Vattkoppor, dop och en slutkörd mamma

Vi tar det hela i kronologisk ordning va?

Då är dopet först, det var fullt ös hela den helgen vill jag lova!

Min familj och Jonas kom till oss på fredagen och vi eller jag hann nästan bara säga hej sen panik bakade 8 pajbottnar nör de andra pratade och umgicks för sen lämnade vi över barnen till dem och åkte in på konsert i globen (Joash Groban eller Groban in the globen som han själv sa) konserten var nog den bästa jag någonsin varit på så sjukt bra! Men vi hade bokat bord innan och skulle gå ut och käka men pga av en trafik olycka så blev vi 1 ½ timme senare in till stockholm än planerat så det blev donken så jag var så lagom glad just då, tur konserten övervägde starten i alla fall. Men när vi satt inne på MC donalds så small det till HÖGT min första tanke var en bomb och nu är det terrorister ska jag slänga mig ner??!! ALLA inne på resturangen blev helt tysta sen hördes röster som var orliga, någon grät, några sprang ut nu kom jag och Jonas snabbt på att de ju spränger för tunnelbanan men de sekunder innan vi insåg de var otäcka tyckte även att det var skrämmande att första tanken var just en bomb. det säger en del om det samhälle vi lever i nu........

Så vi var ju hemma sent på fredagen blev dock inte direkt i säng utan jag fortsatte med paj bottnarna till klockan var strax efter 24 pust!!

På dopdagen så var det full aktivitet men vi var riktigt bra på att sammarbeta så det gick som en dans. Stressad som vanligt så glömde jag lite hemma men ungar och dopklänning kom ju med i alla fall =) Nej då så farligt var det inte ljus, tändare och servetter var hemma men det gick ju hämta det. Vi hade flera som hjälpte oss (tack alla!!!) så det gick riktigt fort att ordna allt innan. Jag gjorde klart pajerna under tiden jag gjorde det så dukade de andra och hämtade smörgåstårtorna sen hem käka en macka och ungarna sov lite innan klockan var 12.30 och vi åkte till kyrkan för att sätta på snuttis dopklänningen och göra klart allt. Jag hade väntat mig en förbannad liten dam men inte alls! Hon var så lugn så det var nästan larvigt studerade alla som kommit den enda gången hon verkligen inte ville vara med det var när prästen la ner henne på rygg för att ta vattnet på huvudet det var allt så fort hon fick komma upp och bli rak i ryggen så var det ok igen. Sonja gumman hon hällde i vattnet som Kajsa döptes i <3

Dop festen gick även den utan problem alla verkade ha trevligt och åt bra så det kunde inte ha blivit mer lyckat så glad över hur dagen blev! Hon fick så mycket fint lite drag leksaker, smyckes skrin, smycken, spargris, ljusstake, pengar, fotoram som man kan göra hand/fot avtryck i, flera sagoböcker bla en  personlig saga från sagobella som kajsa har huvudrollen i (Sonja har med fått en), hälsingehästar och en massa massa mera =)

Under dopet upptäckte jag små prickar som ett knappnålshuvud ungefär i Sonjas ansikte trodde det var vattkoppor då det gör på hennes föris. 15 barn av 36 ( det är 2 avdelningar bara) ligger hemma med vattkoppor. Svärmor var osäker (hon är mer van än jag hon jobbar med på en fsk) så vi tänkte inte mer på det men i tisdags när jonas skulle ta upp henne så var hon FULL av prickar o mer blev det. Så hon har varit hemma och blir hemme hela denna veckan även om hon inte smittar längre så passa det oss bäst att ha henne hemma annars hade hon bara gått 3 tim idag denne vecka o inte mer lite onödigt.

Hon har klarat av vattkopporna otroligt bra det verkar knappt ha kliat alls, så nu förstår jag verkligen varför de säger att det är bra att få dem tidigt!! Underlivet var där hon hade mest men hon kliade bara lite där vid blöjbyten sen har hon fått vara utan blöja så mycket som möjligt här hemma, klart att olyckor har skett men inte alls så farligt många tycker jag.....duktig tjej. Zinksalva och potatis mjök (inte samtidigt har varit bra salvan svalar och mjölet är ju klåsstillande så det behövdes ju knappt eftersom hon inte kliade så mycket) Hårbotten var med full på ungen men vi har INTE INTE fått röra kopporna på henne bara jag peta på en blev hon så sur så. Lite full i skratt blev jag då för hennes pappa är PRECIS lika om han tex har en finne eller ett sår för man inte röra alls.

O jag då? Jobbar ju på som vanligt men jag känner mig totalt slut det är nått i kroppen som spökar igen och önskar jag viste vad det är, men ska till läkaren på torsdag för jag har fått fruktansvärt ont i lederna, tappar MASSOR av hår hela tiden, är sjukt trött hela tiden, huvudvärk som nästan skar i huvudet är mer men inte så kul läsning så jag hoppas de hittar orsaken ganska snart så jag kan få bli mig själv igen. Kanske bara behöver vila hoppas det räcker med det.

Nu tänkte jag lägga in lite bilder det blir nog en salig röra kanske delar upp det så mer bilder kommer en annan dag trots att det rör det jag skriver om nu.

 min prickiga korv :)

 jag la trasan på bordet och skulle göra nått lite fort, när jag kom tillbaka strax där på så hade mammas lilla hjälpreda börjat torka av bordet ! Hon vill verkligen hjälpa oss med allt hon kan nu och även det hon inte kan! Skorna på skohyllan, disken plockar hon ur diksmaskinen och ger oss snuttan.

 i stockholm med farmor och faster =)

 gudmor och gudfar (farbror och moster)


 mamma och pappa med en storasyster som gosar lite med far sin.


 mamma och moster/gudmor och huvudpersonen själv så lugn och fin så!



 Tant A hjälper Sonja att hälla upp vattnet


 Sonja torkar av Kajsa efter att hon blivit döpt




 så lugn när Prästen håller upp henne mamma är så stolt

 så skön bild ! Sonja var verkligen överallt klätrade upp vid altaret och lekte en stund och sprang runt sötnosen






 3 genarationer mormor, mamma och 2 underbara barn kan det bli bättre?


 Kanske om vi slänger in en äkta make
då ;-)


 3 genarationer igen fast nu med svärmor men det är inte fy skam det heller :) försökte låta dem få en bild med bara dem men glömde bort att jag höll Kajsa så det blev ju lite förvånade när jag skuttade bort där lite smått kaos i huvudet just då..........



 Morfar och Kajsa måste ju med vara på ett hörn!



Massa text och massor av bilder men det blir som en tröst för att jag varit frånvarande ett tag, och blir nog inte mer denne vecka heller då jag kommer vara borta över helgen.

Igen, tusen tack alla som var med på dopet ni gjorde Kajsas och vår dag så fin!!!


Puss o hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback