Tack Sonja

Tack älskling för att du såg till att mamma och pappa kom till IKEA idag.
Eller nästan i alla fall hon var den stora anledningen till att besöket behövde bli av. Jonas är på jobbet nu (klockan är strax efter 20) det har han varit sen 17 eller han åkte då så han har varit ledig under dagen. Därför passade det perfekt att åka idag ett barn är ju klart lättare än två spec när Sonja gärna går själv nu och på ett ställe som ikea finns ju miljoner saker att pilla på för en liten tjej på 22 månader.

Så vi gjorde en snabb vända idag men det blev inte billigare för det........

Anledningen att jag säger att sonja är orsaken är att hon gjorde så här med våra lampor i vardagsrummet
 


 den här var ju en jätte rolig leksak när mamma inte såg eller hade fullt upp med syster.


 Här hann hon inte lika långt men långt nog bus ungen så inga mer ris lampor för oss på ett tag nu!

Det blev så här i stället även om de är liiite för höga så blir nog bra man kan inte få allt hade sett ut en annan lampa men det blev för dyrt med allt annat.

 att släcka och tända är fortfarande lika roligt



 måste ju testa båda lamporna. De här ska det väl krävas mer för dem att ha sönder? mer rädd att de ska välta över nått barn men det är ju så lätta tack och lov i så fall.

Nästa att tacka för Ikea idag är min kära far och Sonja med de lyckades bra båda två i omgångar.
Vi köpte stolar med tyg sits på ikea förra året, på en av dem spilde min far rödvin så för att det inte skulle se allt för illa ut så färgade jag om dem bruna :
 före ( efter omfärgningen då hihi)

 Efter tyget sitter så att det är lätt att ta av och tvätta det var ett stort krav ! Blev lite sommrigt tycker jag.

 Ikeas potta var klart godkänd av Sonja som vägrat använda den potta vi har hemma och toaringen blev lite otäck efter att hon varit sjuk (vet inte varför) Men denna potta har fröken bott på sen pappa åkte så hon var helt hysterisk vid tanken på blöja. Fick sätta på den när hon sov. Hoppas det bådar gott men det visar sig med tiden! Ingen stress bara lek än.

 lite bus hann vi med det är ju vår busunge och linslus som är framme :)

 man kan läsa på pottan vi läste många böcker men sen kan man läsa brevid pottan med :)


Sen blev det ett ritstativ som hon ska få när hon fyller 2

MÅLA Ritstativ IKEA Hopfällbart; spar plats då det inte används.+ massor av kritor

De hade kommit ut med en härlig mjuk docka i olika folkslag så vi köpte en sån här till henne
LEKKAMRAT Docka IKEA Uppmuntrar rollek; barn utvecklar sina sociala färdigheter genom att härma vuxna och fantisera ihop egna roller.men inga kläder så det kan ju va ett tips på vad fröken kan önska sig.

VÄNLIG Glas IKEA Stapelbar; spar plats vid förvaring.
blev nya glas då de vi fick i bröllops pressent var så sköra att de gått sönder och tyvärr inte går att få tag på längre trots att både jag och mamma verkligen förökt. Så blev nya men en större storlek än de på bilden det är 22 cl där och vi tog 33 cl.

Sen blev det lampor till tjejernas rum, häng gaderober, frys lås (som jag inte vet om vi kan sätta upp nu när jag ser hur det ska sitta får se om vi kan lösa det) båda barnen kan nämligen öppna frysen nu så kan vara bra. pottan och lamporna har ni ju sett. Sen blev det lite dörrstoppar och klämskydd Sonja gillar att smälla igen dörrar så börjar bli riktigt orolig att hon ska klämma sig eller sin syster när hon bestämmer sig för att krypa......kajsa får mer eller mindre panik om Sonja stänger en dörr och kajsa och jag är på olika sidor så dörrstopp var ett måste.

Nu blev det ett långt inlägg om ikea men men det är min dag i stora drag. Hade tänkt bjuda på lite andra bilder från helgen med men de får bli nått att vänta på i morgon eller över morgon. Nu ska jag se klart på tven och sen hoppas vi Jonas slipper jobba hela natten stackaren men han trodde inte det skulle bli senare än 22 men viste inte.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback