en tanke

har jag ägnat på er käka blogg läsare men som en trött små barns mamma så har orken ärligt talat inte funnits för att skriva, men allra minst tiden!

jag läste ett annat lnlägg på en blogg idag som handlade om smönbrist hos småbarns föräldrar knortra att sömnbrist har använts som tortyr. Just nu när vi har 2 änglar som inte låter mamma sin sova mer än ca 3 timmar sammanhängande per natt är jag böjd att hålla med om att det nog är en metod som kan fungera. Känns som jag går omkring i en form av dvala just nu i natt så somnade Sonja 20.20 ungefär (la henne 20 efter som hon fått sova 30 min på dagen blev det senare) sen vaknade hon vid 24 gick upp och la mig hos henne (hade kanske sovit 1½ timme då) sen vakande K strax innan 3 och igen vid 5 tiden, vid 6.30 tyckte Sonja vi skulle gå upp och som alltid vaknar K när hon hör att det börjar röra sig i huset. Varför kan hon aldrig sova så länge efter att vi andra gått upp att vi hinner äta frukost utan att man ska behöva lyckas med konststycket att mata henne, ha Sonja i knäet (hon ska till varje pris sitta knäet och äta om hon inte sitter på en vanlig stol tripp trapp kan vi glömma) och äta själv pust det brukar sluta med att man slänger i sig frukosten efter att barnen käket.

Veckan har varit full rulle, men besöket hos sjukgymnasten i tis gick bra även om jag fortfarande inta kan räta ut armen helt har en bra bit kvar, inte kan stödja på den eller användan den för att tex trycka ner ett handtag eller likande så går det framåt. Besöket hos barnmorskan gick si så där ......... har börjat få äggvita i urinen och det var en hel del med MEN min bm var rätt lugn mest jag som oroar mig vill verkligen inte få Havandeskapsförgiftning huva! Nu är nog risken extremt liten men ska ta det lungt och sen skickade hon iväg en massa prover för koll och i början av april (4) så ska vi ta nya prover så hoppas de inte visar lika höga nivåer äggvita i alla fall! De kan gå lite upp och ner förstod jag det som men så länge jag o liten mår bra spelar det ingen större roll. Det enda tecken jag har att nått skulle va fel mer än äggvitan är ju att jag ofta har huvudvärk (varje dag men jag har ju bra blodvärden,blodsocker och bra blodtryck).
Så vi får se hur det här blir men det blir säkert bra är nog ingen större fara där.

Idag har Sonja och jag bakat tårta hade gäster i kväll som kom och käkade lite och snackade lite mycket trevligt. Tyvärr lämnade en återbud men blev en lyckad kväll i alla fall. Jag bakade min vanliga tårta till födelsedagar havreflarn (kolla under recept ps ett tips byt ut grädden mot keselda vanilj visp och bär mums!) och eftersom jag trodde att vi skulle vara fler i dag och sen kommer det folk i morgon så blev det 2 tårtor men inser nu att 1 hade räckt så frågan är om jag ska kasta de bottnar som inte är "monterade" eller göra klara och låta maken göra kollegorna glada.
Känns grymt synd att kasta så blir nog att montera ihop är bara lite grädde som ska vispas så får vi se hur mycket som går åt och blir det mycket kvar sparar jag nog någon bit till mig hemma och så får han ta med sig resten ner.


men nu ska jag sova STOR gäsp så jag orkar med morgon dagen med =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback