En sån svåger jag har!

Min svåger D jobbar som snickare på olika byggen och gillar att hålla på och planera rita och likande inför olika projekt. Igår så satt vi och diskuterade det vi vill/måste göra på huset och det ena ledde till det andra och strax var pojkarna både uppe och mätte tak och altanen. Det som ska göras är att vi ska lägga nytt tak, det är papperstak idag så pappen ska bytas ut och läggas nytt sen ska vi lägga plåt över det. Vi ska sätta glasdörrar på altanen (skjutdörrar) det innebär att vi då måste riva en vägg + lite annat för att dörrarna ska passa helt in i de mått som är gör inte det idag. Sen är det köket som ska rivas ut och göras om. vardagsrummet ska ju tapetseras om nu första veckan i april, hallen skulle väl med behöva blir omgjord där är det lättare att dölja alla hål som är med foton och likande så det ska vi nog fylla lätt =).

Det helaslutade i alla fall med att dörrarna till altanen som sagt är beställda och D räknade ut ganska så precis vad det kommer landa på så det kommer han hjälpa oss med så snart dörrarna kommer om 1-3 veckor (hoppas på att det blir 2 veckor för om 3 är vi borta den helgen men vi får nog ihop det annars med). Så det kommer bli dörrar och sen ett trä golv (trall) förutom de jobb som krävs för att dörrarna ska passa. D trodde att det skulle ta 2-3 dagar att göra. Totalt så är det ca 20 000 det kommer att gå på för altanen.
Sen räknade han även på taket men det kommer vi inte kunna göra innan sommaren och då måste vi ta hit en plåtslagare med (dock bara runt skorstenen resten kunde D fixa) och totalt skulle det gå på runt 30 000. Så även det kommer att bli av vilket känns toppen då innebär det att det "bara" är köket kvar och det håller vi just nu på och räknar på kostnaden för så vi ser vad vi har att ta ställning till, det hänger helt på vad det skulle sluta på där om vi gör det nu eller om ett år.

Vist man måste ha lite kvar att drömma om i fall vi inte gör det nu och det kommer ju bli av ganska snart efter att vi börjat jobba båda igen i så fall men å andra sidan skulle det vara underbart om det blev klart med allt vi tänker just nu. Det kommer ju garanterat dyka upp nya saker längs vägen med som behövs göras på både bil, hus, djur eller kanske oss. Sen skulle det ju inte va helt fel om vi kan lyckas spara till en resa fram över J fyller ju 30 nästa år med. Men nu börjar vi med altanen i alla fall så får vi ser vi senare här hur det blir med taket D ska ha tid med han står själv i husköpar tankar och om han får det hus han vill ha nu så behöver han ju fixa där med. Så vi tar ett projekt i taget nu så får vi se hur mycket som blir verklighet under 2011. Men nu är vi i alla fall ganska mycket närmare att drömmarna blir sanna i all =) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback