Nä nu

Nu blir jag lite trött på det här!!
 
Lisa har ju haft en mage som strulat sen hon var 2 veckor den har varit stenhårs fram till för c 3 veckor sen då hon blev lös och det hela eskalerade kändes det som. Hon blev mer ledsen igen och det var bara att spendera kvällarna med att gå runt i rummet för att ha en nått så när lugn tjej.
 
Så vi tog självklart kontakt med bvc som ville avvakta en vecka för att se om det blev någon förändring med enbart välling, rå rivet äppel och morot som kost. Det blev ingen som helt skillnad på det hela mer än att hon gick från diaré till att bara vara lös.........
 
Nog om det :) eftersom det hela bara ökade och hon luktade riktigt illa bytte måååånga blöjer i tron att de var överfulla så hade de max kommit 5 droppar kiss så illa är det. Så efter ett samtal med bvc i går så fick vi en tid på barn motagningen samma dag. Tack för det trodde jag skulle behöva bråka mer om det!!
 
Inne på barn motagningen så fick vi träffa läkaren som ganska dirket kunde säga att det med stor sanolikhet rör sig om en allergi, men att vi behöver ta reda på vilken. Så det gjordes ett pricktest men redan innan så sa hon att de mest gör de testen för att ha gjort dem hon trodde inte det skulle visa så mycket. Det gorde det inte heller tyvärr men läkaren tyckte i alla fall att det lät som en allergi.  Spec eftersom hon har sin mjölkprotein allergi då är det vanligt att vara allergisk mot fler saker och just mjölprotein och gluten ligger vist nära varandra när det gäller att reagera på.
 
Eftersom hon är så liten så ska vi ta bort ägg, fisk, mjölk (så klart) gluten och soja vi ska ta bort i 3-4 veckor.
Sen ska vi börja lägga tillbaka sakerna en i taget långsamt för att se vad hon reagerar på ihop med en dietist.
Men hon har inte fått soja så det borde det inte vara, fisk har hon bara fått en gång (och det var igår) så de två tror inte jag är problemet just nu. Mjölk vet vi ju att hon inte tål ägg har hon ju fått i form av pasta men inget annat men gluten har hon ju fått både som pasta men även som välling.  Så det är gluten som är min och Jonas  gissning men vi får se när vi lägger på allt igen bara att hoppas på att det bara var en tillfällig reaktion!
 
 
 
Hade stått och gjort egen barnmat då jag fåspaghettitt veta att barnmaten inte märks ut helt att det är mjölk i vissa fast det vist i dem. Så jag gjorde köttfärs med spaghetti och fisk med potatis och ärtor så de gick ju båda bort. Därför fick vi ju göra en ny vända  idag så det blev en ny sats köttfärssås med gluten, ägg och soja fri spaghetti och en kyckling gryta med zucchini, morot, potatis och tomat (som blev väldigt uppskattad av både Jonas och Lisa). Så det är så det ser ut hos oss just nu när jul kaoset lagt sig och allt är utpackat i bilen utom barn och det sista lilla man aldrig kan lägga ut förens i sista minuten. Känns bra även om jag altid ruvar mig för att vara borta med barnen mer än bara en helg blir ju grymt med packning (och nu har vi alla julklappar med!!) sen vet man ju aldrig vad som sker hur många ombyten är lagom när de kanske klarar en dag utan att spilla eller så spiller de ner hela sig flera gånger på en dag........blääää hatar hatar hatar att packa!!!!
 
 
MEN GOD JUL ALLA RARA !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback