napp eller inte det är frågan.......

Här hemma diskuteras nu 2 stora frågor just nu, eller stora och stora MEN i vårt liv och många små barns familjer är det frågor som ger lite huvudbry.

Det är frågorna om napp användning och när böra testa äta själv. 

Kajsa är nu 9 ½ månad och vi tog nappen för Sonja när hon var 10 månader. Då blev det att vi tog den rakt av men tror inte att det passar Kajsa att lämna nappen helt bara sådär. Så nu har vi börjat trappa ner i stället hon får nappen om hon är väldigt ledsen och om hon har svårt att somna men inte mer än så.

Jag märkte under dagen i går (första dagen på avvänjningen) att det var många lägen när jag skulle ha stoppat in nappen då hon inte behövt den igentligen. Igår hade jag tid hos sjukgymnasten och då blev hon orolig i vagnen och ville bara vara uppe i famnen så då fick nappen rädda den stunden och sen fick hon nappen innan sägen för hon var så ledsen det var allt.

Så med andra ord en ok första dag men vi får se vad dagen idag har att erbjuda, i dag ska vi bara vara hemma alla 3 hela dagen (annars brukar vi vara på öppna förskolan på onsdagar men orkar inte åka ner idag). Så det kan ju bli/ kommer högst troligt bli mer gnäll än en vanlig dag med sonja på föris. Vi tar i alla fall siktet på ute lek en stund på dagen idag så kanske vi alla orkar vara glada lite längre sen!

Maten var nästa fundering Kajsa vill inte gärna äta vanlig mat vare sig hemma gjord eller burk mat det går si så där om man ger en sked frukt sen vanlig barn mat osv men nu börjar hon vilja hjälpa till och äta så funderar på hur vi ska lägga upp det känns som att hon behöver få någon månad till innan vi börjar med det så hon är 11 mån nått men funderar samtidigt på om det kan få henne att äta lite mer om hon får kladda själv, sen ska man få ihop det med att kajsa ska få äta själv men sonja ska komma i tid till förskolan och det vanliga morgon röjet.

återkommer med uppdateringar i alla fall om projekt napp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback