och pulkan med i jul då bilen kommer vara så fullt lastad att barnvagen inte får plats.

för att knyta an till rubriken då :) så har dagen här hemma varit lugn vi har gjort som vi brukar göra på måndagar, nämligen gosa i sängen ihop idag valde dessutom lakrits att gosa med oss så Sonja satt och klappade honom 5-10 minuter innan jag tyckte vi skulle gå upp, han la sig till och med på rygg för gos på magen (katter gör bara så om de känner sig helt trygga). Sen har vi lekt hela förmiddagen när hon sov lite så passade jag på att fixa lite här hemma. Nu på kvälls sidan (lättare när hon sover) så håller jag på att baka bröd, har två i ugnen och två på jäsning. Men hade inte tillräckligt med vetemjöl så det ena receptet kan bli en hit eller flopp för det består av långt mer grahamsmjöl än de rekommenderar i receptet men vi chansar var i alla fall tvungen att använda upp den jäst jag hade hemma innan den blev dålig. Hemma bakat bröd är ju aldrig fel det kommer bli mer av den varan det är ett som är säkert det är ju gott och lätt bara man sätter igång så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback